Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia karburátor

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    És a trisós főzés? Vagy az túl agresszív?
    Mert az tuti hogy jól lepucolja az alut kívül-belül.
    Én hengerfejet, fékfedelet tettem eddig trisóba. 1 vödör meleg vízbe 1 zacskó trisó, bele az alkatrész kb. 1 óráig. Utána mosogatószeres kefével jól átdörgölni, így csak egy kicsit lesz sötétebb a színe. A Pannóniám hengerfejét is így tisztítottam, nem feltűnő a színeltérés a blokk színéhez képest.
    heeegany kedvelte ezt.

Komment

A javaslatoknak megfelelően ecetbe tettem a súbertűt és az úszóház fedelet egy jó 10 percre. Utána kis krétapor segítségével - finoman ide-oda forgatva a tűt a fedél réz fészkében -összecsiszoltam őket. Addig csináltam, amíg a tű kúp palástján egy körbemenő kis fényes gyűrű volt látható (a tű fészkébe nem sikerült belelátnom...)

Kipróbálásnál nem csöpögött a benzin akkor sem, ha megdöntöttem a motort.
      Az úszószintet is be tudtam állítani úgy, hogy 15 fokon csöppenjen ki a benzin az üresjárati fúvóka furatán.

A többi beállítás még vissza van, de szerettem volna megírni az eredményt, és köszönöm a jó tanácsokat!!!

(Nem gondoltam volna, hogy ilyen apróságokon is múlnak dolgok...)
      demeter, St.Z.350 és heeegany kedvelte ezt.

Komment

Elmesélem, mi történt velem tegnap: A karburátor finom beállítását végezném , de valami nagyon nem stimmel. Amikor letettem a motort szépen ment előtte, de most hogy indítom, gázadásra lehörög. Eddig egyébként az volt a gondom, hogy sokat kapott, nagyobb gáznál ( négyesben 70 körül) tortyogós lett a hangja. A finom beállítást is erre alapozva folytattam volna”¦). Most meg ugyan elindul szivatóval, de ha elveszem a szivatót leáll. Melegen is nehezen indul, és csak akkor megy, ha a szivatót ráhúzom. Mondom magamban, biztos kevés a benzin. Állítom a súbertűt, semmi hatás. Újra nekikezdek az úszószintnek, semmi javulás. (utólag belegondolva, ez marhaság, hiszen ha előtte jó volt, ez nem lehet gond”¦) Szétszedem a karburátort, megtisztítom, semmi javulás (ez elvileg lehetett volna gond). Rutinszerű gyertyacsere, a gyertya nedves. Mondom magamban, hátha feljebb van a gond, szemre ugyan csordogál a benzin, de biztos, ami biztos, vízzsák kipucolás, benzincsap szétszedés és tisztítás, semmi javulás. Sötétedik, szúnyogok gyötörnek, abbahagyom, és azon gondolkozom, mi lehet a baja?!?
        Szikra van, üzemanyag van, a keverék lehet rossz. Miután szivatóval „játszva” életben lehet tartani, valószínűleg szegény a keverék. Ha elég az üzemanyag és mégis szegény a keverék, akkor biztos sok a levegő, azaz falsot kell kapnia, gondolom”¦?! Még nem tudom, mi a megoldás, de miután aludtam egyet rá, attól tartok „elment” a gyújtás alatti szimeringem. Legközelebb lehúzom majd a lendkereket, és ha olajos alatta a gyújtásalap, akkor megvan a probléma”¦ Mondjuk erre előbb is gondolhattam volna”¦.Amennyit eltököltem a benzin rendszerrel, akár ezt is ellenőrizhettem volna”¦. (Mindezt nem dicsekvésként írom, hanem hogy tanuljon más is belőle”¦)
        Amúgy a motorban néhány száz kilométer van a blokk felújítás után, és viton szimeringet tettem bele, ami eddig kitűnően üzemelt”¦Talán ezért nem is jutott eszembe ez a lehetséges ok”¦Talán annyi változás van, hogy az utóbbi időben felváltás előtt jobban kihúzatom a motort, kicsit pörgetősebben járatom. Valójában semmi kedvem újra szétszedni a blokkot... Mi a véleményetek róla, szükség esetén ki tudom „bányászni” a szimeringet úgy, hogy nem húzom szét a blokkot?!? Van erre ötletetek?
        Reménykedem, mivel nem fémházas szimering. Meg abban is reménykedem, hogy a rugója nem pattant szét, hiszen közvetlenül mellette van a golyóscsapágy”¦
        Meg utána be is kell tenni egy új szimeringet úgy, hogy helyén van a főtengely”¦Csinált már valaki ilyesmit?
        Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 szept. 01, 10:39.

Komment

Simán ki tudod venni a szimeringet! Belecsavarsz két lemezcsavart és fogóval megfogva kirántod.

Az ujjat pedig egy megfelelő átmérőjű csővel óvatossan beütöd a helyére!
          Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2014 szept. 01, 12:34.
          soveny, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ha elég az üzemanyag és mégis szegény a keverék, akkor biztos sok a levegő, azaz falsot kell kapnia, gondolom”¦?!
            Ugyanígy jártam a "gyári új" karburátorommal, vagy háromszor is megpróbálkoztam vele, mindig sok-sok szivatással indult csak hidegen és utána is csak szivatóval volt hajlandó járni a motor.
            Féktisztítót fújtam a csonk és a karbiház közé, ezzel aztán tudtam játszani, ha eleget fújtam akkor le is tudtam állítani csak ezzel.
            zahi és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Továbbra sem megy a motorom...
              Sok szívatás után indul, és csak akkor megy, ha rajta van a szívató. Ekkor veszi a gázt, de ha visszaveszem a szívatót, megáll. Igaz ez alapjáraton és ha ráhúzom a gázt, akkor is.
              A gyertya nedves természetesen.

A karburátor tiszta, sőt már kipróbáltam másik főfúvókával, sőt egy másik karburátorral is, a helyzet ugyanaz...

A hipotézisem, hogy falsot kap, csak azt nem tudom, hol?!?

Néztem a szívócsonk-karburátor csatlakozást, jól illeszkedik. Néztem a szívócsonk talpa és a henger csatlakozását, de ott sem láttam hibát...

Most jut eszembe, a henger talp csavarokat nem néztem, de papír+ tömítőpasztával lett összerakva, és a motorral már mentem pár száz kilométert.

A jobb oldali szimeringre gyanakszom, hogy ott szívhat esetleg falsot. Találkozott már valaki ilyesmivel?!?

Levettem a gyújtást, szemre semmit nem látni a szimeringen. megpróbáltam hogy olajjal bekenem a csatlakozó felületeket, és hátha látok valami "mozgást", ha rugdosom, de semmi...1500 ft-os viton szimering, nincs kedvem szétgányolni, ha nem muszáj.

A lendkerék agy belső oldalán némi olajos korom szerű lerakódást láttam, de a tekercseken nem volt olaj, és lehet, hogy ez is már rajta volt a beszerelés előtt...Ha csatakosak volnának a tekercsek, akkor legalább biztosan tudnám, hogy a szimering enged.

Létezhet olyan, hogy a záró irányba kifelé működik a szimering, de befelé átenged, és szívás közben az ajaknál is szív be levegőt?!?

Van valakinek ötlete???

Komment

Komment

Szívhat balról is falsot. Milyen színű a füst? Már amikor jár a motor, 'ugye'.
                  Erre nem gondoltam de való igaz, miért csak a jobb oldali szimering mehetne tönkre...
                  Füstöl és csöppen is olaj a kipufogó végén, de ezt eddig a sok szivatózásnak és a bejáratós 20-as keveréknek tudtam be.
                  Ill gondoltam rá, de elvetettem, mondván, hogy onnan levegőt nem tud szívni, csak olajat...de ez nem igaz, hiszen az olajszint a főtengely vonalánál lejjebb van, így bőven tud levegőt+ olajat szívni.

Holnap megnézem, milyen színű a füst, ill. milyen a kipufogott olaj, bár lehet elégve nem tudom megállapítani, hogy ez Repsol, vagy váltóolaj...

Csináltam is egy videót róla, a telefonommal, hogy bemutassam, csak valamiért nem sikerült...Úgy látszik rossz szériám van...

Ha jobban belegondolok, a hollandernél is köpködi rendesen az olajat...asszem szedhetem szét...pedig olyan gonddal próbáltam összerakni...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2014 szept. 05, 22:18. Oka: pontosítás

Komment

Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Üdvözlet mindenkinek
                      Van néhány 1 hengeres pancsi karbim. de az egyik picit másabb mint a többi. A légtoroknál ahol a fúvókáknak megy a levegő(1 furat és 1 oválfurat) annak az 1 centije ki van marva. Maga a felirat(27/01D) nem az úszóház alján van hanem a henger csatlakozás alatt. Próbáltam googlén képeket nézni de nem találtam ilyet.
                      Csak a kíváncsiság hajt hogy: miért különböző ? (korai,kései?) [nincs Pannóniám]

Komment

zerger88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Üdvözlet mindenkinek
                        Van néhány 1 hengeres pancsi karbim. de az egyik picit másabb mint a többi. A légtoroknál ahol a fúvókáknak megy a levegő(1 furat és 1 oválfurat) annak az 1 centije ki van marva. Maga a felirat(27/01D) nem az úszóház alján van hanem a henger csatlakozás alatt. Próbáltam googlén képeket nézni de nem találtam ilyet.
                        Csak a kíváncsiság hajt hogy: miért különböző ? (korai,kései?) [nincs Pannóniám]
                        Itt nézelődj:
                        http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...7/index18.html
                        A következő oldal elején pedig egy másikféle karbi.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 okt. 29, 21:37.

Komment

Átnéztem ezt itt(téma) az összes oldalt de nem találtam olyant mint az enyém
                          Sajnos elölről nincs fotó, pedig onnan lehetne megkülönböztetni gyorsan. De így is eltér. legalábbis a felírat tuti hogy nem ott van. Amúgy a tiedre hasonlít mert nincs golyó a henger alatti csatlakozásnál

Komment

Komment

Akkor valszeg ott van a kutya elásva(több üzem)

Komment

Sziasztok!
                                A képen az úszóház fedelén látszik, hogy van egy bemarás, ha megnyitom az üzemanyagcsapot tartalék vagy normál állásban akkor azon a kis nyíláson elkezd folyni az üzemanyag. Ez attól lehet, hogy az úszótű nem zár rendesen?
                                Olyan is történt előző este, hogy nyitva hagytam a csapot és kb. 1,5 óra alatt a levegőszűrő ház aljában kb. 2 dl üzemanyag folyt ki.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X