Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Dugattyú pecek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Dugattyú pecek

Pannóniánál, a dugattyún, a 2 két kis pecek a gyűrűnek , merre fele kell nézni? A kipufogó fele vagy a beömlő fele? Köszönöm!

Egy barátom a fenti kérdéssel fordult hozzám, amire semmiképp nem tudok válaszolni. Gyors válaszra számít, ajánlottam neki az oldalt, de tán így gyorsabb, ha továbbítom az üzenetet, amit küldtök, mert sürgős lenne neki. Gondolom, a hétvégét motorozással akarja tölteni. Aztán persze szépen regisztrál, és kiismeri az oldalt, így majd közvetlenül tud majd segítséget kérni, és adni.
    Kérlek benneteket, segítsetek e kérdésben mihamarabb!
    Köszönettel!

A gyűrű biztosító peckek az egyhengeres pannóniáknál mindig hátrafelé áll azaz a beömlő nyílás felé !
    supermax és Igrich kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a gyors válaszod Cooter! Ez tényleg huszáros volt!

Komment

Üdv Cooter!
        [Q
        UOTE]A gyűrű biztosító peckek az egyhengeres pannóniáknál mindig hátrafelé áll azaz a beömlő nyílás felé ![/QUOTE]

Már csak azt áruld el,hogy miért? Mert úgy könnyen elakadhat,és az töréssel végződik? A tervezők éppen arra ügyelnek,hogy a gyűrűk végei ne nézzenek a henger nyílásai felé.Ezért vannak az elfordulást megakadályozó csapok.
        Utoljára szerkesztve a következő által: St.Z.350; 2014 márc. 01, 21:32.

Komment

Szerintem nézzétek meg, hogy a két lehetőség közül mikor nincs a stift az ablakoknál. A gyűrűhézag nem eshet ablakra. Én úgy vélekszem a kipufogó felé állt de megnézem.
          joker kedvelte ezt.

Komment

Itt
            már volt róla szó, az ott leírtak szerint (itt a titok nyitja) Cooter jól mondja.......(bocsi hogy belevauzok, csak ez anno számomra mint "kibic" is érdekes eszmecsere volt)
            Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2014 márc. 01, 22:05.
            Trophyman kedvelte ezt.

Komment

Üdv supermax!

Köszönöm a felvilágosítást,így már értem,hogy miért .

Komment

Már csak azt áruld el,hogy miért? Mert úgy könnyen elakadhat,és az töréssel végződik? A tervezők éppen arra ügyelnek,hogy a gyűrűk végei ne nézzenek a henger nyílásai felé.Ezért vannak az elfordulást megakadályozó csapok.
                Működés közben a leömlő nyílása a gyűrűk alatt van. Így akkor van a legmesszebb minden nyílástól a gyűrűk vége ha arra áll.
                Csak összerakásnál lehet problémás(amikor életemben először raktam össze el is törtem így egy gyűrűt, be is pergett a forgattyús házba a darabja Nagy öröm volt kiszedni a blokkot és fejjel lefelé rázogatni amíg ki nem esett.)

Persze azerintem akkor is gond nélkül működne ha mondjuk 180°-al elforgatva van feltéve. Egy előre, a két kipufogó nyílása között, egy pedig hátra. Lényeg hogy ne érjen nyílásba.

supermax által linkelt írást meg most vettem csak észre, na de mostmár mindegy, ahogy elnézem ott is hasonlóak vannak mint amit én összehordtam
                Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 márc. 01, 22:23. Oka: kiegészíés

Komment

Mert ha jó lenne a fényképezőm akkor csak egy képet töltöttem volna fel minden szöveg nélkül amin egy Pannónia dugattyú van egy jól értelmezhető gyárilag beütött nyíllal a tetején,és mindezt olyan szögből fotóztam volna h látszódjanak a gyűrű rögzítő stiftek is a képen azaz a "pöckök" Másrészt azért ha jobban belegondoltok a szívó csatornáig le sem jár a gyűrű tehát szinte logikus h arra álljon a gyűrűösszetétel,próbáljátok meg fordítva berakni,elég kézzel átforgatni a motort s már bele is akad a kipu csatornába...
                  Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Mert úgy könnyen elakadhat,és az töréssel végződik?
                    Na meg ez milyen szöveg már??? Szerinted szándékosan ki akarnék cseszni valakivel ? Atyavilág...

Komment

Üdv Cooter!

Sajnálatos félreértés történt. Nem gondolom,hogy ártani akartál volna valakinek,csak nem szokták a gyűrűk nyitott részét nyílások felé fordítani.

Komment

Üdv Cooter!

Sajnálatos félreértés történt. Nem gondolom,hogy ártani akartál volna valakinek,csak nem szokták a gyűrűk nyitott részét nyílások felé fordítani.
                        Én kérek elnézést,túl gyorsan felkaptam a vizet ezen a jelentéktelen dolgon !

Komment

Nagy öröm volt kiszedni a blokkot és fejjel lefelé rázogatni amíg ki nem esett.
                          No, akkor egy filléres teleszkópos, mágneses végű csavarkiszedőt rendszeresíts a műhelyedbe!

Komment

No, akkor egy filléres teleszkópos, mágneses végű csavarkiszedőt rendszeresíts a műhelyedbe!
                            Te se öntöttél még bele tűgörgős felső csapágyat a blokkba látom. Ott aztán halászhatnál pár napot...
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Van. Hasznos is akkor ha legalább látom azt amit ki kell szedni. De a főtengelytől nem sokat láttam, csak tudtam hogy ott van valahol (és egyszerűbb volt mint széthúzni a blokkot )
                              No de mennyi is az a blokk? 25kg? Mi az nekem

Azóta minden ilyen szerelésnél(főleg hogy már fent is tűgörgős a hajókar) rongyot szépen odatömködök. Így nem pereg be semmi (vagy legalábbis nehezebben)
                              Mondjuk így is volt olyan hogy a rongyra esett egy alátét, nem vettem észre aztán amikor szedtem le ráesett a főtengely sonkájára. No de szerencsére lejjebb nem
                              Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 márc. 02, 21:36.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X