Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Krómozott tank felújítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Krómozott tank felújítása

Üdv!

Én egy P10-es tankot szeretnék felújítatni. Érdekelne, hogy szokták krómozni, festeni? Hova érdemes küldeni megcsináltatni?

helló
    a pontos menetet nem tudom, de halottam olyanokat, hogy itthon problémás a króm betét készíttetése a tankon.
    Olyat tudok neked például ajánlani hogy ismert 1-2 ember aki foglalkozik Pannónia alkatrészekkel mint például Fóti Gyula.
    Ha jól tudom ő is készített krómbetétes tankot. Még az is lehet a régi tankod beszámítja "nem biztos". Így a kényesebb részét túlélnéd és végül csak a fényezés maradna.
    Titus kedvelte ezt.

Komment

telibe van krómozva , de polírozva csak azon a részen ahol látszik a króm
      Che és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Valami ilyesmire gondoltál? Ezt Fóti Gyula képgalériájából "kölcsönöztem":

Click image for larger version

Name:	Pannonia krómos tank.JPG
Views:	1
Size:	32.8 KB
ID:	130920

Szerintem is hozzá fordulj segítségért.

Azt hiszem valahol ez már volt korábban téma.
        Meg is van! Fusd át a "http://veteran.forum.hu/felujitasi-f...sorrendje-567/" című részt, hátha segít.
        Remélem ezzel én is segíthettem
        Titus, Che és soveny kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítséget!

Komment

Van egy NSU Supermaxom, és annak is krómozott a tankja, de sérült, ki kellett kalapálni. Mivel lehet aládolgozni a krómnak? Hallottatok már minőségi króm fújásról? Már jó néhányszor végig olvastam a krómozásra vonatkozó bejegyzéseket, de nem lettem okosabb. Tudtok egy olyan helyet, ahol megbízhatóan dolgoznak? Edelényről vegyesek a vélemények. Az biztos, hogy nem rezeznek alá.

Komment

Lelkesz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Az biztos, hogy nem rezeznek alá.
              Máshol se nagyon.

Mivel lehet aládolgozni a krómnak?
              Csiszolópapírral Gittelni stb. nem lehet.
              Hallottatok már minőségi króm fújásról?
              Hát azt fújhatod ! Nem hatottunk. Legalább is minőségiről nem.
              sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm! Fújom. "Sokat segítettél!" Szép napot mindenkinek!
                supermax kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Hát azt fújhatod ! Nem hatottunk. Legalább is minőségiről nem.
                  A "krómspray" bevallottan beltéri dekorációs célokra lett kitalálva. A flakonra sok mindent rá lehet írni. Még azt is, hogy szupertartós fényes felület. Én inkább krómhatású levonós fóliát használnék. Abból olyan formát vágsz ki, amilyet akarsz. Persze gömbölyded felületen nem simul ki szépen.

Köszönöm! Fújom. „Sokat segítettél!” Szép napot mindenkinek!
                  Valahogy úgy érzem, hogy nem kérsz a segítségünkből. Pedig a válasz korrekt volt.
                  Che kedvelte ezt.

Komment

Szia Lelkesz!

Mir-mur válasza korrekt volt szerintem.
                    Krómozás az játék az elektrolitokkal, nem lehet fújni! Meg akkor a közbe eső pár réteget hogy viszed fel?
                    A tankot meg csak kalapálni lehet, meg csiszolni. Szóval, ha még szét van vágva, akkor szép kerekfejű bádogoskalapáccsal lehet simogatni. Ha meg már elég jól kivan kalapálva, csiszolás.

Látom Zsolti megelőztél

Eszembe jutott még, hogy nemrég láttam egy 1937-es BMW-t melyen az alu alkatrészek szép ezüst sprayvel voltak lefestve. Hát.... mit nem mondjak, lehet drága a gyöngyözés meg macerás, mert mindent le kell védeni meg előkészíteni stb... de azonnal kiábrándultan a gépből amint megláttam ezt a kis turpisságot.

Ezt hozzá lehet kapcsolni a krómozás-krómfújás témához is, az eredmény és a vélemény kb azonos részemről.
                    sepy és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

Kedves Lelkesz!

Látom már Neked is estek, ez a beavató ceremónia itt.
                      Komolyra fordítva, én is hasonló cipőben jártam, nekem ráadásul egy krómozónál horpasztották be a tankomat, és mivel már az idők során többször volt krómozva, nem akartam tovább vékonyítatni a lemezt így a festés mellett döntöttem, a krómfestésről engem is lebeszéltek, beltérre még talán dísznek..
                      Szerintem kérdezd meg Őt, a tankoddal kapcsolatban, mit lehet vele kezdeni, ha nem tévedek itt is regisztrált tag.
                      Off:
                      Amúgy megnéztem a képeket a gépedről, igazi jó felújítási alap, elég komplett is, úgyhogy sok sikert a felújításhoz, amiben tudok szívesen segítek.
                      üdv.
                      supermax
                      Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 szept. 06, 12:37.

Komment

Bocsássatok meg! Humornak vettem és én is az akartam lenni! Állítólag Nyíregyházán van valaki, aki egy különleges eljárással tud krómhatású festéket fújni, elfogadható minőségben (kültérre is), de nem akadtam a nyomára. Referenciát még nem láttam, ezért nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban. Ha megtudok valamit jelezni fogom. Természetesen tudom, hogy ez meg sem közelíti az eredetit, és gondolkodom rajta, hogy talán a színre fújás is méltóbb ennél. Az aládolgozást pedig azért kérdeztem, mert annak idején, anno, találkoztunk olyan zsiguli lökhárítóval, amelyiknél gyárilag cinnel vagy valamilyen hasonló anyaggal volt a hiba javítva. De ez a 70-es években volt, és csak halványan emlékszem rá. Azóta agyalok rajta, amióta a szükség rá vitt, de a szakik kinevettek.

Komment

Króm festés jó dolog. Persze nem a spray-s és ilyen-olya kivitel.
                          Példának egy videó:

De biztosan lehetne krómozni a késtapasszal jevított felületet is. Itt ha jól tudom valami rezes cuccal vonják be előtte. Aztán jön a galvanizálás(műanyagokat is így krómozzák, de láttam anno egy videót ami ezt mutatta be, volt aki hamburgert krómoztatott...)
                          Vagy talán meg megoldás lehet réz forrasztással kitölteni az egyenletlenségeket. Aztán csiszolás.

Komment

Szia Lelkesz!

Kérlek ne vedd a szívedre amit írtam. Javaslom a szmájlik használatát. Kezdetben én is idegenkedtem tőlük, de hasznosak. Mivel nem novellát írunk ide, ezért nehéz megjeleníteni másképpen a pillanatnyi hangulatot.

Megnéztem a motorodat. Kár azért a szarvkormányért, mert nagyon elrontja az összképet. A tankon azok a csíkok vannak krómozva, vagy az egész volt eredetileg és ráfestettek. Ha így van, akkor mindenféle javítgatás előtt érdemes lenne kipróbálni a Cillites megoldást. Fórumtéma is volt korábban. Érdemes rákeresni. A régi króm, ha nem rozsdált alá nagyon, akkor szépen felpolírozható. Ehhez én csak sima krómtisztító pasztát és flanelból készült polírozókendőt használok.

Alumíniumnál 200-400-600-800 finomságú polírpapír vizes csiszolás utána krómtisztítós polírozás. A végeredmény pedig olyan, mint a hirdetésben amit látsz. Csak ez ingyen van. Ja és sima gazdaságosan akciós kivitelű rezgőcsiszolóm van. Azzal dolgozok. Az eredményről majd teszek fel képeket. Egyenlőre csak egy féktartó lapot tudnék mutatni. Az oldaldekni szemléletesebb lesz.

Üdvözlettel: CZsolti

Komment

Amit láttok, az egy nagyon jól sikerült restaurálás! Hol is van az szmájli? Meg van az eredeti kormány. Hál' Istennek nem dobták ki. A tank eredetileg az oldalán krómozott. Sajnos sérült, és ily módon próbálták eltüntetni. Ma már nincs egyben, most kezdtem a felújítást.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X