Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Peremezés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Peremezés

Kedves sorstársak, bajtársak és stb...!
    Lenne oly kedves valaki, hogy feltenne egy olyan fotót, amelyen egy peremező gép, vagy eszköz látható? Kilométeróra peremezésére gondoltam itt. Rajz, vagy ilyesmi már maga lenne a gyönyör! Lekoppintás céljából lenne ez a kérésem, amennyiben nem túl bonyolult feladat ez.
    Tudom, vannak szakemberek, akik ezt csinálják. Csak itt nincs! Kisújszálláson lakom, kérdeztem vasas ismerősöket is, ők nem tudják elvégezni, de még olyat sem tudnak, aki ezt megtudná csinálni. Kezdem már megszokni, hogy akár alkatrész, akár motor, vagy bármi más, legalább 200 km-re van tőlünk...Önsajnáltatás vége...
    Köszönöm segítségeteket!
    Utoljára szerkesztve a következő által: Igrich; 2014 máj. 09, 14:27.

Esztergagép+ valami görgős szerszám.
    Lényegében ennyi.

Vagy volt szó valamelyik témában arról hogy egy megfelelően kialakított esztergakéssel is be lehet hajtani.

Komment

Keress rá a fórumban "prizma peremezés" címszó alatt. Ha jól emlékszem, akkor Bazsimoci akart egy különlegesen értékes üvegprizmát eredeti burkolatában látni. Neki készültek itt ötletek.

http://veteran.forum.hu/szakemberek-...olirozas-2348/

Komment

Kilométeróra peremezésére gondoltam
        Esztergagép+ valami görgős szerszám.
        Lényegében ennyi.
        Ezt szívesen megnézném ! 30 éve vagyok a szakmában, de lehetetlennek gondolom. Nem a peremezést, hanem azt, hogy ne törd össze az üveget.
        OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ezt szívesen megnézném ! 30 éve vagyok a szakmában, de lehetetlennek gondolom. Nem a peremezést, hanem azt, hogy ne törd össze az üveget.
          Nekem úgy rémlik hogy valaki ezt írta itt a fórumon anno De még nem próbáltam.
          Egyébként ha csinálok valamit amivel a peremnél fogva meg tudom támasztani a csúccsal akkor is eltörne az üveg?

Alternatív megoldás hogy nem peremezed rá, hanem sziloplaszttal alulról körbenyomod. Én a digitális óraegységen csináltam ezt. Látható különbség mindössze annyi hogy pár mm-el magasabb.
          Click image for larger version

Name:	P2260093.jpg
Views:	1
Size:	191.3 KB
ID:	139913
          OdinHEM és Igrich kedvelte ezt.

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2014 máj. 09, 21:16. Oka: indító kérdést is idéztem
            OdinHEM, sinter és mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Jajjj, neeee ....
                Ha nem tudod észre sem veszed Még akkor se ha furcsállod azt a műszert és tüzetesen elkezded vizsgálgatni (na jó, lehet hogy feltűnne hogy kicsit magasabb az a keret a szokványosnál)
                Viszont felülről biztosan vízálló (az üveg is azzal van beragasztva) És szükség esetén talán még bontható is.
                Persze ha az óra jó, és jó eséllyel nem kell majd megbontani pár évig akkor inkább peremezés.

Na de ez az én véleményem.

Komment

OdinHEM, wsievers és sinter kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Tudom én ... de ez akkor is olyan, mint a popszegecs a veterán motoron ...
                    Hát a szükség nagy úr

De hogy még fokozzam. Az első lámpám is azzal van beragasztva. Hiába tettem bele 2x annyi leszorítót, valahogy mindig elfordult az üveg vagy 50 km alatt pár fokot (persze kézzel nem lehetett visszaforgatni annyira azért szorult ) Szóval a 3-4. szétszedés és újra beállítás után körbenyomtam szilóval. Persze azt is úgy hogy ne lehessen látni. Azóta ilyen problémám nincs

Komment

ne törd össze az üveget
                      Én is összetörtem a tükrömet ugyanígy. Egy prizma más, az vastag anyag, de ezek...
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Nekem az első lámpa üveg szilózva volt, így vettem. A műszakira foncsort kellet cserélnem, nagy élmény volt. Most csak szorítózva van, de nem fordul el a fényszóró üveg. lehet, hogy gyöngék a rugók amit használtál? Igaz ha 6 db-ot beleraktál már ez nem valószínű. Esetleg még akkor, ha nincs meg a fényszóró gumiszigetelése.
                        Az órát megfontolom. Most rakok össze egyet, ezer apró darabból, ez lesz a kísérleti nyúl. Már az összes vasas ismerőseimet végigkérdeztem, nem is igazán hallottak erről. Ugyan van egy fa esztergám, be is tudnám fogni, csak épp az a baj vele, hogy lassú fordulatot nem tudok vele produkálni. Így lehet, mégis marad a ragasztás, főleg, ha nem is látszik. (Nem megkövezni!)
                        Végezetül köszönöm mindenki segítő válaszát!

Komment

Szigetelő gumi jó. Az üveggel sem volt semmi gond, csak sikerült összetörnöm... Aztán amikor kicseréltem (lámpakereten és üvegen kívül minden maradt) is jónak tűnt. Kézzel nem igazán lehetett elforgatni, csak menet közben gondolom a rezonancia elég volt neki Ha meg szét kell szedni majdcsak kitalálok valamit

Komment

Ugyan van egy fa esztergám, be is tudnám fogni, csak épp az a baj vele, hogy lassú fordulatot nem tudok vele produkálni.
                            Nem fontos hogy villannyal hajtsd szerintem. Ha kézzel hajtod is sikerülnie kell plusz akkor jobban tudod kontrollálni a folyamatot.

Komment

Ebbe az agyon villamosított világban eszembe sem jutott a kézi hajtás. Ezen érdemes lesz agyalni. köszi a jó ötletet!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X