Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia blokk és váz számozása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

attila 70 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nem igazán vagyok képben a számjaival..
    Szia Attila!

A váz alsó részén beütött számsor a komplett vázszám. Úgy állnak össze a számok, hogy típus-év-hónap-sorszám, tehát TLB (mint típus ugye) 60 (év) 5 (május) 0663 (sorszám abban a hónapban). A váznyakon lévő táblán a típust és az évet elhagyták, mert mindkettőhöz volt külön mező ahova beütötték - típus legfelül, évjárat jobb alul.

Alapesetben a váz és a blokkszám egyezik - tehát a gyárban egyező számú fődarabokat építettek össze. Csak ha időközben cserélték valami miatt, akkor került bele más számú.
    A te blokkod száma előtt nincs véletlenül egy T betű? Ez valószínűleg egy típusazonos blokk, tehát TLB-é (aminek a gyári kódjele T3 volt, legalábbis a mágnesgyújtásos verzióé), csak eredetileg egy másik vázban szolgált - de nem vészes, csak egy hónap van a kettő között. Persze az lenne a tökéletes ha egyeznének a számok, de egy olyan ritkább készüléknél, mint a TLB ez nagyon apró szépséghiba csak.
    Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2013 febr. 10, 14:32.
    Jankó51 és attila 70 kedvelte ezt.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Szervusztok Uraim!

Ma végre nekiálltam lefesteni a 1962/10 havi T1-es vázamat (lehet panaszkodtam valahol a fényezőkre, így inkább magam csinálom ezalkalommal), amit rögtön bűnözéssel kezdtem: leszedtem az adattáblát.
      Alatta pedig be van ütve egy számsor, kb. 5 mm-es betűkkel valami olyasmi, hogy ·185·5.
      Ezzel jelöltek valamit, aminek ismert a jelentése, vagy valamiféle ellenőrzőadat a váznyakról? Esetleg csak unatkozott a számbeütő és találomra ütögette ide-oda a számokat? A szegecsek gyári kivitelűek voltak, tehát spirálos hasítékúak - nem hinném hogy bárki babrálta volna mióta kihozták a Csepel Művekből.

Illetve több helyen találtam beütéseket amik eddig a többi motoromon nem láttam, például kb. 3-as beütővel a bal teleszkóp felső pontja előtt 5 centivel 74-es számot.
      There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Sziasztok.

Motorszám típus kérdésekre több helyen ApaE csatolt valamit, ami az összes hozzászólásával eltűnt. Valaki tudná ezt reprodukálni?

Komment

Kedves Bokor28!

Valószínű, hogy régi olvasója vagy a fórumnak, éppen ezért, ha már rászántad magad, hogy regisztrálsz,akkor az alant beírt kis szösszenetet, ha kérhetlek, olvasd el!
          A többi rád van bízva...

http://veteran.forum.hu/bemutatkozas...zrevetel-4173/

Komment

Sziasztok!

Egyik ismerősömnek van egy a forgalmija szerint T5-ös pannóniája, viszont a vázszám elég érdekes. Az lenne a kérdésünk, hogy miért különbözik ez a vázszám a megszokott jelöléstől, és hogy milyen évjáratú lehet a motor.

vázszám: E-55/110xxx

Komment

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék hogy a Pannónia tlf vázszáma, és a t5vagy p12es Pannónia vázszáma máshol helyezkedik el? Köszönöm!

Komment

A T5 és P12 számainak elhelyezkedése között nincs különbség, ugyanúgy a váz jobb oldalán a tank alatt találhatóak.

Komment

Köszönöm, úgy hallottam hogy a tlf-nek máshol van mint a t5nek!

Komment

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Sziasztok!

Egyik ismerősömnek van egy a forgalmija szerint T5-ös pannóniája, viszont a vázszám elég érdekes. Az lenne a kérdésünk, hogy miért különbözik ez a vázszám a megszokott jelöléstől, és hogy milyen évjáratú lehet a motor.

vázszám: E-55/110xxx
                    Nem lehet hogy pót váza van a motorjának?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X