Folytatnám a sort Pannónia P10 első teleszkóp szárakkal kapcsolatban. Sajnos nekem van négy darab, de egyik sem jó. Már olvastam valahol, hogy fémszórni kell, majd fel esztergáltatni. Valaki ismer olyan szakembert illetve műhelyt aki ezt normálisan megcsinálja?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
P10 első teleszkópszárak felújítása
Collapse
X
-
Köszönöm a részletes választ!
Mind a négy teleszkópom rozsdás valamennyire. Ez a vakrozsdától kezdve a kráteresig terjed, meglátásom szerint a négyből kettőt sikerülhet kihozni. A " megigazítani a teleszkópot" a köszörülésre gondolva írtam le :-S. A szimmering viselkedése köszörülés után tölt el aggodalommal engem is a legjobban. Fogós téma főleg nekem, akinek nincs nagy műszaki érzéke...
Komment
-
Szia Gyula!
Kérdésem a teleszkóp persellyel kapcsolatos: a szár alján kettő darab persely található egymás mellett kell-e, hogy kettő darabból álljon vagy lehet egy darabból is megcsinálni. Mi jelentősége van, hogy két különálló de teljesen egyforma perselyt csináltak az egy helyett? Befolyásol-e valamit működés szempontjából?
Üdv Endre!
Komment
-
chemotox...ha jó telót szeretnél keress 2db tökéletesen egyenes, rozsdás vagy kopot szárat aminek hibátlan az alsó-felsö vége is,keresd meg Csepelen a gyárban a Rotima kft (ha beirod a keresöbe megtalálod) odaviszed-késszen visszakapod,még ki is lehet fizetni. Ez igy nagyon jó egy panyóba,de hatökéletest szerertnél akkor az eleje ugyan az aztán egy csucs nélküli köszörüs aztán Fémépitő kft aztán megint köszörüs,ez kb 3.5szer drágább
de persze ha felétek is van ilyen az is biztos jó
Komment
-
Nem ide akartam írni, mert egy panaszkönyv lesz. Vannak elképzeléseim mit hol fogok megcsináltatni, csak ma jött meg az ülésem, nemsokára kész a krómozás, a dekli rögzítő csavarok is elkerültek felújításra, és már lassan 3 hónapja ég a lábam alatt a talaj a munkahelyen. Hát ilyen körülmények között kétszer meggondolom, hogy költsek-e :-( Ha eljutok a teleszkópok rendbehozataláig akkor leírom , hogy tűrhetően sikerült-e.
Komment
-
ApaE
Komment