Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia felnik, küllők

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia felnik, küllők

Nagyfékdobos TLF-em kerekeinek befűzésére készülve régi kerekekből mentettem ki egy maréknyi eredeti sárgaréz küllőanyát. Azt eddig is tudtam, hogy a kis- és nagyfékdobos kerekeknek a ráfjai a furatoknál különböztek egy kicsit, mivel más-más szögben álltak a küllők a felnihez képest. Viszont ma észrevettem azt is, hogy a küllőanyák formája is másmilyen. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezek felcserélhetők-e, vagy legalább használhatók-e vegyesen? Ti milyen dobhoz milyen felnit és küllőanyákat használtok?
    Csatolok képet is, hogy érthetőbb legyen, a vastagabb fejű a kisfékdobosé, a laposabb a nagyé:
    Click image for larger version

Name:	DSCF1159.jpg
Views:	1
Size:	197.3 KB
ID:	155372Click image for larger version

Name:	DSCF1161.jpg
Size:	193.2 KB
ID:	155373Click image for larger version

Name:	DSCF1162.jpg
Size:	190.9 KB
ID:	155374

Ha erősebbet használsz erősebb is lessz!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

A nagyfékdobos küllői vékonyabbak mint a kisfékdobos küllői. A menet is más rajtuk. Meg a küllőanya is.
      A nagyfékdobos felnijébe lehet hogy belemegy a kisfékdobos küllőanyája(délután megnézhetem ha gondolod) de a küllőket és az anyákat nem lehet felcserélni.

Legalábbis ami nagyfékdobost én szétbontottam azon másféle küllők és küllőanyák voltak mint ami a kisfékdoboson van.

Komment

A nagyfékdobos küllői vékonyabbak mint a kisfékdobos küllői.
        Húú, ezt el is felejtettem, úgy látszik, elég sokrétű a téma Szóval nagyfékdobból is minimum kétféle volt. Volt a nyolcszor áttört korábbi, TL-eken meg esetleg korai TLT-ken használták. A későbbi négyszer áttörtek közül is van olyan, aminek a küllői valóban véknyabbak, onnan tudom, hogy a sima M4-es menetű nagyfékdobos küllőim nem mindegyik fékdobba mentek bele. Mindegy, ezt dörzsárral meg lehet oldani. Ami eredeti küllők nekem vannak, azoknak a menete M4-es, ha kis-, ha nagyfékdobhoz valók, valószínűleg későbbi kiadású motoron voltak a nagyfékdoboséi.
        A felniről meg csak annyit tudok, hogy utángyártott, tehát tuti kisfékdobosé, mivel tudomásom szerint nagyfékdobhoz való felnit ma már nem gyártanak, hanem gömbölyű reszelővel szoktak egy kicsit igazítani a küllőfuratokon, hogy ne feszüljenek annyira. Azt viszont nem tudom, hogy ilyen esetekben melyik formájú anyát kell/lehet használni, ezért is írtam ki ezt a kérdést

Komment

Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Volt a nyolcszor áttört

Gergő eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          későbbi négyszer áttörtek
          ...ez mi ? Nem értem .

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            ...ez mi ? Nem értem .
            Szerintem erre gondolt:
            4 lyukas:

Name:	4.jpg
Size:	57.7 KB
ID:	134788
            8 lyukas:

Name:	8.jpg
Views:	2
Size:	194.7 KB
ID:	134789
            Gergő kedvelte ezt.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nem értem .
              Legalább nem csak engem nem értessz...
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 márc. 07, 14:07.
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Én mindig azt hittem hogy a " 8 " lukas csak tönkrement, kitört ...
                Gergő és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X