Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia világítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!
    A lámpabúrába való BA20D bilux izzó helyére létezik 12V-35/35W-nál nagyobb fényerejű típus? Robogó gyújtásom van, és elbírna nagyobb teljesítményt is. Valaki próbálkozott ilyen izzócserével?

Komment

Létezik ilyen foglalattal:
      Motorkerékpár, robogó alkatrész | Motoralkatrész24 | Robogó és motor alkatrész, motor gumi webáruház
      Duke és Beagle kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok,
        Egy T5-ös Pannonia produkálja az alábbi hibajelenséget: világítás bekapcsolása nélkül tökéletesen működik, ha felkapcsolom a világítás egyenetlenné válik a motor járása olyan mintha kihagyna a gyújtás. Menet közben is előfordult már, hogy leállt a motor, gyorsan lekapcsoltam a világítást erre visszajött a gyújtás. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt?

Komment

oldbiker73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Sziasztok,
          Egy T5-ös Pannonia produkálja az alábbi hibajelenséget: világítás bekapcsolása nélkül tökéletesen működik, ha felkapcsolom a világítás egyenetlenné válik a motor járása olyan mintha kihagyna a gyújtás. Menet közben is előfordult már, hogy leállt a motor, gyorsan lekapcsoltam a világítást erre visszajött a gyújtás. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt?
          Gyújtáskapcsoló gyanús a dolog.
          Gyújtás 2-es kapcsáról a kábelt szedd le és próbáld ki így a gépet. Ha így nem produkálja a hibát akkor gyújtáskapcsoló szét, a többit pedig már ide tartozik:
          http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...-javitas-2256/
          oldbiker73 és -t5- kedvelte ezt.

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Gyújtáskapcsoló gyanús a dolog.
            heeegany szakinak igaza van, az én motorom is produkált már ilyen tüneteket! Gyújtáskapcsoló cserével megoldódott a probléma!
            oldbiker73 kedvelte ezt.
            A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

zala eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              csak most kapott egy oldalkocsit is
              Szia Zala!
              Gyönyörű a fogat, gratulálok!
              Simán össze műszakizták, vagy összeépítési engedéllyel?
              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat. A hétvégén megejtettem a gyújtáskapcsoló cseréjét (2 db is próbáltam) de sajnos maradt a probléma. Egy lényeges dolgot nem írtam még le, mégpedig azt, hogy csak meleg motornál jelentkezik hiba.

Komment

oldbiker73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Sziasztok

Köszönöm a válaszokat. A hétvégén megejtettem a gyújtáskapcsoló cseréjét (2 db is próbáltam) de sajnos maradt a probléma. Egy lényeges dolgot nem írtam még le, mégpedig azt, hogy csak meleg motornál jelentkezik hiba.
                  Érdekes, mert a gyújtás és a világítás független egymástól.
                  Ha menet közben lekapcsolod a világítást a probléma rögtön megszűnik? Valamint ha átkapcsolod aksis üzemmódba akkor mi történik?
                  oldbiker73 kedvelte ezt.

Komment

oldbiker73 kedvelte ezt.

Komment

Én három dologra tippelnék.
                      Először is nagy a megszakító hézag , kicsi a zárás szög , és így kevés energiát tud tárolni a gyújtó tekercs.
                      A második meg, hogy gyengék a mágnesek (vagy csak egy mágnes) a lendkerékben és ha nagyobb hő és terhelés éri ez gyújtás problémákban nyilvánul meg.
                      Mert tudni illik hogy a lenkerék alatt egy relatíve homogén (de forgó) mágneses tér uralkodik.
                      Amit például nagyon meg tud zavarni, akár egy hő hatására menetzárlatossá váló nem használt tekercs is. Javaslom, hogy ezeket nézd meg.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: nyemi; 2014 jún. 04, 09:10.
                      -t5-, oldbiker73 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szia, ezzel a problémával én is sokáig küzdöttem, mindent kicseréltem, mégse változott semmi. Aztán kaptam egy tippet, az bevált: gyertyacsere. Látszólag semmi köze a gyújtásnak a világításhoz, ezért nem gondol rá senki. Állítólag a gyertyák áramszükséglete idővel megnő, így már nincs elég delej a gyújtáshoz és a világításhoz. Nekem egy ősrégi Bakony gyertya volt a motorban, a gyertyacsere óta minden rendben.
                        soveny és oldbiker73 kedvelte ezt.

Komment

Ezzel én is egyet értek, mert nekem is előfordult, főleg hidegen, hogy a világítás felkapcsolása után ment el a gyujtásom... Egész biztos, hogy a lendkerék alatt történnek valamilyen "átfedések" mert ilyen elvileg nem lehetne...
                          A tekercsek elég közel vannak egymáshoz, és pl. a töltőtekercs vasmagja közelebb a gyujtáshoz, meg a világitó tekercshez, mint a mágnesekhez... szinte biztos vagyok hogy "átdolgoznak" egymásba...Most hogy akkumlátoros a gyujtásom, és a gyári gyujtáskapcsolót használom, csak úgy tudtunk mindent bekötni bele, hogy a világítás állandóan megy. Tehát az első rugástól. És azonnal indul, világít stb. mert külön van a két rendszer.

Korábban csak kikapcsolt világítással indult...
                          Utoljára szerkesztve a következő által: TLF65; 2014 jún. 04, 14:52.

Komment

Igen, a világítás lekapcsolásával rögtön megszűnik a probléma. A mágnes nemrégen (kb fél éve) volt delejezve...

Komment

sziasztok, a gyertya cseréje megoldotta a hibát. Tegnap kicseréltem egy új NGK gyertyára a régit, mentem vele egy nagy kőrt, nem jött elő a gyújtás kimaradása. Köszönöm az ötleteket :-)

Komment

Bosszantó rejtett hibák!

Természetesen azért indítom a témát mert én is sokszor küszködök ilyen rejtett hibákkal.
                                A legújabb problémám az hogy ha ráadom a világítást vagy leáll vagy csak alapjáraton kihagy a gyújtás, vagy van amikor semmi baja nincs a motornak!Lendkerék mágnes újra lett delejezve, és világítás nélkül is szépen ketyeg a motor.Ja és néha melegen nehezen akar indulni, de ez is csak néha jön elő! Találkoztatok már ilyen problémával??? Egyébként egyhengeres Pannóniáról van szó!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X