Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia kormányzár

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És ez volt az első AirBrush munkája. Azóta csinált már ezt-azt és még jobb lett
    Elsőre ilyet csinált??? Istenadta tehetség! Így bocsánatos bűn az eredetiségtől való eltérés!

A kormányzárat illetően,sajnos nem nagyon van más lehetőség! Tulajdonképpen minek bele a kormányzár??

Lopás ellen nem véd,maximum az eltolás ellen!
    heeegany kedvelte ezt.

Komment

Igen, tehetséges művész. Csinált/csinál is sok mindent, szóval gyakorlata volt, csak nem légecsettel

Kormányzár azért lopás ellen is véd egy kicsit, ha még be is indítja nem tud vele elmenni amíg nem iktatja ki azt is.

Nem szándékozom sokáig parkolni olyan helyen ahol ilyesmi megtörténhet, de ha nincs semmi féle biztonsági "berendezés" akkor lehet csábító lenne 1-2 embernek...

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Kormányzár azért lopás ellen is véd egy kicsit, ha még be is indítja nem tud vele elmenni amíg nem iktatja ki azt is.
        Elmondom én hogy szoktam. Miután nincs csomagtartóm,mindíg hátizsákkal motorozom (legalábbis akkor,ha nem csak élménymotorozom) Ebben a hátizsákban(a szerszámokon és gyertyákon kívül)mindig benne van egy vastag szemű lánc és egy tömblakat. Ezzel szoktam hozzákötni a hátsó kereket egy (pl) oszlophoz. Nekem sem áll 10-15 percnél hosszabb időt így sehol,ez alatt nem viszik el,az biztos!

Még valami eszembe jutott. Régen a kormány zárakat oly módon 'hatástalanították',hogy felültek az ülésre,majd lábbal erősen megrúgták a kormányt. Általában hatásos volt.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Beagle; 2013 febr. 10, 16:48.
        wsievers kedvelte ezt.

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Régen a kormány zárakat oly módon 'hatástalanították',hogy felültek az ülésre,majd lábbal erősen megrúgták a kormányt. Általában hatásos volt.
          De miért szétrúgni bármit? Nem akarok mindenféle szégyen nélküli alakoknak tippet adni, de a Pannonia kormányzárat (és az oldaldoboz zárját is nagyjából 10-15 másodperc kinyitni - van itthon pár kulcs nélküli dobozom, már nagyon szépen kigyakoroltam a dolgot.
          Csak el kellene mennem venni pár nyers kulcsot és csinálni pár működő zárat.

Tényleg csak eltolás ellen jó a gyári védelem - én a kormányzár + forgalmas helyen parkolást részesítem előnyben, bár ezt lehet már mondtam valahol az oldalon. 1-2 órákra ott szoktam hagyni a gépet, eddig még (kopp-kopp-kopp) senki nem dobta fel utánfutóra, igaz legtöbbször olyan helyekről van szó, ahova nem lehet csak úgy behajtani, pl. Győr belvárosának a "csak engedéllyel" része (az földbe süllyedő/onnan kiemelkedő oszlopokon belül).
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Valakinek sikerült már kormányzárat teljesen szétszednie?
            Mert én elvittem egy kulcsos-záras emberhez, de egyelőre nem boldogult vele.

Komment

Ezt a kort en is lefutottam es azt mondtak roncsolas nelkul nem es meg kulcsot sem tudnak hozza faragni!
              Probaltam errol a temarol beszelgetni tobb zarassal is sot tobb varosban is , de mindig csak hasonlo valaszt kaptam szoval kulcsot nem tudnak reszelni csak ha szetszedik,bar azt se ertem amikor valaki elhadja a kulcsat az autonak akkor ahoz miert tud reszelni a zaras ott helyben?
              kollarg kedvelte ezt.

Komment

Ettől tartottam...
                És jogos a kérdés, miért is nem lehet letapogatni szétszedés nélkül? Vagy egy halom kulcsból hátha jó lesz alapon egy lehet csak a megoldás...
                kollarg kedvelte ezt.

Komment

azt se ertem amikor valaki elhadja a kulcsat az autonak akkor ahoz miert tud reszelni a zaras ott helyben?
                  Szia! Mert a gyújtáskapcsolót szét tudja úgy szedni, hogy utána össze lehet rakni használhatóra. Esetleg ha egyszer erre jársz megmutatom milyen egyszerű a Suzuki GS-em gyújtáskapcsolóját szétkapni: onnantól meg csak a lamellákhoz kell igazítani a kulcsot. Vagy a lamellákat a kulcshoz. Vagy kiszedni minden lamellát és megy a Pannonia kulcsával is...

Az oldaldoboz zárjánál nincs gond, ott csak ki kell ütni a végén a stiftet. A kormányzár meg éppen a lopásgátlás miatt nem szétszedhető.

egy halom kulcsból hátha jó lesz alapon egy lehet csak a megoldás...
                  Ezért nem szabad kidobni egyetlen kis Elzett kulcsot se.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2014 ápr. 22, 09:46.
                  , Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ezért nem szabad kidobni egyetlen kis Elzett kulcsot se.
                    Hát ha lenne még, nem is dobnám el.
                    Öt kulcsot kaptam a motorhoz, az oldaldoboz(ok) zárjához megvolt a hozzá való, de a kormányzárhoz sajnos nem...

Komment

Szervusztok!

Amennyiben tanulmányozzátok a hengerzár mechanikáját,könnyen láthatjátok,hogy miért is nehéz,szétszedés nélkül kulcsot készíteni hozzá.A szétszedése sem egyszerű,mert a kis csapok rögzítésére szolgáló stifteket,roncsolás (kifúrni) nélkül,nehéz lehet eltávolítani.A régebbi autók záraihoz (pl.Golf I),nagyon könnyű volt,kulcsot keresni,vagy adott kulcshoz átalakítani,mert bár a szisztéma azonos,de azért lényegesen egyszerűbben szétszerelhető,-nem kellett roncsolni.

Click image for larger version

Name:	cilinder.jpg
Views:	1
Size:	204.0 KB
ID:	139795

A feltett képen egy továbbfejlesztett cilinderzár látható,de ebből csak a sárgára szinezett alkatrészeket kell figyelembe venni!

Üdvözlettel:Che
                      , kollarg és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Komment

CZsolti, ptm004 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X