A berugókarral / tengellyel én is nagyot szívtam, mert tényleg nehéz mindkettőből épkézlábat találni. Most az a "terv" hogy rendesen tartja a tengely a kart, de ha néha kicsit lazul, majd figyelem s utána húzom a csavart. Ja igen, érdemes legalább 8-as vagy annál erősebb csavart rakni, mert nekem az első próbálkozásoknál szépen törtek bele a "sima" csavarok.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia motorblokk
Collapse
X
-
Hát akkor marad a keresgélés Remélem a TL-ben is ugyanazok az elemek vannak mint a későbbiekben. A felhegesztésre én is gondoltam és visszamunkálni őket, de a receképzésen elakadtam. Igazándiból saját eszem szerint a hegesztés esztergálás részig ugyanúgy gondolom megoldani ahogy Gábor írta, viszont a ricnizést már mángorlással tudnám elképzelni ahogyan a küllőkre is gyártják a menetet. Nem tudom ez mennyire lenne kivitelezhető. Jó lenne tudni régen hogy csinálták ezt.
Komment
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát akkor marad a keresgélés
Nekem is csálén áll a berúgókar a frissen összerakott motoron, de majd a télen kompenzálom - így is indítható.
Egyébként innen visszakanyarodva: megvan a bűnös, a szivató gumipogácsája nem érte el a nyílást az ötvényben + a súber nem csúszott le teljesen (pedig kézben tartva még nem akadt), így volt üzemanyag bőven, meg levegő is hogy járjon a motor óriási füsttel..dott kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
A TL-ben nem ugyanaz a fogasív, mert abban állandóan forgó "telibe" közlőkerék van. Emiatt a fogasívből az ütközőnél ki van szedve, hogy visszahúzás után teljesen elváljon tőle.
Kollarg, az a szivatógumi tényleg szivatja is sokszor az embert...én most szedegetem össze a karburátort és találtam egy nagyon jó passzos súbert a házhoz, de az meg feltolva akad meg teljesen, hogy a rugó le se tudja nyomni. Na, majd csiszolok rajta vízpapírral.
Két csavar a blokkból kimaradt a horganyzásból, így kipróbáltam a hevítős-fáradt olajba mártós kezelést, tényleg nagyon jó lett!
Remélem szeretitek a képeket, mert ahhoz képest, hogy lényegében semmit nem csináltam a blokkon, azért lettek...
Másik esztergályos bácsi elhozta a fogasívet.
No, meg csináltattam vele egy ilyet:
Ez ide kerül bele:
De mégis az a lényeg, hogy megakadályozza az olajfolyást innen:
Utoljára szerkesztve a következő által: demeter; 2012 szept. 05, 17:53.
- 6 likes
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseRemélem szeretitek a képeket
Én is megmutatom hogyan állok, egy picivel talán előbbre mint Te - de még világítótekercset kell cserélnem, km-órát összeraknom, kapaszkodót készíteni, pirosra varázsolni a féklámpabúrát és kezdeni valamit a hátsófékkel.
Én ilyen szép részletes fotókat már nem nagyon fogok csinálni a blokk belsejéről - a motor megy, az egyest veszi szépen (rendszám nélkül meg nem akarom a többi fokozatot próbálgatni)
Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 szept. 05, 20:33.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 3 likes
Komment
-
Énis énis énis!
Itt tartok jelenleg. A blokk van felújítva eddig ugye, az ülés kárpitozás intézés alatt van.
Kicsit kopott, nem nagyon csillog DE AZ enyém. Így szeretem, ahogy van pénz majd úgy cserélek le dolgokat.
Ps: A zöld is az enyém.Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2012 szept. 05, 20:40.
- 3 likes
Komment
-
Nekem a blokk összerakásból a gyűrűk felimádkozása volt mindig amit a legjobban utáltam!
De egy öreg szaki javasolta, hogy a gyűrű feszegetése helyett inkább rakjak alá egy vékony alulemezt, s így a dugattyún lévő alsó helyre könnyen rácsúszott. Most próbáltam először, bevált. Előtte meg még simson-nál törtem én is gyűrűt... ajh de fel is húztam rajta magam. Kívánom hogy hamar tudjál pótlást venni belőle.
Komment
-
dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy vékony alulemezt
Rém egyszerű, de nagyon jó megoldás, csak ott kell szorítani ahol a nyíl van és mehet rá a henger. Bár két gyűrűnél nem olyan nehéz, volt amikor a munkahelyemen két 4 hengeres, különálló hengeres blokkot kellett összedobni (3+1 gyűrűs dugattyúkkal), ott jól jött (mert bolti összehúzóra persze nem volt pénz).Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 szept. 06, 08:27.sepy kedvelte ezt.There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 1 like
Komment
-
:-)))) GÉPEK!!!!! Nincs itten kérem semmi hiba. Ha PannÓnia akkor csak szép lehet.:-)))) Bár. Egyéni löketem, de én nem tudok megbarátkozni a műanyag első sárvédővel.:-(((( Nekem nincs , is és ha véletlen olyan motorom lenne (bár az még fiatalka:-)))) amire műanyag lenne a tipus tiszta azt is lecserélném eredeti fémre.:-))) A műanyag olyan újkori találmány, nálam (mondom nálam!!!!) nem fér be a veterán imicsbe.:-)))))
Komment
-
mert nagyon betartom ám a lassan pöfögést
Nézd többször a gyertyaképet is, mert a szegény benzin-levegő keveréktől is megszorulhat a dugattyú!
Komment
Komment