Mostanában foglalkoztatott a kérdés, hogy az MZ hengerfej tömítését használhatnám-e Pannóniához, emiatt kutatgattam a dologban. Úgy vettem észre, hogy nincs TS125-höz tömítés, nem is kell. A többihez (TS250, ETZ125, ETZ250) van, viszont azoknál a hengeren felül perem van, ami a hengerfejbe passzol. A vége egyébként, hogy a 250-es tömítése 72-es átmérőjű az alap 69-es furattal szemben. Ezért nem tudom alkalmazni egyébként, de ezt csak azért írom le, ha már belekezdtem...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Mz üveglapos síkolás
Collapse
X
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgyébként jó kérdés, lehet hogy 125-ösben nincs
Komment
-
250-es mz-hez van tömítés, mégpedig 0,2-0,6 mm közti vastagságban legtöbbször. A présrés függvényében kell a vastagságot kiválasztani.
Pannoniához meg kell egy olló, meg egy doboz sör...
A blokkfeleknek nagyon jól kell passzolni. Ha kézzel tengelyek nélkül egymás mellé teszed, akkor nem szabad, hogy átláss köztük.
A blokkfelek összeillesztésénél a loctite 5910 vált be a legjobban nekem. Sokkal jobban kezelhető, mint a legtöbb helyen kapható piros tubusos szilikon alapú vackok.
Azonban ezt is csak annyira szabad kenni, hogy épp csak facsarodjon. Ha belülre túl sok kerül, akkor a főtengelycsapágyak olajcsatornáit könnyen eltömítheti.
Jó hajtókar az új hajtókar. (amúgy a piacon levők 99%-a gagyi) TS, és /1 hajtókarok nem összekeverendők! Nem egyformák! Máshogy kell őket hézagolni. Ezt tartsd szem előtt vásárláskor, és felújításkor. A legjobb, ha az a szaki veszi a hajtókart, aki felújítja a főtengelyt. Akkor nem lesz később mutogatás.Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 máj. 22, 15:29.Lemezjáték, csi22222 és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésea blokkfél neked is olyan szerencsétlenül passzol össze mint nekem?Illetve neked milyen hajtókar van benne?
A vázat csinosítgatom lassan egy éve...
Amikor szétszedtem a motoromat, nem is terveztem a motorblokk megbontását, mert tűrhetően működött.
Mostanra viszont nagyon ráálltam a "mindent az alapoktól" hozzáállásra, szóval a blokk sem fogja elkerülni a szétszedést.
- 2 likes
Komment
-
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePannoniához meg kell egy olló, meg egy doboz sör...
- 8 likes
Komment
-
Én próbáltam a sörösdobozt hegerfej alá, de eresztett. Mondjuk telibe fújták homokkal a hengerfejemet, a tömítőfelületen is és elég érdes...
Szóval valami kell oda, bemegyek a Metalloglobusba, mondom hogy kéne egy kb. A/4-es méretű alulemez 0,3 mm környékén, de csak 0,5-ös volt nagy táblában. De azt mondja a faszi, hogy van vörösréz lemez 30 cm-es csíkban, 0,2-es.
Végülis a hővezetése miatt, gondoltam az mégjobb lesz, rendes volt és levágott egy 10 cm-es csíkot, az három tömítéshez elég.
Még ha meggondolom, kivágom és a bácsikám TS-ére a hulladék kiad még hármat, végül meg témánál is maradunk.
- 6 likes
Komment
-
gesszti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBezzeg a régi szép időkben... fogtuk, és ilyenkor megtuningoltuk egy kis hermetikkel. (csak szét ne kelljen utána szedni...)
(na abból se lesz már hengerfej. De ha egyszer kipróbálom az aluöntést legalább lesz mit beolvasztani)
Komment
-
tömítőfelületen is és elég érdes..
- - - Updated - - -
Van egy hengerfejem amit a vésőnyomokból ítélve"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
És rajtam kivül egy esztergályos ismerősöd sincs?
Egy ideje 15 km-re járok esztergáltatni, viszont 0,5 mm-es alutömítéssel ezzel a hengerfejjel se volt gond. Most ha összerakom a vékonyabb rézzel és nem lesz jó, természetesen felszabályoztatom. De akkor viszont elképzelhető, hogy tömítés se kell majd.
Komment
-
úgy ütött és visszahozta..."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 5 likes
Komment
Komment