Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyújtásbeállítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Két éve amikor próbáltam megszakító hézagot állítani, szomorúan tapasztaltam, hogy akárhová tekerem az állító csavart nem akart hézag lenni.
    Valószínűnek tartom, hogy a lendkerék bütykös felülete el van kopva, ott ahol érintkezik a megszakítóval.
    Másik lehetőség, hogy a megszakító nem hozzávaló.
    Click image for larger version

Name:	DSCF1085.jpg
Views:	1
Size:	180.8 KB
ID:	137303
    Megtudná mondani valaki, hogy a képen lévő méreteknek mekkorának kell lennie?

Komment

Van ez a kis túlélő készletem, nem használt:

Name:	201305041578.jpg
Size:	189.1 KB
ID:	137304

23 mm, illetve 23,9 mm. A megszakító kalapács műanyag emelője 5 mm.
      OdinHEM, és sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A megszakító kalapács műanyag emelője 5 mm.
        Köszi, hogy megnézted! A lendkerekemet lefogom ellenőrizni. Nekem a kalapács műanyag emelője 7 mm. Lehet, van még más méretbeli eltérés is.
        Itt van róla kép:

Name:	2013-05-04 14.23.52.jpg
Size:	196.7 KB
ID:	137310

Nem tudom miféle szerkezet lehet. Amint látszik, a két érintkező sem jól áll egymáshoz képest.
        Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2013 máj. 04, 14:58.

Komment

Szívesen!
          A tiéd taiwani utángyártott, jót még nem lehetett hallani róla...érdekes, ha a gyárinak 7 mm-es emelője lenne, akkor meg nem lehetne utánamenni az üllővel hogy zárjon, mindig nyitva lenne.
          Lehet még szerezni gyárit, én is csak úgy vettem, hogy megláttam az apródon és majd csak jó lesz egyszer. Még olcsóbb volt, mint a tiéd fajta.
          sepy kedvelte ezt.

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            A tiéd taiwani utángyártott
            Volt egy ilyen érzésem. Igazából most nem használom a gyári gyújtást, de szeretném, ha rendben lenne.

Komment

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem Pannónia gyújtásnál kondenzátor bekötéssel kapcsolatban.
              A kapcsolási rajzból nem tudom kivenni, hogy pontosan hová is mennek a szálak. Ami nekem van gyújtás alaplapon kondenzátor, abból kijön egy szál, de arról a szálról megy egy leágazás még máshová is. Van egy másik alaplapom is, arra pedig egy másik kondenzátor is rá volt forrasztva, de már nem tudom hová, mert leszakadt. Mindkettő házi gányolás, és egyik sem ad szikrát. Ha megnézem a neten a kondenzátorokat, amiket kapni lehet, azoknak van egy kivezetésük és kész. Szóval ha kijön belőle a kábel, azt hová kell kötni? Elég egy helyre kötni, és csak gányoltak valakik, azért van leágazás róla stb, vagy szükséges?
              Tudna esetleg valaki egy kapcsolási rajzot készíteni kézzel mondjuk egy A4-es lapra, hogy mit mivel kell összekötni? Nagy segítség lenne szerintem másoknak is, akik a mérnöki rajzokon nem tudnak eligazodni. Nem vagyok teljesen kezdő, csak eddig nem volt dolgom lendkerekes gyújtással, és elég kacifántos megoldás
              Segítséget előre is köszönöm

Komment

zoló07 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Szóval ha kijön belőle a kábel, azt hová kell kötni
                A megszakító kis csavarjához, amelyik levan műanyag alátétekkel szigetelve. Oda megy még a gyújtótekercstől egy szál, onnan pedig egy vezeték a 2-es rúgós érinkezőhöz.
                zoló07 kedvelte ezt.

Komment

Én azért szeretem a két kábelkivezetésű kondenzátort, mert az egyik szál megy a megszakítóhoz, a másikat meg el lehet vinni slussz kivezetésnek. Nem sok a hely a kábeleknek, így szerencsésebb.
                  Bár most egy vezetékest raktam bele, mert nem volt.
                  Zoló, forraszd össze a kondenzátor kábelt és a 2-es kivezetés kábelét egy kábelsarura és azt kösd a megszakítóra.
                  zoló07 kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítő válaszokat!
                    Jövő héten veszek kondenzátort, aztán neki látok.

Komment

Sziasztok!
                      Főtengely csere után gyújtásállítással küzdök. A megszakítóhézagot beállítottam 0,4-re, de az előgyújtást nem tudom. Ütközésik fordítottam a gyújtásalaplapot de még így is 5,2mm-re van a f.h.p.-tól.
                      Lehet az a gond hogy az alaplap TL blokkból van? Ez meg egy kései T5.
                      Vagy csak én csesztem el valamit?

Azt most tudtam meg hogy a régi főtengellyel is így volt beállítva. Nem is csoda hogy szinte minden indításnál visszarúgott.

Komment

Hát lehet heeegany hogy ez problémát okoz. Tuti hogy a fejlesztés során lett rajta változtatva. Amennyiben esetleg eladó, megvenném, mert nekem jól jönne.

üdv, Odin

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Hát lehet heeegany hogy ez problémát okoz. Tuti hogy a fejlesztés során lett rajta változtatva. Amennyiben esetleg eladó, megvenném, mert nekem jól jönne.

üdv, Odin
                          Nem szeretném eladni. Ha egyszer nekiállok a TL-nek akkor ezek az alkatrészek mennének vissza bele.
                          Nagyapámé volt a motor, bár siralmas állapotban van, a vázat kb újjá kellene építeni. De azért még lehet egyszer nekiállok

Viszont valaki le tudna nekem mérni egy gyújtásalapot? Akkor az alapján megmérném ezt is és rögtön kiderülne hogy másabb-e.

Közben gúgliztam de ilyet nem találtam...

Name:	IMG_20130621_224013.jpg
Views:	2
Size:	193.7 KB
ID:	137705
                          A töltőtekercs a többiben keresztben van. Nem úgy mint itt.
                          Pannóniára való ez egyáltalán?
                          Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2013 jún. 21, 22:53.

Komment

Biztosan pannoniá-é különleges darab,meg kell tartani.
                            heeegany kedvelte ezt.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Biztosan pannoniá-é különleges darab,meg kell tartani.
                              De minden esetre kell vennem egy másikat. Olyat ami jó T5-re is.
                              Ez meg majd egyszer lehet visszakerül a TL-be.
                              (Hátha összejön a petíció aztán akkor értelme is lenne megcsinálni)

Komment

Heeegany, most ezt nem értem...ha ezt a sajátodról fényképezted és az alaplap a kép szerint jobbra van elforgatva teljesen, akkor nem is lehet elég kicsi az előgyújtás, hiszen azt az alaplap balra forgatásával lehet csökkenteni.
                                heeegany kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X