Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Mz üveglapos síkolás
Collapse
X
-
Hengernél 2 okból nem érdemes csiszolgatni házilag. Egyrészt, mert egy esztergályos, vagy marós 3 perc alatt megoldja, másrészt két különböző anyagból áll, kézzel nem tudod biztosítani az egyenletes nyomóerőt, és a pontos, függőleges helyzetet, jó eséllyel domború lesz a felület. Ez az üveglapos síkolgatás szerintem kimerül egy karburátor úszóház, vagy szívócsonk kategóriában. Ami ennél nagyobb, azt inkább szakemberre, és célgépre kell bízni.
- 5 likes
-
Vastag üveglapon ha le van ragasztva a vízpapír akkor már két kézzel lehet stabilizálni az alkatrészt, nyolcasokat leírva egész jó eredmény születik. Komar henger, hengerfejen próbáltam persze csak minimálisan kellett megcsiszolni. Kisebb alkatrészeknél nehezebb könnyebben megbillennek.csi22222 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Mz hengernek épp a közepe keményebb a vas hüvely miatt. 99,99%, hogy nem sík, hanem domború lesz a felület. Meg tényleg nem érdemes. Annyi idő alatt faragja meg az esztergályos, mint amennyi alatt a csiszpapírt leragasztod...Lemezjáték és Fergusson kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Megnéztem a videodat, amin két dolog nem egyértelmű nekem? A felület, amire az indikátor órát tetted mennyire volt sík és merev, illetve a hengert mozgattad az indikátor óra alatt, vagy az óraállványt?
Az ilyen mérés akkor mérvadó ha mérési célra készült síkasztalon (aminek hántolt a felülete és garantáltan sík) lett végezve úgy, hogy az óra mereven rögzített, kézzel nem nyúlsz hozzá és a munkadarabot tologatod egy sík bázisfelületen. A mért eredményt ehhez kell viszonyítani.
Az általad mért hiba szerintem egy hengerfejtömítéssel simán korrigálható, tehát én nem nyúlnék hozzá.Lemezjáték, mir-mur és 7 további látogató kedvelte ezt.
- 9 likes
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede szerintem megközelítőleg pontos lehet így a mérés.
- 2 likes
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz óra az állvánnyal és a henger is egy nagy üveglapon volt, és a hengert mozgattam alatta.Tudom nem a legpontosabb mérés de szerintem megközelítőleg pontos lehet így a mérés.
Mz hengernek épp a közepe keményebb a vas hüvely miatt. 99,99%, hogy nem sík, hanem domború lesz a felület. Meg tényleg nem érdemes. Annyi idő alatt faragja meg az esztergályos, mint amennyi alatt a csiszpapírt leragasztod...
- 2 likes
Komment
-
Csak teszteltem meg kipróbáltam és az volt a legközelebb ami csiszolható volt illetve letudtam tenni az üveglapra
Egyébként az óra szerint visszanézve az 1-2 század lenne mivel az óra 100-as osztású ha jól tudom.
Semmi baja nemvolt elméletileg bár nem használtam azt a hengert még.Egyébként ts alá árulnak hengerfej tömítést?
- 1 like
Komment
-
csi22222 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésets alá árulnak hengerfej tömítést
- 1 like
Komment
Komment