Most lett lefestve egy lámpatök. Vettem egy vadi új abroncsot a fényszóróra. Naná hogy az abroncs nem megy fel a lámpatökre. Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt a problémát megoldani gányolás nélkül?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Fényszóró abroncs felszerelés SOS
Collapse
X
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAbroncs az a lámpakeret?
Mély lélegzet és bánatosan veszel egy helyes méretű keretet. Jellemzően 160mm, hacsak nem valami kisebb méretű lámpatököd van
Komment
-
Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseüveg és foncsor nélkülmegfelelő kímélettel ........
Igrich kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
Így már ötletelek,gumilapon (pl.szállítószalag darab fára szegelve)a keret belső oldalán lévő peremet kell kalapálnodmegfelelő kímélettel ........
Komment
-
Igrich eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAnnyira nem, hogy talán egy mili.
Valahonnan hozzámkerült egy lámpatök és most odaadtam jóbarátnak azt is a fényezésre a többi cuccal
Az a gond, hogy nekem sem megy a helyére a lámpakeret, hasonló eltérés van
Arra jutottunk, hogy milliméteres flexxel el fogja vágni és CO-val összehegeszti
Ha a keretet kalapálgatod szerintem nem fog megnyúlni annyira, vissza is van peremezve a belső fele
Talán járhatóbb út amit én gondoltam ki, vágni hegeszteni és ujrafényeztetni
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem fog megnyúlni annyira, vissza is van peremezve a belső fele).Legjobb lenne egy speciális peremezőt készíteni és úgy méretre igazítani !
"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Szervusztok!
Először mérnék,de sokszor úgy 30 fokonként,ha ovalitás van vagy a lámpafejben,vagy a lámpakeretben,az rögtön a mérések alapján megállapítható.Amennyiben ovalitást találnék,akkor számolnék a mérések alapján egy számtani középarányost (az összes mérési eredmény összeadása,majd elosztása a mérések számával),a lámpafej és a lámpakeret számtani középarányosa világosan kimutatja,ha túlfedés van és akkor lehet gondolkodni,a hogyan is tovább.A lámpakeret általában krómozott és,ha ütjük (nyújtjuk) sérül a króm,ezért talán praktikusabb a lámpafej peremét összehúzni,mert festeni még mindig olcsóbb mint krómoztatni.Az is lehetséges,hogy az általában a lámpafejen felül kialakított túlhajlított peremszakasz,miatt nem megy a helyére a lámpakeret,ilyen esetben annak a szakasznak a visszahajlítása már elégséges lehet,hogy a keret a helyére illeszkedjen.
Az igazán szakszerű megoldáshoz sajnos szerszámok készítésére lenne szükség,mert a lámpafej illesztő peremét is csak egy megfelelő méretű furatba tengelyirányú sajtolással tudom elképzelni,amely talán az esetleges ovalitást is képes lenne kijavítani talán,mert még ott van a rugalmas alakváltozás is.Rugalmas alakváltozáson azt értem,hogy a szerszámba benyomva kikerekedik,abból eltávolítva viszont visszarugózik.
A fent leírtakat csupán eszmefuttatásnak szántam,esetleg így is lehet megközelíteni a problémát,igaz hosszadalmasabb és még festés előtt ajánlatos!
Üdvözlettel:Chesepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszakszerű megoldáshoz sajnos szerszámok készítésére lenne szükség,
Aztán az ujrafényezés tényleg semmi pénz
A lámpatök eléggé képlékeny, nyomogattam/kalapáltam és is a tojást, de mégsem ment fel a keret
Komment
-
Méretpróbálgatást csináltál a régi darabokkal,úgy meglátszik melyik darab nem frankó...?????Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2018 júl. 22, 22:54."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Úgy fest kész vagyok. Jámbor hajligatásokkal a lámpatök peremét sikerült úgy megigazgatni hogy szépen felment a fényszóró karima. Egyébként a fényszóró karima pereme volt a ludas. Kissé befelébb állóan kellett volna peremezni, úgy rácsúszott volna. A karima peremen viszont nem tudtam volna hajlítani úgy, hogy ne sérüljön a króm. mert kicsit kemény volt az anyag.
Ennyire jutottam.
Köszönöm mindenki segííő hozzászólását!Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2018 júl. 23, 13:04.mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment