Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Sebváltó tengely kotyogás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sebváltó tengely kotyogás

Szép napot mindenkinek !

A t5.öm sebváltó /bordás/ tengelye előre hátra mozog legalább 2-3 mm-et. Az a tengely amire a
    kuplungtárcsa való. Tudjátok hol kellene hézagolni, vagy szét kell húzni a blokkot és.....?
    A kis kuplung tárcsám enyhén üt, pedig olyat vettem, ami még nem volt használva.
    A tengely szépen szalad.
    Tudjátok hogy javítható?

Baráti üdvözlettel: attila45

Szia!

Határoljuk be a problémát pontosan! Mit jelent, hogy előre-hátra?
    Hosszirányban mozog-e vagy sugárirányban? Esetleg forgás közben üt?
    Beagle kedvelte ezt.

Komment

Sokunknak hiányzik egy távtartó a kuplungház,csapágy közül.
      Több motorblokkot láttam amelyből hiányzott,olyan is van amelyik elkopik.Ebben az esetben a belső kosár ingadozhat hiszen nem támaszkodik fel a perselyen.
      Egyébként valószinü a csapágyfurat vagy a tengely kopása ha hosszirányban mozog ezt,ezzel a hézagolóval lehet minimálisra csökkenteni,közép bontás nélkül.
      Egy tanult kolegával egyetértve nem kell minden kotyogást teljesen megszüntetni.
      wsievers kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Én a helyedben jobb oldalról próbálnám meg hézagolni. Akkor a tengely balrább kerül, és talán a fránya kettessel is kevesebb baj lesz
        wsievers kedvelte ezt.

Komment

A kuplungkosár alátétjével balra,a seegergyürü alá hézagolással jobra kerül a tengely.
          A jobboldali csapágy hézagolása csal a blokk széthuzásával lehetséges,hacsak nem bontod a lezárt tengelyvéget és a kuplungkiemelő szerkezetet.
          Beagle kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Sziasztok!

A tengely, tengely irányban csúszkál. Az egész úgy kezdődött, hogy megakadt a berúgó kar. Elkezdtem megbontani a gépet, bal oldali deklivel kezdtem, utána a kuplung kosarat vettem le és így jönnek elő a hiányosságok.
            Ezek szerint a jobb oldalon is kezdhetek bontani a hézagoláshoz. Köszönöm a segítséget.
            Jó lesz igyekeznem, mert májusig van kivonva a forgalomból, és még a szerkezeti részeket át sem néztem.
            Ja igen, a jogsit is meg kéne szereznem addig.
            Melyik pesti motoros iskolát javasoljátok?

Baráti üdvözlettel :attila45

Komment

Háát mostanában valami meleg délit! Bocsánat nem lehetett kihagyni.
              mátéapu és CZsolti kedvelte ezt.

Komment

attila45 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Ezek szerint a jobb oldalon is kezdhetek bontani a hézagoláshoz.
                A 'jobb oldal hézagolásával' mateapu-nál van az igaszság!!

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A jobboldali csapágy hézagolása csal a blokk széthuzásával lehetséges,hacsak nem bontod a lezárt tengelyvéget és a kuplungkiemelő szerkezetet.

Komment

Üdv!

Jogsi terén őt ajánlanám. Autós-motoros iskola Budapesten | Korsós Autós-Motoros Iskola Budapest Korsós Mihály az illető. Motoros oktatók között a legjobb.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X