Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia úszószint

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A ti örömötök a miénk is. Jó látni a képeket és hallgatni ezt a szép hangot.
    Keriadam és TLF65 kedvelte ezt.

Komment

Lenne egy olyan kérdésem hogy a Pannónia karburátornál (P10) az úszó tűjét felülről hányadig vágatba jó állítani?

Ha felülről a negyedik vágatba raktam, oldalsztenderre állítva a motort leállt mert alacsony volt az úszószint.
      Máskor meg a túlfolyón a légszűrő oldalon jelenik meg a benzin.
      A felszerelt karburátor alapból is a vizszinttől eltérően egy kicsit hárta felé "lejt". Ez sem tesz túl jót hogy be lehessen állítani egy jó szintet.
      Esetleg valaki próbálkozott valamilyen módszerrel hogy a karbi vízszintbe álljon?

Komment

az úszó tűjét felülről hányadig vágatba jó állítani?
        Én a piros (talán ott, de nem biztos) könyvben szereplő módszert szoktam alkalmazni az úszószint beállítására: ugye csavar ki, karbi megdönt adott fokban és meg kell jelennie a benzinnek.
        Ahhoz túl sokat szór az úszók súlya hogy fixet merjek mondani. Sőt, első lépésként rögtön az úszó ellenőrzésével kezdenék, mert párszor megjártam már velük.

Megkerestem: piros könyv 60-61. oldal. Ráadásul a szövegben az szerepel, hogy a porlasztó motorra szerelése előtt ellenőrizzük: a levegőcsavart ki kell tekerni teljesen, ezután megdönteni 15 fokkal a keverőház felé és el kell kezdenie szivárognia a benzinnek. Utána visszaállítva meg kell állnia a szivárgásnak.

Én ezt a motoron szoktam előadni, de úgy sem volt még gondom vele.
        Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2015 dec. 29, 22:10.
        mátéapu, dkari és Lemezjáték kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

dkari
          Ha felülről a negyedik vágatba raktam, oldalsztenderre állítva a motort leállt mert alacsony volt az úszószint.
          Szerintem az nem baj, ha oldalsztenderen megáll, hiszen aszimmetrikus az úszóház elhelyezkedése (mondjuk egy Mz-ével szemben), és megdöntve a normálisnál alacsonyabb az úszóházban a benzinszint.

Komment

Megkerestem: piros könyv 60-61. oldal. Ráadásul a szövegben az szerepel, hogy a porlasztó motorra szerelése előtt ellenőrizzük: a levegőcsavart ki kell tekerni teljesen, ezután megdönteni 15 fokkal a keverőház felé és el kell kezdenie szivárognia a benzinnek. Utána visszaállítva meg kell állnia a szivárgásnak.
            Köszönöm! Ezt kerestem mert nekem is meg van a piros könyv csak nem találtam a letöltéseim közt.

- - - Updated - - -

Szerintem az nem baj, ha oldalsztenderen megáll, hiszen aszimmetrikus az úszóház elhelyezkedése (mondjuk egy Mz-ével szemben), és megdöntve a normálisnál alacsonyabb az úszóházban a benzinszint.
            Ezzel az a gondom hogy mi van ha balos kanyarban is elfogy az üzemanyag és nem lesz kenés...

Komment

Egyszer már én is kipróbálom ezt a 15°-ot forgatós karbi állítást, kíváncsi vagyok az eredményre

Az én beállítási módszerem:
              Addig emelem a szintet amíg(közép állványra állítva, leszedett légszűrővel) nem kezd el csöpögni a benzin.
              Aztán ha csöpög akkor eggyel visszább és kész is.

- - - Updated - - -

Ja igen. Az állítgatások között az úszóház két rögzítőcsavarját csak finoman meghúzom kézzel. Elég jól illeszkedik.
              Ha a beállítás kész akkor pedig egy, kifejezetten erre a célra készített célszerszámmal meghúzom a csavarokat.
              Elég kevés a hely, szóval normál csavarhúzóval elég körülményes.

A célszerszám pedig:
              Click image for larger version

Name:	IMG_20151229_224701.jpg
Views:	1
Size:	196.7 KB
ID:	147905Click image for larger version

Name:	IMG_20151229_224737.jpg
Views:	1
Size:	187.4 KB
ID:	147906
              Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2015 dec. 29, 22:54.
              Lemezjáték, mátéapu és dkari kedvelte ezt.

Komment

Ha az úszó nem működik, akkor elvileg a benzinoszlop nyomása a fúvókán keresztül nyomhatná a benzint és többletfogyasztás lenne. Én jártam lyukas úszóval, néha nyitva is maradt a csap. Fél nap alatt pár deci benzin folyt a gép alá. Komótosan csöpögött a légszűrőn keresztül. Ebből én azt a következtetést vonom le, hogy nem fog olyan rémesen sok többlet üzemanyag átfolyni menet közben, ha nincs tökéletesen beállítva az úszó. Engem jobban bosszantana, ha sztenderen megállna a motor.

A balos kanyarban elfogy a benzin szerintem csak picit valós. Akkora döntött kanyarokat azért nem veszünk ezzel a géppel, ráadásul a rázkódástól biztos kap valamennyi üzemanyagot. Az olajfilm és a kenés némi kimaradástól azért nem tűnik el egyszerre. Egy krónikus szegény keverék azért nem tesz túl jót mondjuk első körben a dugónak.
                dongos78 és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Én csináltam egy kemény karton háromszöget, ami 15 fokban volt levágva, azt illesztettem az úszóház oldalához, és állítgattam a piros könyv szerint, hogy mikor jelenik meg a benzin.

Egyrészt elég bizonytalan határ ez, hogy mikor jelenik meg a benzin, másrészt hiába csináltam türelmesen, nem volt jó, nem ment rendesen.

Aztán úgy voltam vele, hogy ha a gyakorlat győz az elmélet fölött, akkor az elméletet nyugodtan sutba lehet dobni, és úgy csináltam, hogy addig emeltem én is a szintet míg el nem kezdett csöpögni, majd ettől visszavettem eggyel.

(Azokon a kevésbé fejlett MZ-ken volt egy jel az úszóház belsején a benzin szinthez, ami egyértelmű segítség volt a beállításban, ...bár amilyen szórása van a Pannónia alkatrész méreteknek, egyáltalán nem biztos, hogy adott jelhez a karburátor többi része is igazodna...)

A lényeg, sikerült beállítanom, és mára a gyertyaképem is jó!!!!!! A másik, ha sikerül beállítani, ne nyúlj hozzá, hanem motorozz...motorozz...motorozz...
                  mátéapu, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Én jártam lyukas úszóval
                    Mint utólag kiderült én is. Elindultam itthonról Győr felé, láttam hogy kicsit több füstöt húzok magam után és kicsivel mélyebb a hangja, de nem foglalkoztam vele, mert találkozóra akartam menni. Elértem Csornára, megálltam a sorompónál, leállt a motor és már nem is indult el. Félig volt benzinnel az úszó, akármit csináltam ömlött ki a karburátor orrán-száján.
                    A lényeg, hogy mekkora a lyuk - az pedig az idő előrehaladtával csak egyre nőni fog, ahogy a rázkódástól ereszt el a forrasztás. (Legjobb tudomásom szerint az a leggyakoribb hely ahol bejut a benzin belülre.)

A balos kanyarban elfogy a benzin szerintem csak picit valós.
                    Én is így gondolom. Tulajdonképpen a Pannonia úszóháza nem kicsi, ha elzárja az ember a benzincsapot akkor is még jár a motor kb. 20-25 másodpercet. Akárhogyan számolom azidő alatt a kanyarok nagyjából kiérne az ember.
                    Az egyik kedvenc kanyaromban, ahol rendszeresen húzni szoktam a kipufogót a földön, nem szokott gond lenni. Se fel, se le.

https://www.google.hu/maps/@47.69000...2!8i6656?hl=en

Az MZ BK350 kapcsán vannak erről rémtörténetek, de ott a boxer-kéthenger-kétütem felállásban az egyik henger nem kap üzemanyagot ívmenetben, aztán függőlegesbe állva megindul a motor az életre kelő henger miatt és ez szokott meglepetést okozni a rajta ülőnek.

Egy krónikus szegény keverék azért nem tesz túl jót mondjuk első körben a dugónak.
                    Ez megkérdőjelezhetetlen.
                    heeegany, és kedvelte ezt.
                    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Az egyik kedvenc kanyaromban, ahol rendszeresen húzni szoktam a kipufogót a földön,
                      Mifelénk a Balaton felvidéken rengeteg az ilyen kanyar és főleg emelkedőnek és még lassan is mész van esélye elfogyni a benzinnek. Két személyről nem is beszélve.
                      A lényeg hogy így sem úgy sem tesz jót a motornak ha kevés a benzin...

Máskülönben én is 6db karburátorból bírtam csinálni egy jót.
                      Már "csak" a helyes beállítás kell.....

Komment

kollarg
                        Az MZ BK350 kapcsán vannak erről rémtörténetek, de ott a boxer-kéthenger-kétütem felállásban az egyik henger nem kap üzemanyagot ívmenetben, aztán függőlegesbe állva megindul a motor az életre kelő henger miatt és ez szokott meglepetést okozni a rajta ülőnek.
                        Én a P20-assal szívtam rendszeresen, hogy időnként teljesen váratlanul elment az egyik henger gyújtása.
                        Indításnál ez még hagyján, de mondjuk előzés közben...

Komment

Aztán úgy voltam vele, hogy ha a gyakorlat győz az elmélet fölött,
                          Az esetek 90%-ára ez igaz, nem csak Pannóniánál

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X