Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Fényszóró visszajelző lámpa

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Fényszóró visszajelző lámpa

    Üdvözlet mindenkinek és boldog karácsonyt!
    A régi tulajdonos által a P10-re beszerelt kontroll lámpa megmattult, szeretném lecserélni. Esetleg van valakinek tippje, hol találok új, stílusában nem túl eltérő lámpát a helyére?
    Előre is köszönöm!

    #2
    Ha ki van fúrva a lámpafej ,én a mezőgazdasági boltokban kapható MTZ-traktor...Ural-Izs...a BMW -vel megegyező visszajelzőt ajánlom.Én nem szeretném a mai világban kifúrni több lámpafejet,inkább egy "vendéglemezre"szerelem a visszajelzőt.
    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2019 dec. 26, 20:03.
    Lemezjáték, sepy és 5 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      kbalazs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      P10-re beszerelt kontroll lámpa megmattult
      Szervusztok! A mattulást említve arra következtetek, hogy műanyag a kontroll lámpa. Ha nem pótolható, talán egy fogkrémes polírozás rongykoronggal, filccel segíthet. Akkor van baj, ha a búra teljes anyagában elöregedett.
      Ha esetleg tudsz egy képet feltenni, talán tudunk alternatívát ajánlani.
      Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2019 dec. 26, 22:51.
      sepy, kbalazs és 2 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Ügyeskedve megoldható. Kék plexi lapot méretre csiszolni majd polírozni,s utána illeszteni a foglalatba. Ha nincs kék.. ( van.. csak körülményes a beszerzés) akkor szintelenből is lehet készíteni majd bázisfestékkel és lakkal kékíteni. Különben meg én is inkább bevakolnám a helyét és vendéglemezre helyezném.
        sepy, zahi és 3 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Szervusztok!

          Vannak már kék ledek most,hogy van ez az év végi házkivilágítási őrület,a szomszéd háza olyan sokszínű villogásban van,hogy majd kifolyik a szemem,többek között kékben is.A ledhez persze kell valamilyen kis elektronika is,amihez én ökör vagyok,de gondolom,-akár a Heeegany,akár a Tigris a kis újából kiráz egy ilyen kapcsolást és,ha olvassák biztosan meg is teszik.A ledek igen keveset fogyasztanak stabilak és olcsók,csak annyi tájékoztatás kell,hogy hány volt a tápfeszültség.A vendéglemez a legjobb megoldás és nem kell semmit kifurkálni.

          Üdvözlettel:Che

          Komment


            #6
            Szervusz Balázs!

            Úgy tűnik az elektromos guruk,vagy szabadságon vannak,vagy még nem józanodtak ki,esetleg már Szilveszterre edzenek,de tény,hogy nincsenek itt,ezért fogadd el tőlem,inkább olvasnivalónak,de azért gyakorolhatod is mert,csak nyerhetsz vele,a kutakodásom eredményét a LED-es témában.Nem tudom,hogy egyen (DC),vagy váltóáramú (AC) a motorod,amire kell a visszajelző kell,de arra rájöttem egy kis kutakodás után,hogy a LED-nek van anódja és katódja,tehát váltóáramhoz elé kell tenni egy egyenirányítót.Az egyenirányítás más téma és ahhoz képezni kell még magamat de,ha jól tudom azokból is lehet kapni,szinte miniatűr egységeket olcsón.

            Az elmentett és most az alábbiakban feltöltött képek alapján megpróbálkozhatsz nyugodtan magad is egy ilyen kapcsolást,mert az egész nem kerül még 50.-Ft.-ba sem de,ha valamilyen rossz elektromos akármiből ki tudsz nyerni még működőképes alkatrészeket,akkor meg ingyen van és még ráadásul újrahasznosul valami és tapasztalatot is szerzel,-szóval csupa vidámság és móka lesz az egész.

            Üdvözlettel:Che (forrás:az utolsó feltöltött képen olvasható a honlap neve)

            Komment


              #7
              http://elektro-online.hu/spd/unas_36...ga-kek-G-07920
              http://www.indi-car.hu/termek.php?id=60
              https://bpracing.hu/id/03083-LED-vis...--20mm---piros
              https://webshop.axial.hu/vilagitaste...3-0035-02.html

              Feltételezem, 6V-os égőt bármelyikbe lehet tenni
              Ha meg LED az megy váltakozóáramról is és 6V-nál 600-1000Ohm ellenállás vele sorba
              Lehet polirozgatni is, de ennyi pénzért nem éri meg a bütykölés

              Komment


                #8
                Köszönöm a jótanácsokat! Első körben veszek két új lámpát a meglevők helyére, hogy tavaszra összeálljon a gép. Emellett szerzek majd egy pót lámpatököt és arra megpróbálom összehozni a ledes-vendéglemezes kialakítást.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X