Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T5 lengővilla szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Joker!! Rájöttem !!! :-))) basszus !!! Te irigykedsz !!! :-)))))))

- - - Updated - - -

Látod így jár az aki megtartja a " családi ezüstöt " .... :-)))))

- - - Updated - - -

Egyébként nyugi !! Én is ! Tudod gyengém a király tengely .... :-)))
    heeegany kedvelte ezt.

Komment

Csak azon elmélkedtem , hogy alul ahol a kutya se látja -nem lenne-e előnyösebb egy normál szírzógomb , aztán néha megnyomni . Aztán rájöttem , hogy biztos kicsavarod-másikat becsavarod, nyomod aztán vissza csere .
      Noob kedvelte ezt.

Komment

Figyu , a Pannoniat TSZ- tagoknak , pékeknek, egyszeru városi embereknek gyártottak , nem csak kizárólag autószerelőknek, akiknek van mindenféle emelő berendezése , hogy alulról zsírozzon ... :-)))

- - - Updated - - -

Akkoriban ilyen volt a zsírzó gomb Made in Hungary ....

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Részleteiben is nagyon szép motorod van!
          Köszönöm szépen Zsolti, tudom a Te szíved csücske a CZ, de hidd el, a Pannónia egy nagyon gyönyörű gép , csak a fekete szín sokat " összemos" ebből ... Az arányokat , a vonalvezetést ... Nagyon kevés kell( et volna) ahhoz hogy HD-t megelőző érzést nyújtó motor legyen belőle itt Vadkeleten ... :-))) ( mondjuk egy nem " kőkorszaki blokk , 4T-vel ...:-))))
          wsievers kedvelte ezt.

Komment

mondjuk egy nem " kőkorszaki blokk , 4T-vel
            Junak blokkal, ha már keleten maradunk?
            TLF65 és sepy kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

ahhoz hogy HD-t megelőző érzést nyújtó motor legyen belőle itt Vadkeleten
              Előrebocsátanám, hogy nincs személyes tapasztalatom H-D motorokkal (leszámítva, hogy fordítottam kezelési utasítást egy 2006-os Electra Glide-hoz... ), de ehhez állítólag elég slendriánul összerakni a Pannoniát és ugyanúgy szét fog hullani menet közben, mint egy H-D...

De a témánál maradva: az a zsírzógomb tényleg valami népművészeti remek. Párhuzamosak az oldalai, így alig akar rajta megmaradni a zsírzópumpa. Nekem a következő lengővillámba már nem az eredeti fog visszakerülni, mert "szívásmentes" motor építek, nem teljesen eredetit.
              Viszont fekete lesz. Fekete alapon fekete.
              OdinHEM, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Párhuzamosak az oldalai, így alig akar rajta megmaradni a zsírzópumpa.
                Csak azért, mert nem a karos kell hozzá, hanem az őskövület nyomkodós.
                OdinHEM, és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

nem a karos kell hozzá, hanem az őskövület nyomkodós
                  Igen-igen, még az első motorhoz beszereztem, rendbehoztam és egy zsírzás után azt mondtam, hogy ennyi talán elég. A kínlódásra hamar rá tudok unni, nem vagyok egy túlzottan kitartó figura. Inkább keresek valami kerülőutat helyette.
                  OdinHEM, és joker kedvelte ezt.
                  There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Egy szakmai fogás az olyan Zs. gombnál ami nem akarja bevenni az anyagot egy vékony ruhát kell tenni a gombra és úgy a puska rányomva. Szinte kizárt,hogy nem sikerül a zsírzás!
                    OdinHEM, és joker kedvelte ezt.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Egy szakmai fogás az olyan Zs. gombnál ami nem akarja bevenni az anyagot egy vékony ruhát kell tenni a gombra és úgy a puska rányomva. Szinte kizárt,hogy nem sikerül a zs írzás!
                      Ez erre a régi formára vonatkozik ?

Komment

Igen-igen, még az első motorhoz beszereztem, rendbehoztam és egy zsírzás után azt mondtam, hogy ennyi talán elég.
                        Van ebből új is, bakelitből. Az új esztergatokmányokhoz adják, és nagyon jól működik a fehér szilikonzsírral.
                        OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Hétvégén motoroztam egy kicsit. Alig 100km, de az út minősége megviselte a gépet (talán a környéken még a földutak is jobbak mint arrafelé az aszfalt)
                          Aztán szombat este(bár akkor még 50km se volt) erre lettem figyelmes:
                          Click image for larger version

Name:	P4140004.jpg
Views:	1
Size:	195.3 KB
ID:	144242
                          Járt már valaki így? Számomra kicsit furcsa hogy csak két helyen van megcsípve és persze el is tört mind a két hegesztés. Így rugózás közben gondolom kicsit jobban tud csavarodni az a lemez mint kellene. Ha minden jól megy a héten CO-val szépen össze is lesz hegesztve.

A másik, vasárnap este amikor toltam be a garázsba a gépet a lánc erősen kerregett. Új láncszett, eddig viszonylag csendes volt, a láncfeszesség jó. Mi lehet a baj? Esetleg a lánckerekek egyenesfutása? És ezt hogy tudom ellenőrizi? (ehhez való műszer nélkül persze)

Komment

Nem tudom mit értesz kerregésen , de a lánc egyenesfutását, a lánc levétele után a lánckerekek fogaira akasztott vékony (kb 1 mm) réz drót segítségével szoktam megnézni úgy, hogy a drót az első lánckerék (kicsi) oldalára felfeküdjön (rákötözöm ) , a hátsónál (nagy) pedig , egy távolabb lévő fog oldalához illesztem , majd belenézek a vonalába , miközben feszesen tartom. Egyértelmű lesz ha valahol a drót megtörik vagy eláll , hogy nem fut vonalban . Csak ez az egyhengeres pannóniánál kicsit maceráns a tokozott rész miatt, esetleg a blokk felől bevilágítva jobban látható lesz a drót , befűzni pedig valamilyen segédeszközzel kell majd . Nem lehet hogy az általad berakott kép alapján a hátsó lengővilla törésének lehet köze az egész "kerregéshez" ? Gondolom a lánccserekor a lánckerekeket is cserélted , így nem lehet hogy a kopott láncherekek fogárkából a lánc görgője zajosan tud kipattanni (meg amúgy is ha csak előre toláskor zajos , a kopások a laza , felső ág felé lesznek , így az kizárva) Esetleg a lánc beleérne a tokozásba ? Egyszer javítottam egy T5-öt , valahonnan egy picivel szélesebb lánc került rá a kelleténél(önjelölt szerelők "jóleszazrá" hozzáállása) , és mivel oldalra tudott csúszkálni elég zajos volt , le is kellett cserélni . Előfordulhat a kenőanyag hiány , vagy kenőanyag minőség miatti zaj is .(simán megolajozva is zajos ? lehet hogy a láncspray tapadását hallod) Feszességet úgy is szoktam ellenőrizni , hogy rajta ülve , behúzott elsőfékkel "rúgóztatom " , és közben az újjammal figyelem nem túl feszes -e ?. Kifőzted a láncot grafitos zsírban (vagy faggyúban) , mint a régiek , vagy csak MoS2 láncsprayt használtál ?(igaz , az O-gyűrűs láncot nem érdemes főzöcskélni ... )
                            OdinHEM és heeegany kedvelte ezt.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nem tudom mit értesz kerregésen , de a lánc egyenesfutását, a lánc levétele után a lánckerekek fogaira akasztott vékony (kb 1 mm) réz drót segítségével szoktam megnézni úgy, hogy a drót az első lánckerék (kicsi) oldalára felfeküdjön (rákötözöm ) , a hátsónál (nagy) pedig , egy távolabb lévő fog oldalához illesztem , majd belenézek a vonalába , miközben feszesen tartom. Egyértelmű lesz ha valahol a drót megtörik vagy eláll , hogy nem fut vonalban . Csak ez az egyhengeres pannóniánál kicsit maceráns a tokozott rész miatt, esetleg a blokk felől bevilágítva jobban látható lesz a drót , befűzni pedig valamilyen segédeszközzel kell majd . Nem lehet hogy az általad berakott kép alapján a hátsó lengővilla törésének lehet köze az egész "kerregéshez" ? Gondolom a lánccserekor a lánckerekeket is cserélted , így nem lehet hogy a kopott láncherekek fogárkából a lánc görgője zajosan tud kipattanni (meg amúgy is ha csak előre toláskor zajos , a kopások a laza , felső ág felé lesznek , így az kizárva) Esetleg a lánc beleérne a tokozásba ? Egyszer javítottam egy T5-öt , valahonnan egy picivel szélesebb lánc került rá a kelleténél(önjelölt szerelők "jóleszazrá" hozzáállása) , és mivel oldalra tudott csúszkálni elég zajos volt , le is kellett cserélni . Előfordulhat a kenőanyag hiány , vagy kenőanyag minőség miatti zaj is .(simán megolajozva is zajos ? lehet hogy a láncspray tapadását hallod) Feszességet úgy is szoktam ellenőrizni , hogy rajta ülve , behúzott elsőfékkel "rúgóztatom " , és közben az újjammal figyelem nem túl feszes -e ?. Kifőzted a láncot grafitos zsírban (vagy faggyúban) , mint a régiek , vagy csak MoS2 láncsprayt használtál ?(igaz , az O-gyűrűs láncot nem érdemes főzöcskélni ... )
                              Hát ez a tesztelési mód tényleg elég macerás a tokozás miatt, de amint tudom kipróbálom majd.
                              Komolyabban még nem vizsgáltam meg a lengővillát. De ha minden jól megy holnap lekapom a hátsó burkolatot és a gyújtásdeknit aztán megnézem alaposabban is.

Lánccserekor természetesen a lánckerekeket is cseréltem, azokból gyári újat kapott láncból pedig arany favoritot.
                              Előre toláskor is kerreg, hátra felé toláskor meg sokkal jobban...
                              (bár hátrafelé toláskor akkor is kerregett egy kicsit amikor felszereltem)

Szombaton indulás előtt végigolajoztam a láncot, vasárnap a láncfeszességet ellenőrizve elég olajos lett tőle az ujjam, szóval még olaj is van rajta.
                              Zsírban nem főztem. Újonnan elég szépe zsíros volt az egész lánc mindenhol. Felszerelés után kapott egy kis sűrű olajat aztán használtam. Bár most hétvégén híg olajat kapott(csöpögött is ki a felesleg a tokoztat résein )

Azért remélem hogy nem nyekkent meg a hátsó villa
                              Az a baj hogy nem is egy olyan kátyú volt hogy még a vesém is belefájdult, hát akkor a lengővilla mint kaphatott...

Na meg az is milyen szívfájdító dolog amikor egy szembe jövő teherautó miatt csak a porfelhőt látom, és közben hallom a kavicsok kopogását a motoron... (merthogy szépen zúdultak rám... )
                              Na de ezek után arra se megyek többet
                              zahi kedvelte ezt.

Komment

egy szembe jövő teherautó miatt csak a porfelhőt látom, és közben hallom a kavicsok kopogását a motoron...
                                Pedig ha bele gondolsz valaha ez lehetett a Pannóniák valódi közege
                                heeegany és Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X