Közlemény

Collapse
No announcement yet.

pannóniába mz hátsó villa

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

pannóniába mz hátsó villa

Sziasztok! Érdekes kérdésem lenne, jópár alkalommal láttam hogy egyhengeres pannóniába mz hátsó villát ezáltal kereket meg féket tesznek, vki készített már ilyen hátsó részt? Úgy tudom az mz hátsó villa szélesebb! Köszönöm
    Utoljára szerkesztve a következő által: zolisun; 2015 jan. 25, 11:47.

Hello!

Először azt kellene tisztázni, miért is kerül (ne) MZ hátsó villa kerékkel egy Pannóniába?

Szebb? Erősebb? Jobban néz ki? Egyszerűbb? Könnyebben kapni hozzá alkatrészeket?

Egyedüli előnyt (ha egyáltalán ez előny) én csak a lánc állításában látom. A Pannónia hátsó lengővilla forgástengely módosítása által állított láncfeszesség (azokkal a pici kis körmökkel), talán kicsit macera, műszakilag láttunk már korrektebb megoldást is. Ettől függetlenül ha jó állapotban van teszi a dolgát.
    A lengővilla csere esetleg egy oldalkocsis fogatnál lehetne alternatíva, feltéve, hogy az fokozott igénybevételnek van kitéve (ez ma már egyre ritkább). Egy versenycélra (?!) használt oldalkocsisnál talán szóba jöhet egy erősített verzió.

Ha a tengelytáv meghosszabbítása a cél, akkor számolni kell a beépítési méretekkel, a kerék el fog-e férni a sárvédő alatt, a lánc hosszán is változtatni kellene...stb.
    Ha mindez sikerül, akkor lesz egy olyan motorunk, amibe típusidegen alkatrészek kerültek beépítésre (ráadásul nem is olyan minőségi).
    Ezeket a megoldásokat a vizsgán sem nézik jó szemmel (ha egyáltalán...).

Szerintem - és ez most szigorúan az én véleményem - az eredeti alkatrészek felhasználásával célszerű egy ilyen veterán korú motorkerékpárt építeni, esetleg módosítani.

Érdemes a már meglévő alkatrészekből kihozni a lehető legjobbat, esetleg azok kismértékű módosításával.

Komment

Hát igen, de azért a lánc állítás is egy fontos tényező Mondjuk alternatíva többféle is van, pl tl hátsó villa, amely egyre ritkább, vagy van a p20as villa

Komment

zolisun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Hát igen, de azért a lánc állítás is egy fontos tényező Mondjuk alternatíva többféle is van, pl tl hátsó villa, amely egyre ritkább, vagy van a p20as villa
        A tl villája is ugyan úgy működik mint a T5 ! Csak külön van rajta a láncvédő, és picit másabb az az excenteres nyavalya.
        (ha nagyon akarod le is fényképezem)

Komment

Köszönöm miattam ne fáradj a fotózással, de azért köszönöm

Komment

Nekem van MZ-m és húszasom is. Nagyon-nagyon meg kéne engem verni ahhoz, hogy MZ villát rakjak egyhengeresbe...de a húszasé....igen láncfeszítés miatt előnyösebb.

Komment

A P20 hátsóvillába belefér a 19' -os kerék ?

Komment

Úgy látom elvileg belefér!

Komment

Sokat kell még méricskélni mire beszerelésre kerül (het) egy másik lengővilla.

És még mindig nem tisztázott miért a módosítás?
                  zahi kedvelte ezt.

Komment

Csak a kíváncsiság, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel a dologgal kapcsolatban, semmi mas, hiszen van egy átalakított p20as lengovillám t5re és azon is sokkal könnyebben orvosolható a láncállítás

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X