Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T5h 1973 tükör - kormányvéges, vagy sima?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia T5h 1973 tükör - kormányvéges, vagy sima?

Helló!!
    Nem tudom hogy az 1973-as T5h-nak milyen tükörjei lehettek, kormányvéges vagy sima????
    Válaszaitokat előre is köszönöm!!
    Üdv.Tóth Roland

Hello!
    Szerintem kormányvég tükör.
    Az én '73-as T5H-on a kormányvégén látszik hogy ilyen tükör volt rajta.

Komment

Kedves Roland!

Sajnos nem emlékszem pontosan,mikor vált kötelezővé a visszapillantó tükör használata,de 1973-ban még biztosan nem volt az.A fentiekből következik,hogy a tükröket utólag szerelték fel a motorokra,azok használói,igényeiknek,vagy igénytelenségüknek megfelelően.A kereskedelemben leginkább,azt a kormányvégbe szerelhető "borzalmat"lehetett beszerezni, esetleg valamilyen kerek formájú,szárral a kormányra bilincselhetőt.

A kormányvégbe szereltet,rendszerint elállítódott,vagy gyakran megsérült,mert olyan helyre lett kitalálva,ahova nem kellett volna,a bilincsesek meg remegtek,mint a nyárfalevél és funkciójukat egyáltalán nem látták el.

Mióta kötelező felszerelés lett a tükör,azóta talán jobbakat készítenek,de azok felszerelése egy veteránra,-ahogy a többség tartja,nem korhű,-nem autentikus.Valamit azonban fel kell szerelni és a józan ész azt diktálja,hogy használhatót.

Üdvözlettel:Che
      sepy, OdinHEM és demeter kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        igényeiknek,vagy igénytelenségüknek megfelelően
        Jaja, kedvencem a tükörszárnak átfúrt fékkar és kuplungkar konzol, tönkretéve és kidobásra ítélve ezzel az egész kormányt...
        wsievers kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm válaszaikat,itt a képen látszikClick image for larger version

Name:	pan.jpg
Views:	1
Size:	200.0 KB
ID:	136935 a bilincs de akkor utólag lett rárakva!!
          Attached Files

Komment

Furcsa helyre rakták, ott a bilux kapcsolónak kéne lennie.

Komment

nekem 73-as T5-öm van és a kormányvégén van a tükör.
              remélem segítettem.
              segítséget is kérnék, a forgalmiban T5 a típus jelzés de a légszűrő az oldaldobozban van mint a T5H-nak. betudhatom ezt átmenetnek a két típus között. a gép bontatlan és most akarom felújítani.

Komment

Én nem vonnék le következtetéseket egy ennyire egyszerűen cserélhető alkatrészből.
                "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Hogy mit írtak a forgalmiba, nem mérvadó. Ilyen szintű típusismeret sehol nem volt. Pl. láttam Csepel T5 Pannonia bejegyzést is.
                  A másik, hogy manapság sincs különválasztva a nyilvántartásban és örül az ember, ha egyáltalán megközelítőleg eltalálják nyilvántartásbavételkor.

- - - Updated - - -

Egyébként '67. nyarán vezették be az alacsonyabb zajkibocsátásra vonatkozó előírást, onnantól H-s a T5 meg a P10.

Komment

Ha Valakinek segítség van egy ilyen kormányvég tükröm/ balos/ mert akkortájt nem volt divat a jobb oldali hiszen extra ként adták a balost is.

Komment

köszönöm az infót. jó pár T5 képet láttam én is H-s kialakításnak

Komment

Furcsa helyre rakták, ott a bilux kapcsolónak kéne lennie
                        Igaz nem tegnapi hozzászólás, de szerintem én tudom a megoldást: a kezelőszerven belülre rakva lehet nem látott volna eleget aki felszerelte, a tükör szárát meg nem akarta meghajlítani jobban. Én is szembesültem már ezzel ilyen bilincses tükörnél, leszerelés és a szár hajtogatása lett a kiválasztott megoldás - egyébként bárhogy állítottam nem láttam benne jól, vagy a könyökömet, vagy a szemközti sáv külső szélét lehetett látni.

De nekem a kormányvégtükrök egyébként is jobban tetszenek.
                        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ha már tükör a téma...
                          Milyen megoldások léteznek Pannónia kormányra tükröt szerelni?
                          Sürgősen kellett, így gondolkozás nélkül megvettem a legolcsóbb bilincses tükröt. A bilincs préselt lemez, a széle visszahajtva. Mivel csak ez a két perem fog, gyakorlatilag ipari hulladék. Egy kisebb menetszél rám csukja, ami előzésnél (volt már ilyen is, meg akart nézni a trabis és elengedett) azért rossz érzés.
                          Most láttam az átfúrt kuplung/fék konzolt, én azért nem gyengíteném el, meg ahogy olvastam, nem kellene ezt a megoldást itt feszegetni :-)

Kérdés feldobva, mit javasoltok?

Komment

Nekem is ilyen bilincses van, de nem csukja rám semmi, néha óvatosan utánahúzom az anyákat. Tekerhetsz alá vászon szigetelő szalagot ideiglenesen pl. Amúgy tényleg nem egyszerű a tükörválasztás sem, ha az ember igényeket támaszt.

Komment

Én anno megvettem a legolcsóbb tükröket, hozzá a legolcsóbb lemez bilincset alá bicajbelsőből vágtam gumicsíkot, a csavarokat meg se kelletett húzni nagyon és rögtön fogott annyira hogy nem lehetett megmozdítani a kormányon.
                              Rossz bicajbelső meg csak akad otthon, és ha jól csinálod még nem is látszik.
                              Click image for larger version

Name:	IMG_20150801_152941.jpg
Size:	196.3 KB
ID:	146099

Most meg jóval drágább tükrök, öntött alu tartóval. De alatta ott van a gumi most is.
                              Click image for larger version

Name:	IMG_20150801_153001.jpg
Size:	186.4 KB
ID:	146100

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X