Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannóna - összevissza

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

a váltó tengely vége , ahogy a blokkban belül "ül " -----ott gyárilag van persely , vagy csak anyagában van a furat ?

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      a váltó tengely vége , ahogy a blokkban belül "ül " -----ott gyárilag van persely , vagy csak anyagában van a furat ?
      Emlékeim szerint egy acél persely van ott.

Komment

ott gyárilag van persely , vagy csak anyagában van a furat ?
        Kalapperemes acélpersely !
        zahi kedvelte ezt.
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

jó , akkor nem házi gányolás - viszont , a persely kijár , a helye a blokkon viszont ki van szopósodva és elrepedve 4-óránál és 8 óránál .....Ezért váltáskor a tengely külső vége egy 8 ast ír le , így beleszorul a berúgótengelybe és nem jön fel a váltókar , csak kis pöckölés hatására .

Komment

Talán ha egy új vállas-persely DIAMANT-al , esetleg v.mi epoxi féleséggel a megfelelő pozícióban beragaszt ..... ??? de tisztességes megoldás az lenne , ha felhegesztés után a megfelelő pozícióban helyzetfúr , majd új persely furatba beprésel.... Esetlegesen , jó pozícióban a fúróasztalra a blokkfél lerögzít , ha kiadja nagyobbra és mélyebbre átfúr , (ha kilyukad , fenekes perselyt kell csinálni ...) , vagy mar , majd szintén beragaszt , hogy a tulfedés ne feszítsen és a repedés is kitöltődjön ha lehet .
            Bocs , egyenlőre ez jutott az eszembe .... A ragasztás mechanikus megtámasztás nélkül nem tökéletes , főleg hogy a berúgó csőtengelyt is megvezeti .
            Lemezjáték, heeegany és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

viszont , a persely kijár ,
              Szerintem alapból gyári illesztési probléma,legalább az általam szerelt motorok felének mozgott a persely én ragasztom,igaz ott repedéssel nem találkoztam ?!
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Na , meggányoltam ! ( ez volt a kérés ) ! szóval :
                persely , kalapjánál fogva tokmány zaccba ( ziccbe ? ) - csúccsal megtámaszt - egy lapkás kést nekinyom - hossz szánnal csíkot húz az anyagba --ezt a tokmány kézi elforgatásával , körbe kb 2 mm en ként .

a blokkban a helyén a repedés kitúrbómarózva - icipici felület érdesítés - fék tísztítós kezelés - hiperszuper 2k ragacs be a lukba - persely beüt -

most várom , hogy száradjon .

naaa?
                Atti69, heeegany és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

persely , kalapjánál fogva tokmány zaccba ( ziccbe ? ) - csúccsal megtámaszt - egy lapkás kést nekinyom - hossz szánnal csíkot húz az anyagba --ezt a tokmány kézi elforgatásával , körbe kb 2 mm en ként .
                  Nem igazán profi,flex nem vót..az gyorsabb és nem kell az a drága spay-sem
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

Tegnap nyújtott nyitvatartás az okmányirodában.....Jó hír minden okmányom megfelel a régi rendszámot nem kell leadni viszont nincs rendszám menjek vissza jövő héten"lehetőleg munkaidőben "közölte egy kedves hölgy !
                    Titus, heeegany és madorka kedvelte ezt.

Komment

Na , ahhoz képest , hogy mi ez , ,összejött . Beindul , megy , fékez , vált . Igaz hogy a váltókar csak egy kis pöccintés hatására ugrik vissza alaphelyzetbe ( alulról ) . De korrektül vált , le-fel .Ja és megy , szerintem egész jól , -a titokzatos motorféknél-leállás is elmúlt .
                      Azért hogy ne legyen minden olyan szép , tegnap hosszas rugdalás után se indult ( aztán megcsináltam és jó ) , aztán amikor már kiköptem a tüdőm akkor visszalőtt egy nagyot , még jó ,hogy egy ideje csak rendes melós bakancs(cipő)ban dolgozok igy csak kicsit szartam oda . Viszont egész nap utánna csőtörés kiásásán fáradoztam , így estére eldőltem mint a féldisznó az ólban .Azóta mindent rákentem , jegeltem , és már kicsit járni is tudok .....
                      Viszont , azt megfogadtam , nekem csak akkor lesz eme jármű típusból , ha valaki egyszer becsönget , és azt mondja : ajándék , fogadd el ! papírok rendben .
                      Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2018 ápr. 16, 15:10.
                      Atti69, OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

tegnap hosszas rugdalás után se indult ( aztán megcsináltam és jó )
                        Apae biztosan mondta ,nem rugdosni:taposni kell a pannóniát!

Ma a rendszámért bemotoroztam és a közönség miatt nehogymá nagyot rúgtam,persze nem indult,utána lágy második taposásra vidáman bepöccent(nem értem rá karburálni a kisgépét raktam felműszakira,a gyújtás szemre belőve)gondolom te szakszerű voltál

Komment

Viszont egész nap utánna csőtörés kiásásán fáradoztam ,
                          Ugye amikor középállványon járatod a gépet figyelni kell hogy hol áll. Az egy dolog hogy gázadásra a betont úgy túrja mint egy hilti, de itt a bizonyíték hogy a rezonancia mélyebbre is lemegy és kárt tehet a csövekben

Komment

Nekem más a mumusom.. a Pannóniát elviselem,s még élvezni is tudom.)

Komment

Ma ráakadtam egy műszaki bolt udvarán egy köteg Pannónia: Állítólag kis-fékdobos hátsó fékbovdenre,rajta van a gumiharang és valami gumi távtartó is,sajnos az anya egyen sem volt!
                              Kettőt vetettem kölcsönből,mert üres zsebbel kísérgettem a vejem .Elég koszosak és rozsdafoltosak:viszont újak a db ára 300-ft ha esetleg valamelyikőtöket érdekel,korlátozott mennyiségben megvetetem.....és alkalomadtán kézbesítem.

Komment

Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Nekem más a mumusom..
                                "Mi fáj, gyere mesélj!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X