Szia Schaefer983! A támasztó csapokkal kapcsolatos kérdésedre ebben a http://veteran.forum.hu/pannoniak-sz...otorblokk-471/ témában van leírva a válasz. Rögtön az elejéről indul, plussz ha végig olvasod már fogsz benne még sok sok hasznos infót találni ami a szerelés során hasznos lesz.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
T5H 1969 május
Collapse
X
-
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMit szóltok milyen állapotban van képalapján szerintetek a gyújtás?
- 3 likes
Komment
-
Na a mai napi penzum meg volt. Igazából egy retkes sz@r nap volt. Először is beszéltem egy taggal, akinek elmondása szerint félóra, hogy lábra állítsa és beindítsa a mocim, majd kifejtette a véleményét, hogy gyakorlatilag egy darabokban lévő roncsot vettem (sózták rám). Körülményes és drága lesz a felújítás és a végén nagy valószínűséggel nem tudom majd forgalomba helyezni. Vagy ha mégis az sok idő és még több pénz. (mondjuk oké azzal tisztában voltam hogy nem megy egy könnyen de én egy örök optimista vagyok. Majd úgy fel húztam magam, hogy elmentem meló után és megvettem az alapozót és a szórógittet, majd a hétvégén benyomom a maradék részeket lemezeket.
Aztán hogy folytassam a mélyrepülést a tegnapi sejtelmes repedés után akartam járni. Így hát ahogy tanácsoltátok szétszedtem. (amúgy tényleg új volt a tömítés amit így le is írtam)
Képek:
azt hiszem minden kiolvasható. Ahogy az arcomról meg le.
Annyira nem szara a helyzet mintha kétszer ilyen rossz lenne de...egy kicsit most letörte a kezdeti lelkesedésemet.
Ha jól sejtem (és már más topikban utána is olvastam) úgy jártam, vagyis hasonló, mint Ici169 esete tavaly.
És ráadásul még légvonalban is max 6 km-re van tőlem!
Na ez van.
Vélemény? hogyan tovább?
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMennyi olajat engedtél le, amikor kinyitottad?
Viszont a lánc elég feszesnek tűnik.
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa jól sejtem (és már más topikban utána is olvastam) úgy jártam, vagyis hasonló, mint Ici169 esete tavaly.
És ráadásul még légvonalban is max 6 km-re van tőlem!
Tanácsot biztosan tud adni, mit kell tenned, hogy érdemes mecsinálni...
Komment
-
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz olaj hiány mire utal?
Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseItt olajban kellet volna úszni?
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz a hét kérdése !
Beindítva a felújítás óta nem volt ez biztos. Hülye kérdés ismételten: Az nem lehet, hogy a repedésen keresztül távozott az olaj?
Tudom, hogy sz@r napod volt, de a képek láttán nekem nem áll össze a fent vázolt „profi” kép.
A felújítást (mármint a blokkét) nem ő csinálta, hanem egy öreg szaki aki annó Kádártán dolgozott (Veszprémben ott volt a Pancsi szerviz) és úgy ismerte mindenki hogy Bandi. Aki motorozott a 70-es években és valaha kellett valamit csináltatni az MZ-n Jawa-n, Pannonián, és egyéb motorokon egészen biztos, hogy találkozott a névvel. Most ez lehet h csak nekem nagy dolog de ő fülre tudtam állítani a gyújtást és a karbit.Utoljára szerkesztve a következő által: Schaefer983; 2012 dec. 13, 22:20.
Komment
-
ApaE
Komment