Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia primerhajtás, kuplung, sebváltó

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

SGP Mobile
    Ahogy a Kelvin úr mondja, a fedél mikor a kuplung be van húzva nem inbolyoghat, hanem a lamellákkal fusson párhuzamosan. Az összes rugó egyforma előfeszitesre legyen állítva. Különben behúzott kuplungnal "visz" a motor. Ahogy ApaE is írta a tökig behúzás nem jo.
    kedvelte ezt.

Komment

köszönöm a segítséget! ha még van valami amit nem tudok majd kiírom
      kedvelte ezt.

Komment

Mikor behúztad a csavarokat a megfelelőnek tűnő mértékig, még egy villáskulccsal emelgesd ki a kuplungot, közben figyelve, hogy a nyomólap párhuzamosan mozduljon el a kuplungkosárhoz képest. Ezek már nem új rugók, valószínűleg valamelyik jobban enged így azt tovább kell húzni, valamelyik meg feszesebb és lazítani kell a csavart emiatt.
        ptm004 és kedvelte ezt.

Komment

Attached Files
          Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2014 jún. 13, 09:35. Oka: ábra
          babaslaszlo97, ptm004 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok.

A kuplungot ha kiengedem, akár üresben, akár menet közben(terhelésen) nyikorgó hangot ad. Mit kell leellenőriznem?

Komment

Komment

Olaj van benne, friss. Mire tippelnék? Nem tudom hogy benne van e a 2 golyó a rúdnál.....

Komment

Szerintem a legesélyesebb versenyző a függőleges kiemelőtengely, annak is a kiemelő pereme, jól be lehet rágódva.

Komment

Megnézem reggel. Szétszedtem kicsit. A golyók benne vannak. Összeraktam, erre nem veszi a sebességeket. Egy léptetővilla görbe volt, cseréltem. Biztos valamit elcsesztem. Szombaton menni kellett volna a sződligeti gurulásra. Na mindegy, próbálkozom... Kuplung is szivat. Mintha a tárcsákat nem egyenletesen emelné ki a rugóknál figyelve. Ha lazitok valamelyik rugón, akkor javul a helyzet....

Komment

Sanders eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Megnézem reggel. Szétszedtem kicsit. A golyók benne vannak. Összeraktam, erre nem veszi a sebességeket. Egy léptetővilla görbe volt, cseréltem. Biztos valamit elcsesztem. Szombaton menni kellett volna a sződligeti gurulásra. Na mindegy, próbálkozom... Kuplung is szivat. Mintha a tárcsákat nem egyenletesen emelné ki a rugóknál figyelve. Ha lazitok valamelyik rugón, akkor javul a helyzet....
                      Ma még csak csütörtök van. Szóval még simán van idő egy motorgenerálra is akár

A kuplungnál pedig "normális" hogy ferdén emel ki. Rugókkal be kell állítani jól.
                      Én úgy szoktam hogy mind a négyet ütközésig tekerem, 10-es kulccsal(azt hiszem annyi) a függőleges tengelyen fogva kiemelem a kuplungot és ahol szükséget ott állítok rajta. Közben forgatom és a lehető legegyenletesebbre állítom.

És amivel egyszer megszívtam: Ha már jól bemelegedett a gép, főleg az olaj a váltótérben akkor érdemes megnézni a kuplung holtjátékát. Ugyanis ahogy melegszik a gép az úgy fogy. Aztán meg a lamellák kezdenek fogyni.
                      (gondolom a hőtől megnyúlnak a kiemelőrudak)

Komment

sepy és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Na ma folytattam, a kiemelő kar iszonyatosan be volt rágódva, de a gyakorlásra vett blokkban hibátlan.... Este munka után folytatom....

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A parafa tud megdagadni a hőtől. Van, aki a vadonat új kuplunglamellát 'kifőzi' olajban (mármint a váltóolajban), mielőtt beszereli. Ez a 'műtét' azt is megmutatja, mennyire használható az u....tt lamella, mertha valami pocsék, nagyon puha és szivacsos parafa van rajta, az jobban dagad, és végeredményben használhatatlan, mivel a hidegen beállított hézag eltűnik üzemmelegen, és csúszni fog. Az üzemmelegen beállított hézag meg hidegen annyira megnő, hogy nem lehet teljesen kiemelni.
                            Ezért hajtok most Kawasaki kuplung lamellát
                            Pesten van valami olyan motorosbolt ahol jó eséllyel van készleten sokféle Kawasaki lamella? Miskolcon voltam a Kawasaki kereskedésbe, de méret alapján nem tudták megmondani hogy milyené jó bele.

Sanders eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Na ma folytattam, a kiemelő kar iszonyatosan be volt rágódva, de a gyakorlásra vett blokkban hibátlan.... Este munka után folytatom....
                            Ha csak az a gond akkor szerencséd van. Az gyorsan és egyszerűen cserélhető

Komment

Összeraktam. Nyikorgás maradt....

Komment

Akkor a kiemelőpálca is be van rágódva a jobb oldalon a váltótengely végénél.
                                A bal oldalról mágneses kiszedővel támadható.
                                TLF65 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X