Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES 125 (1969) szivarvég kipufogó szészerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egyedül valóban nehéz egyszerre 2 irányba csavarni, közben valamennyire húzni is. Ráadásul úgy hogy ne sérüljön, ergo satu és hasonló dolgok kizárva. Legalább 2 ember, több olajszűrő leszedővel felfegyverkezve...
    Feri92 kedvelte ezt.

Komment

Keriadam eredeti hozzászólása
      Nitrohigitót, és kénsavat összekevertem
      Vegyész-Trophesszor
      Remélhetőleg a kénsav nem ette meg a vasat

Komment

Vasklorid oldattal hatásosabb lett volna. Az a rezet is elviszi a króm alól. (Már ha tettek alája. )

Komment

Feltételezem, gondoskodtunk a kénsav környezetbarát hatástalanításáról is a művelet során...

Komment

Csak azért kérdeztem ám, mert én anno megboldogult gyerekkoromban alkottam egy kicsit kénsavval. Volt egy öreg tömésházunk. Körben gazdasági épületek, baromfiudvar, malacok, kukoricagóré, ahogy falun illik. Amikor már nem laktuk a házat birtokba vették a patkányok. Tesóval meg kitaláltuk, hogy majd mi kiírtjuk őket. Apus összegyűjtötte az akkusavat egy kannába. (nem tudom, hogy mi volt vele a célja) Mi meg szépen körbeöntöztük a tömésházat vele, minden patkánylyukba. ...de úgy, hogy még a konyhában, a metlaki fugájából is jött a füst. :-) Persze a kannát vízzel megtöltöttük, és visszacsepmésztük a műhelybe. Hónapok múlva is lehetett érezni a sav szagát a házban. Atya ég... több, mint 30 éve történt. :-/
            sepy, Keriadam és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Valaki megtudná nekem mondani hogy az ES 250-nek és az ES 125-nek a villanyaka amire a kormány megy,szóval az megegyezik méretben?Csereszabatos?Mert le van menve a menet az enyémről és kellene egy másik de csak 250esét találtam eladót.

Komment

Nem egyezik meg...De én tudok neked adni asszem egyet, csak meg kell néznem milyen az állapota...
                Feri92 kedvelte ezt.

Komment

Oké!Mennyi lenne az ára ?

Komment

Hali!
                    Megtaláltam és itt küldöm a képeket! Az ára 3000Ft+posta, esetleg el tudom küldeni valamelyik börzére.
                    Üdv!
                    Balázs
                    Click image for larger version

Name:	20141108_135518.jpg
Views:	1
Size:	198.2 KB
ID:	142993Click image for larger version

Name:	20141108_135531.jpg
Size:	202.9 KB
ID:	142994Click image for larger version

Name:	20141108_135545.jpg
Size:	196.6 KB
ID:	142992
                    Feri92 kedvelte ezt.

Komment

A szíjas olajszűrővel lehet még roncsolás nélkül bontani a befőttes üveg tetőt is pld.
                      Feri92 kedvelte ezt.

Komment

Megvan hozzá az anya is?Ha szerinted bírja a menet akkor megveszem.Kormányod esetleg nincs ugyanehhez a típushoz?Egyébként hogyan szedted ki az öntvényből?Melegítéssel?
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Feri92; 2014 nov. 09, 07:35. Oka: Ragzás gyakorlat

Komment

Nocsak Feri 92, Te is beleléptél a sz.rba?
                          Nekem kb. 2 hónapja tart a kálváriám ezzel az alkatrésszel
                          Épp a múlt héten sikerült szereznem egy tűrhető állapotú kormány nyakat öntvénnyel, lengőkarral (még sárvédő is járt hozzá).
                          És bocsánat, hogy belekotyogok, de korábban én is szedtem már ki ilyet az öntvényből. Szóval, van az öntvény oldalában egy biztosító csavar (8-as), amit igen ügyesen ki kell fúrni. Kiszedésnél nem tudom mennyit számít a melegítés, hiszen a cső is melegszik az öntvénnyel együtt. De meg lehet próbálkozni vele, hiszen az alu öntvénynek elvileg nagyobb a hőtágulása (javítsatok ki ha tévedek!). Én egyszerűen fejjel lefelé felfektettem a satura, és egy megfelelő átmérőjű cső segítségével kiütöttem. Marha nehezen ment, de kb. 1.5-2 óra alatt megvolt .
                          Ugyanezt egy másik darabon is meg kellett volna csinálnom, de annál nem sikerült, meg se moccant a cső
                          De ha sikerül, utána -a cső berakása után- kell bele készíteni egy 10-es menetet, 10-es biztosítócsavart belehajtani, síkban levágni és kész is .

Kormányt nekem is kellett szereznem, na az sem volt egyszerű! A középső rögzítő rész szinte mindegyiknél ki van törve. Hónapokig lestem a hirdetéseket, mire találtam egy jót.
                          OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

Ennél az úrnál próbálkozzatok: H jól tudom a Tatra teherautóin kívül Trophyjai is vannak. Egy telefont megér.
                            dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Kösz a tippet!Ha nem alakul Közelebb semmi akkor meg fogom próbálni.

- - - Updated - - -
                              Szia Dongos!Neked is köszönöm a segítőkészséget!
                              Már egy pár éve beleléptem ebbe a cipőbe a Trophyval,ezért lett lerakva.Akkoriban még eléggé más felfogásom volt és amikor előjött ez a hiba-pont útközben vettem észre életem első Nyírtéti tájtúrájáról hazafelé- akkor gyorsan másnap hatástalanítottam az MZ-t hogy megvédjem önmagamtól,szóval gyaloglásra kárhoztattam magam.De már akkor tudtam hogyha lesz egy műhelyem akkor cakkon-púder felújítom.És most jött el az idő.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Feri92; 2014 nov. 11, 21:46. Oka: kijavít helytelenül a nagyonokostelemóbájlom
                              mátéapu, sepy és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Feri92 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                és amikor előjött ez a hiba
                                Pontosan mi volt a hiba? Hasznos lehet az információ...
                                Nem tréfadolog a futómű, kormány (sem), a Trophynál pedig úgy látom erre különösen kell ügyelni...
                                CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information