Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs Planéta 3-03-nak gondolt hátsó teleszkóp, ami valójában Pannonia

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Izs Planéta 3-03-nak gondolt hátsó teleszkóp, ami valójában Pannonia

Végül kiderült, hogy Pannónia teleszkóp!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Két problémám is van. Az egyik teleszkóp széthúzás után szabályosan szétpergett, így nem tudom mit, hova, hogyan kell visszatenni, a másik pedig semmiylen húzás, csavarás, tekerésre sem jön szét, így az elsőt sem tudom a mintájára összerakni. Tud valaki valami módszert rá? A másik szétpergett teleszkóp alkatrészeit beszámoztam. valaki el tudná magyarázni mit, hogyan, hova, kell rakni?

Click image for larger version

Name:	Fénykép2564.jpg
Views:	1
Size:	194.0 KB
ID:	154418

Előre is köszönöm.
    Utoljára szerkesztve a következő által: gilersx; 2012 jún. 15, 11:27.

mir-mur és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      ...Tud valaki valami módszert rá? A másik szétpergett teleszkóp alkatrészeit beszámoztam. valaki el tudná magyarázni mit, hogyan, hova, kell rakni?
      Ha az alkatrészekről oldalról is készítesz fotót, akkor tudok segíteni!

Bár nekem úgy tűnik, hogy a rugók elrepültek!
      Egy kell elegyen a dugattyú tetején, ez egy acéllemez visszacsapószelepet szorít a körperemre, itt berugózáskor áramlik az olaj,
      a másik rugó a dugattyú alján pedig a csillapítóerőt befolyásolja. Ez a kirugózáskor dolgozik, szintén acéllemez(ek) vannak ezzel a rugóval egy peremre szorítva. Itt viszont fontos a lemezek vastagsága is, mert ez határozza meg a karakterisztika szögletességét.

Lásd:
      http://veteran.forum.hu/blog/dino125...csillapito-86/

És körülbelül ennyi....
      Kell még egy lábszelepnek lenni, és egy felső csapágy - szimering háznak.
      Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 jún. 13, 23:50.
      mir-mur és soveny kedvelte ezt.

Komment

tessék. a teljes dokumentumot megtalálod a letöltések között.

Name:	hatsotelo.jpg
Size:	169.1 KB
ID:	131278
        Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 jún. 14, 08:19. Oka: átneveztem a képet, mert ha ékezetes betűk vannak a nevében, akkor a kép megjelenítésével gondok lehetnek!
        kedvelte ezt.

Komment

Kirepülni nem repült ki belőle semmi. Ez minden ami benne volt. Bár azt nem tudom korábban mi lett vele csinálva.

Name:	Fénykép2568.jpg
Size:	192.2 KB
ID:	131281Click image for larger version

Name:	Fénykép2570.jpg
Size:	193.4 KB
ID:	131282

Komment

Ha nem repült el rugó, akkor bevallom, ez így a fotó alapján nem megy!

Gyártottam már lengéscsillapítót, sőt rengeteget szétszedtem a szeleprendszer alkatrészei miatt, de minden esetben volt rugó. Ha nem is csavarrugó, de legalább egy tányérrugó biztosan, vagy legalábbis az acéllemezek többen voltak (az acéllemez rugalmas elhajlása helyettesíti a csavarrugót).

De a lábszelepet sem látom...

A 8-as alkatrésznek milyen a belső kialakítása?
            Utoljára szerkesztve a következő által: dino125ad; 2012 jún. 14, 20:00.

Komment

Egy szimering van a belsejében kívül pedig egy gumigyűrű. Esetleg a szétszedéshez lenne valami megoldás? Az alapján már össze tudnám rakni mindkettőt.
              Az a baj hogy amikor tekerem a felsőrészt nem jön tovább 3 mm-től többet utána olyan érzés mintha meg lenne szakadva a menet. Az is csak akkor amikor a felső takaró müanyagot lefelé nyomom és közben tekerem.

Name:	Fénykép2572.jpg
Size:	190.0 KB
ID:	131284Click image for larger version

Name:	Fénykép2571.jpg
Views:	2
ID:	131285
              Utoljára szerkesztve a következő által: gilersx; 2012 jún. 14, 22:29.

Komment

A felső telószemet takarítsd már meg...kellene ott lennie 2 támasz félgyűrűnek, az tartja egyben...Minden telónál így van, szerintem a 3-03 nál sincs másképp, ha a Planéta 3 nál is ilyen van...

Name:	1.JPG
Size:	149.0 KB
ID:	131287Click image for larger version

Name:	2.JPG
Size:	116.6 KB
ID:	131288Click image for larger version

Name:	3.JPG
Size:	100.7 KB
ID:	131286
                Én látom is a két fél osztását a felső szemről készült képen. Szedd ki a támaszíveket és akkor a felső szem átfér a porvédőn. Szépen össze van gyógyulva
                Amúgy a szétszedetten is látszik...drótkefét neki...szerintem a festék fogja egybe, biztos le lett festve összerakott állapotban. Jah és ne tekergesd, akkor csak a dugattyút forgatod a hengerben, és ha enged is valahol, akkor valószínű, hogy lesz még 1 széthullott telód. Először a porvédő és a rugó jöjjön le.
                Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jún. 15, 00:09.
                stalker és kedvelte ezt.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Komment

Name:	telo.jpg
Size:	194.8 KB
ID:	131290
                    talán ez is segíthet
                    soveny kedvelte ezt.

Komment

Ma reggel nekiálltam drótkefével, és a felső szem alatt felbukkant egy stift. Kiütni nem tudtam ezért óvatosan kifúrtam. Ezután még mindig nem mozdult semerre sem de végül csavarhúzóval sikerült befeszíteni és összenyomni a rúgórészt. Teljesen őssze van rohadva belül ezért nem jön szét.

Name:	Fénykép2576.jpg
Size:	193.4 KB
ID:	131294Click image for larger version

Name:	Fénykép2578.jpg
Size:	195.1 KB
ID:	131291

Miközben kinlódtam vele a stiften gondolkodtam, eszembe jutott hogy olvastam már erről a stiftről egy pannónia felújítás beszámolójában. Ekkor gondoltam utánanézek.
                      Google- pannónia teleszkóp- képkeresés
                      És valóban. Amire gyanakodtam bebizonyosodott. Pannónia teleszkópok ezek és nem Izs. Így már világossá vált hogy miért nem stimmeltek az alkatrészjegyzékekben és leírásokban lévő teleszkópok.

Name:	pannónia teleszkóp.jpg
Size:	87.4 KB
ID:	131292Click image for larger version

Name:	Fénykép2571.jpg
Views:	2
ID:	131293

Mivel nem restaurálok, csak üzemképes motort akarok építeni, úgy döntöttem beleteszem az MZ teleszkópjaimat mivel ígyis-úgyis tipusidegen, aztán majd ha találok kicserélem Izsre.

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
                      kedvelte ezt.

Komment

gilersx kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X