horex eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia karburátor
Collapse
X
-
Titus kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseaz ütköző az alap:és onnan kell továbbfordítani a gázkart
Átraktam és megy a súber ameddig kell. Nyilván igy lehetett eredetileg is
Természetesen napokig olajoztam a bowdent, zsiroztam a gázkart és a súber rugó nem tudja visszatolni a súbert. Gázkar "laprugóját" lelazitottam
Semmiböl sem áll visszatolni, de nem az a módja
Az Isten se akarja hogy elinduljon ez a gép
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA képen látható
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA képen látható
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenévre kattintva látható a tag aktivitása.
BK3-27 a tipusa
Komment
-
Pannónia porlasztóban melyik a főfúvóka és melyik az alapjárati/részfúvóka?
Merthogy a menet egyforma ami az alu csavarba megy, de az egyik fúvóka hosszabb mint a másik. Persze nem tudom leolvasni erős fénynél sem a méreteket és a fene tudja melyiket honnan vettem ki
A másik kérdésem
egy acél, kerek keresztmetszetű, rugó/zéger tartja a szivatót kihúzott illetve betolt állásban
Elnyelte a lakás ezt
Van-e valakinek eladó, illetve valamelyik bolt árul-e ilyen zégert?
Mert sok minden van Pannóniához, hosszú bowden szivató, szivatókar úszó, tű stb. de ilyet nem találtam
Áztatás, kifújás összerakás után még mindig nincs energiám kipróbálni az indulást, mert érzem hogy ugyanúgy nem fog indulni
Érdeklődtem szervízben motorboltban. Egy motorkerékpár szerelő van, természetesen nem jön ki házhoz.. Én már nem szégyenlek semmit
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy parányi furat megy a suber után a henger felöli oldalra a porlasztó torkában
A sibertűre pedig forraszthatsz egy konzervdobozból vágott karikát :felülről a második horonyhoz ,eddig minden motoromnál az az állás kellett .
A fuvókát pedig abba a furatba tedd :amelybe belefér -nem lehet felcserélni más a fészek....
Egyébként nem értem miért idegen karbival kinlódsz ? Így kevesebbet ér a motorod az idegen alkatrészért senki nem akar fizetni , hiszen ki kell cserélnie úgy is.....zahi kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésebovdenből kitekert szállal
Minden tiszta. A fúvókák viszont felcserélhetőek, tapasztaltam
Eldöntöttem, amelyiken könnyebben átfújok az a főfűvóka és alulra jön
Öresjárati levegő. Nagyon néztem, de nem láttam a kivett hernyócsavar helyén egy fia furatot sem
ami a torokba vezetett volna. Van 1mm fúróm, csak a szemem a gond. Namajd jól megsasolom
Nem a suberröl kérdeztem, hanem a szivató föl-le mozgását rögziti egy rugózó acél U alak, vagy hogy mondjam
Azért Pannonia karbi mert a Binget eladtam 100 éve. Igaz lötyögött a súber de kapott egy bronz betétet és szépen felszabályoztam
Ugyanazok a paraméterei a Bingnek mint a Pannonia karburátornak. Gyönyörűen ment vele
Most visszakötöttem az eredeti gyujtótrafóját. Van szikra rugásra is nem csak a megszakitó pöcögtetésére
Holnap, félve, felrakom a karburátort.lássuk meg
Basszus több tiz éve ilyen gondja nem volt
Olyan igen, hogy a lendkerék elrepedt és élment az olajnyomás, görgöket szétdarálta
Két hét és mégis indultunk Jugoszláviába
- 3 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEldöntöttem, amelyiken könnyebben átfújok az a főfűvóka és alulra jön
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVan-e valakinek eladó, illetve valamelyik bolt árul-e ilyen zégert?
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBontottat biztos tud adni.
A fúvóká meg bevált. Megmérni nem tudom mert nincs fúvókamérő, Van hézagmérőm mint legtöbbünknek és van hengerfurat mérőm indikátorórás
Ez utóbbit egy öreg boltostol vettem bagóért aki nem értett hozzá mire való, és Horex matricásUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2025 márc. 24, 20:35.
- 3 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBörzére én bizos nem jutok ki
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegmérni nem tudom mert nincs fúvókamérő
- 3 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésefúvóká meg bevált.
Ami biztos: üresjárati fúvóka a hosszabb, főfúvóka a rövidebb.
A "parányi" furatba vékony tűs injekciós fecskendőből óvatosan !!!!!! nitrohigítót nyomok (védőszemüveg ajánlott, mert nem biztos, hogy ott jön ki ahol várjuk!), aztán nem bowdenból, hanem sodrott rézvezetékből kivett szállal (akár duplára hajtva) tisztítom. Napsütésben, megfelelően pozicionálva (nekem is rossza a szemem) látom a drót végét. Karburátor furatokba szoktam nagyítóval is leselkedni. Fehér háttér előtt a legkisebb szösz, vagy piszok is jól látszik.
A szivatónál nem emlékszem semmilyen rögzítő zégerre, de az enyémben MZ -hez való "végszerelék" van: egy kis alu fazék, alsó végében gumikorong, oldalán lyuk, ott megy be a bowden ütköző, tetején hasíték, ott jön ki a bowden.
- 3 likes
Komment
-
Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem emlékszem semmilyen rögzítő zégerre,
Bocsánatot kell, hogy kérjek.
Furdalt a lelkiismeret, hogy csak úgy emlékezetből...
Kimentem, megnéztem. Nekem a kormányon lévő szivatókaros kivitelen valóban nincs zéger. Ám van egy - azt hiszem P10 - agyonmonyákolt karbim, aminek a szivatóházának tetejére illő csavar felső részén (nyakán) valóban van egy beszúrás (már ha így hívják) egy zégergyűrű (vagy valami hasonló) részére. A zéger természetesen itt is hiányzik.
Komment
-
Félreértettem a sibertűn rögzítem forrasztással a lemezkét .
A szívatót én is felvittem a kormányra ott jól kezelhető.
A kis rugógyűrűvel sokat kínlódtam én is . A szívatórúd száraim is mind kopottak voltak ,esztergáltam újat ott meg az volt a gond ,hogy nem ment a helyére vissza és ez a tank alatt nyúlkálva .....menet közben ...már nehézkes nekem is ."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
Komment