Közlemény

Collapse
No announcement yet.

CZ 175 Typ 477/1 színváltozatok

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    CZ 175 Typ 477/1 színváltozatok

    Sziasztok!

    A bemutatkozásom óta átrágtam jó pár témát itt a fórumon, emellett hozzáláttam a nemrég beszerzett CZ 175 477/1 restaurálásának.
    A gép már fő darabokra szét van szedve, az üzemanyagtank belsejét sikerült nagy nehezen megfelelően rozsdátlanítanom (semmi nem használt, csak a 20%-s ecet...), emellett már egy alkatrész beszerzési kör is megtörtént, mert van, ami mindenképpen cserés lesz.

    A tank, burkolati elemek, sárvédők, váz, lengővilla, stb. már szét vannak válogatva színenként, gyakorlatilag lehetne őket homokszórni és fényezni, de ezen a ponton elakadtam.
    Mindenképpen eredeti színeire akarom festeni, de semmit nem találtam arra vonatkozóan, hogy milyen színvariációkban gyártották annó ezt a modellt.

    A motor még a szétszedés előtt így nézett ki:
    Click image for larger version

Name:	IMG_20190705_170829.jpg
Views:	578
Size:	80.1 KB
ID:	218877














    Gyakorlatilag a teljes motor a klasszikus pirosas színre volt fújva, kivéve a lámpabúrát, a sárvédőket, az akkumulátortartó fedelét és a posilube 2T olajtartályt. Ezzel az a problémám, hogy akárhogy keresgélek, sehol nem találok olyan képet, amin a váz, lengővilla, stb. is pirosra van fújva, ezek általában fekete színűek. Emellett a motor szétbontásakor több helyen gyanús piros festékpöttyöket találtam, ahol nem kellene lenniük, tehát adja magát a dolog, hogy a motort valószínűleg átfestették (ha csak javító jelleggel, akkor is).

    Kérdésem tehát, hogy ez a modell gyárilag milyen színváltozatokban készült, vagy hol találhatok erre vonatkozóan információt? Gyárilag lehetett pirosra fényezve a váz és a lengővilla is, vagy ez már valamilyen utólagos módosítás eredménye lehet?

    Segítségeteket előre is köszönöm!
    Tóth András

    Ui. példaként:
    Neten találtam egy ilyen fotót, a CZ-m jelenlegi fényezése erre hasonlít a legjobban, de a váz, lengővilla és még néhány elem itt is fekete:

    Click image for larger version

Name:	477.jpg
Views:	889
Size:	19.3 KB
ID:	218878
    sepy, Fergusson és Che kedvelte ezt.

    #2
    Szervusz!

    Az alsó képen látható motor színe az eredeti,tehát piros csak a tank.Importáltak még Magyarországra sárgára festett tankkal is 477-es CZ-t,de az összes többi elem szintén a fenti képen látható színekre volt festve.Egyéb színű CZ-k is lehettek gyárilag,de én csak a korabeli hazánkban látható motorok színezésére emlékszem.

    Üdvözlettel:Che
    sepy, Fergusson és TAndrás kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Nem igaz. Apám 477-ese is piros vázas volt gyárilag. A sárvédők a lámpa az oldaldobozok ezüst színüek voltak. (Apám ezeket festette át, a sárvédők okkersárgák voltak, az oldaldobozok pedig fehérek) de a váz a lengőkarral és a tank piros volt ebben az esetben.
      A színek: piros, fekete, dínózöld közeli sárga. Ezek a gyáriak. Más nem volt tudtommal
      Fergusson, TAndrás és Che kedvelte ezt.
      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

      Komment


        #4
        Én ennyit találtam hozzá. a kép szerint 3 féle szín kombinációban létezett, de nem tartom kizártnak ,hogy ott is abból dolgoztak ami volt. A színkódok az akkori szabványnak megfelelőek, eddig nem találtam a RAL megfelelőjét. Szemléltetésnem tettem fel 3 képet a színváltozatokból.
        Utoljára szerkesztve a következő által: RedBull477; 2019 aug. 10, 23:32.
        madorka, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          A bemásolt linken tudsz böngészni. Volt pár színváltozat, kombináció.
          https://www.cezetmania.info/modely/index.html

          Komment


            #6
            kvaga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            tudsz böngészni
            Van mit csemegézni a versenygépek között. Pár éve pesti börzén kelt el egy Vatikán... 60ezret kértek érte. Sajnos nem voltam ott.

            Komment


              #7
              Az enyém 1971 es a váz első villa burkolat lámpafej láncvédő fekete a többi sárga.

              Komment

              Ugrás az oldal tetejére
              Working...
              X