Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Rozsda és hegesztés?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Rozsda és hegesztés?

Sziasztok!Pannónia vázon a vázszám felett van egy nagyjából 1-2 borsószem nagyságú kráteres (sok pici kráterből áll össze) rohadás. Véleményetek szerint ez mennyire javítható? Lehetséges megoldás az ha a sérült részt kifúrom (ha lehetséges, akkor nem át) és hegesztéssel "feltöltöm" a lyukat, amit aztán lecsiszolok?Előre is köszönöm a segítséget!

Tisztelt Intrepid!

Szerintem lehetséges a hegesztés, sőt muszáj megcsinálni, ha nem akarod, hogy festés után "beszakadjon" a cső, ha mondjuk nekiütődik valami... Eljárást nem tudok ajánlani, mert nem ismerem a Pannónia vázát, de szerintem gond nélkül lehet mondjuk CO-val hegeszteni, de előtte érdemes kifúrni, kivágni a szétrohadt területet.

Üdv. DCS
    soveny és Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt DCS!

Köszönöm szépen a segítséget!

Amiről amúgy szó van az ez:
      Click image for larger version

Name:	lyuk.jpg
Views:	1
Size:	98.7 KB
ID:	130905

Még épp vásárlás előtt állok, ezért szeretném tisztázni, hogy mik a lehetőségek, mert ettől eltekintve jó "alapnak" tűnik a motor, még akár valami szépet is ki lehetne hozni belőle!

Az is biztos, hogy ez így nem maradhat, ki kell javítani, de a vázból kivágni semmi képen sem akarok, még a kifúrás, esetleg vannak azok a kis csiszoló kövek, amiket fúróba lehet fogni (elnézést, de a pontos nevét nem tudom) azokkal kiköszörülés, majd a lyuk behegesztése, amit eltudnék képzelni...

Komment

Üdv!
        A képen a hiba nem oxidációnak tűnik, hanem hegesztés során fellépő habosodásnak. A váz szám, viszont nagyon közel van a hibához. Én mindenféleképpen egy szakember véleményét kérném ki, mielőtt hozzákezdenél, mert szerintem a hegesztési varat a vázszám elejét eltünteti. Másik lehetőségként, a KPM véleményét kérném ki, ilyen esetben mi a teendő?
        sepy, Intrepid és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Nem látszik pontosan mekkora átmérőt kéne kifúrnod ! Valóban közel van a számokhoz ezért veszélyes hegesztéssel feltölteni, mert ha elindul a vélhetően már korrodált lyuk, veszélyben a szám.
          Én a következőt csinálnám. Hogy ha pl. egy húszas átmérőjű furat kell, akkor egy azonos méretű gömbagyagból levágnék egy csikket. Ennek a hosszát úgy állítanám be hogy a furatba dugva pont szineljen a váz síkjával, vagy egy picit legyen alatta. Ezután hegeszteném be CO-val és szépen lamellással eldolgoznám.
          Intrepid, soveny és DCS kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm szépen a segítséget!
            A problémás terület amúgy kb 1cm átmérőjű, és sajnos valóban túl közel van a vázszámhoz...

Komment

Üdv!

Én is valami hasonlót vettem észre a P10-esem vázán. Azért írom, hogy hasonló, mert ez inkább olyan, mintha "kibugyogott" volna a vázból a hegesztés. Furán hangzik, de beszéljenek helyettem a képek:
              Click image for larger version

Name:	Kép 001.jpg
Size:	183.2 KB
ID:	130922Click image for larger version

Name:	Kép 006.jpg
Size:	186.1 KB
ID:	130923Click image for larger version

Name:	Kép 007.jpg
Size:	190.9 KB
ID:	130924

"Szerencsére" nekem nem a vázszám felőli oldalon vannak ezek a hibák, de minden esetre elég furcsák (főleg, ami a helyüket illeti).
              Nekem az a tervem, hogy majd homokszórás után "térképezem fel" a sérülést. De biztos, hogy itt is amit lehet azt feltöltöm valahogy, majd szépen lecsiszolom.
              Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Lehet csak marhára másnapos volt a hegesztő szaki?!

Komment

Nálam normális a heggesztész. Vagyis a sötétbe úgy tapogattam ki
                  Lehet ennek az iparosnak mindegy volt. csak nyomta és nyomta.... AS szabványba
                  Intrepid kedvelte ezt.

Komment

BeniP10&P21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Nálam normális a heggesztész. Vagyis a sötétbe úgy tapogattam ki
                    Lehet ennek az iparosnak mindegy volt. csak nyomta és nyomta.... AS szabványba
                    Lehet az volt a baj, hogy az iparos is sötétben tapogatózott!

Komment

Még mielőtt bár mit is tennél javaslom keress fel egy / PL. Eredetiségi vizsgálattal foglalkozó/ szakembert. Javításának módjáról mert ez még bonyodalmat okozhat. A vásárlástól ha más minden rendben van ez ne tántorítson el. Lehetséges, hogy a javításról egy szakembernek kell nyilatkoznia Közjegyző előtt a hitelesség miatt. Énnekem volt ilyen esetem mikor az alvázszám környékén volt rohadás autónál, akkor számla, nyilatkozat volt szükséges.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X