Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia suber felújítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia suber felújítás

Tisztelt fórumtagok!

Ma kiszereltem a subert a karburátorból.
    A következőket tapasztaltam:
    -subertű átmérője 2,5 mm
    -subertű helye a suberben 3,1mm-re kikopott
    -subertű görbe (nem kicsit)
    -suber külső felülete kopott (talán még nem olyan vészes)

Lehet-e szerezni vastagabb subertűt, vagy milyen módja van a javításának?

Üdv: Ricsi
    Attached Files

Webáruházakban lehet kapni ujjat /300 ft/

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Több helyen néztem már a weben, de sajnos elég kevés infót találtam róla.
      Ha az új is 2,5 mm átmérőjű azzal nem sokra megyek, annyi, hogy nem görbe.
      Ha viszont lehet kapni 3 mm körülit, az nagyot lendítene a dolgon.

Komment

csacsa73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        De a Ricsinek nem az ujja hiányzik, hanem szabályozótűt keres a porlasztóba! Itt nálunk sok bányászember örülne ha 300 forintért tudná pótolni a munkahelyén "elvesztett" ujjait!(Ne haragudj csacsa73, de ezt nem hagyhattam ki!)

Ricsi!

A tű ferdeségét úgy gondolom, szerelési barbárság okozhatta és ebből adódott a kopás, amely biztos a furat valamelyik oldalára irányult és nem körkörösen kopott!
        Ha ki cseréled a tűt, nem biztos a tökéletes működés az ovális furat miatt! Tehát mielőtt összeszerelnéd vizsgáld meg a furatot is! Én a szabályzó tolattyút a beleszerelt tűvel úgy szoktam vissza tenni a keverőház öntvényébe, hogy fellazítom a rögzítő bilincset és elfordítom egy kicsit a porlasztót így nincs útba a tank és nem kell "belehajlítani" a tűt a helyére!
        A másik, hogy a tű az anyagából adódóan nem nagyon szokott megkopni, inkább a furat.

Légy szíves figyelembe venni a szereléskor Ring István tanult kollégánk ide illő szösszenetét " a Pannoniának lelke van"
        sricsi70 kedvelte ezt.
        A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Kedves T5!

Természetesen egyet értek azzal, hogy "a Pannóniának lelke van".
          Mikor kivettem elfordítottam a karburátort. Nem hinném, hogy én okoztam a görbeségét.
          Valahol olvastam, hogy gyártanak különböző vastagságban súbertűt, csak a forrást nem tudom.
          Ha ez nem igaz akkor szereznem kell másik tolattyút, amelynek nem ilyen kopott a furata, vagy fel kell perselyeztetnem (ami nem biztos, hogy megvalósítható).
          Kár, hogy nem lehet kapni utángyártottba.

Üdv

Komment

sebokricsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Kedves T5!

Nem hinném, hogy én okoztam a görbeségét.

Üdv
            Akkor az előző tulaj lehetett, mert az működés közben nem hajlik meg! Ne csak a tolattyún levő furatot vizsgáld meg, hanem azt a tűfúvókának a furatát is amelyben a szabályozó tű mozog, mert ha a tolattyú furatában "táncol" a tű, akkor a tűfúvóka is ki verődik!
            A tűfúvóka mérete 2,70 +-0,01 mm.gyárilag, ezért nem értem a különböző méretű szabályozó tűt!

Üdv:

Kár, hogy nem lehet kapni utángyártottba
            Ballagj ki a legközelebbi börzére, találsz használtat, utángyártottat, újat (szerintem)

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              A tűfúvóka mérete 2,70 +-0,01 mm.gyárilag, ezért nem értem a különböző méretű szabályozó tűt!
              A tolattyún belül a súbertű mérete lehetne vastagabb, így nem volna akkora lógása a tolattyúban.
              Tudom nem írtam le, de valójában az irgalmatlan csörgő hang megszüntetése lett volna a cél,lehetőleg minél olcsóbban.

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Ballagj ki a legközelebbi börzére, találsz használtat, utángyártottat, újat (szerintem)
              Valószínű, hogy az lesz.

Üdv

Komment

Tudom nem írtam le, de valójában az irgalmatlan csörgő hang megszüntetése lett volna a cél,
                Ezeket mindenképpen cseréld ki, de a csilingelő, csörgő hang a helytelen gyújtásbeállítás miatt is lehet, attól függ milyen az a hang(ezt hallani kellene)! A PIROS KÖNYV szerint állítsd be a gyújtást!

Komment

Szerintem nem kellene ennyit problémázni ezen! Ha kikopott a porlasztó és több eleme is hibás, (ha a súber kopott, akkor a háza is) venni kell egy használt jó állapotút. Ez pannóniánál 2-4 ezer forint között kijön. De a régit "kókányolni" nem érdemes, mert a tökéletes javítása többszörösébe kerülne az értékénél, ezenkívül sem beállítani nem lehet rendesen, sem a fogyaszása nem lessz jó.
                  sepy, és Che kedvelte ezt.

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    venni kell egy használt jó állapotút. Ez pannóniánál 2-4 ezer forint között kijön.
                    Milyen igazad van!

Komment

Sziasztok!

Új 2.65-ös tűfúvókát pannóniához bőrzén kívül lehet valahol venni?
                      Esetleg más járműjé passzolhat bele?

Komment

Szia!

A hubermotorPONThu a nagymotor alkatrészeknél lehet venni...

Üdv
                        sricsi70 kedvelte ezt.
                        Minsk/Voskhod 14V-os "generátort" keresnék egy "kIZSérlethez", ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.

Komment

A csörgést nem a súbertű okozza hanem maga a súber,de azt sajnos nem lehet kapni, legalábbis nem tudok róla, az hogy nagyobb a lyuk a súberbe mint a súbertű az gyári annak nem kell hogy passzos legyen.A tűt a lemez fogja azt meg a rúgó! A másik használt porlasztó beszerzése nem olyan egyszerű én már sokat megnéztem de olyat még nem láttam amibe nem lógott a súber!
                          sricsi70 kedvelte ezt.

Komment

Balumester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A csörgést nem a súbertű okozza hanem maga a súber
                            Szerzel másik karbit, vagy ügyes esztergályossal beperselyezteted(vagy csináltatsz új subert aluból vagy bronzból méretre)-nem fontos hogy alakra ugyanúgy nézzen ki, tehát nem olyan bonyolult, mint amennyire elsőnek tűnik. Sőt ha vastagabb falvastagsággal készül, nehezebb is, és nem annyira hajlandó rezonálni.

Balumester eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            az hogy nagyobb a lyuk a súberbe mint a súbertű az gyári
                            Mindenütt így van. Ha szorulna benne, félrekopna a helye, vagy volna olyan pozíció, ahol befeszül.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 jan. 13, 12:00.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X