Valóban szép, de nekem egy-két dolog szemet szúrt a motoron. Nem tetszik a tankmatrica helyzete. A csíkozás is furcsa a tankon, valamint a láncburkolaton is. Szerintem a T5-H szívatója már nem volt bowdenes, legalábbis én nem láttam még olyat.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
1969 Pannonia T5-H típusjegyei
Collapse
X
-
A matrica meg a csíkozás tényleg nem igazán szemre való...de minden motoron lehet fogást találni.
Egy dolog jutott még eszembe a cikk kapcsán:
Három rúgás, gyújtás nélkül, majd egy határozott letaposás szikrával, és ahogy a gépkönyv írja: "a motornak indulnia kell!"
Ettől sokkal, de sokkal kíméletesebb mindkét fél számára ráhúzott szivatóval a berúgókarral előre-hátra, a dugattyút a holtpontok között fel-le mozgatva feltölteni a forgattyúsházat a dús keverékkel. Ezt lehet ráadott gyújtással is és ezáltal a felvett lendületet át lehet vinni a berúgásra. Négy nagyobb küzdelem a kompresszió meg a tömegek ellen vagy egy, lendületből továbbvitt, talán nem mindegy.
Komment
-
Ebben az esetben nekem is be kell szereznem egy VT5-ös burát.ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA VT6 lámpa biztosan nem rá való. Hónapot nem írtak, de valószínűleg VT5-tel jött ki a gyárból.
Az én motoromon van olyan dolog, ami nagyon szemet szúr? (kipufogórendszert kivéve)
Utoljára szerkesztve a következő által: ici169; 2012 dec. 01, 17:00.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nekem is 69-es a járgányom, és ahogy én látom ezen is eredeti a rövid huzalos szívató.:-))))
Indítás ,nálam is a a hintás módszer. Nem is tudom mért. Valakitől így láttam. Még az is elképzelhető , hogy gyermekkorom egy rejtet emléke.
Tényleg furcsa, mert akár hogy töröm a buksim, nem ugrik be hogy mért így indítom én is a gépet.:-))))
Törpölök, és csak az jön be , hogy a Pancsit így, de mást néha én is rúgom, vagyis taposom gyújtás nélkül 3X (elvégre ennyi a Magyar igazság:-)))) és aztán jöhet az igazi már gyújtáson.
Komment
-
Természetesen, ha tudok segítek szívesen. A többit inkább privátban beszéljük meg.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseesetleg ha úgy van tudsz majd segíteni egy kis tanáccsal? esetleg már kapcsiból h nem e tudsz valami kihagyhatatlan ajánlatot.
Komment
-
A '69 májusinak már mindenkép H-nak kell lennie? A 69-eseken milyen az eredeti kipufogó? Egy ívű, vagy kétszer törtívű? Illetve milyen lámpa való rá hátra VT6? A porlasztó már a 27-es torkú?Milyen tankemblémával készült a T5-ös? Milyen órája kell, hogy legyen? Milyen ülés való rá?
Ps:Köszi szerintem is jobb.
Utoljára szerkesztve a következő által: Schaefer983; 2012 dec. 04, 00:33. Oka: Összeválogattam az egyes témákból a kérdéseidet. Jobbnak tartom, ha egy helyen szerepel az összes, nem itt-ott elszórva!
Komment
-
'67. nyarától új előírások miatt a belföldi verzióknak igen.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA '69 májusinak már mindenkép H-nak kell lennie?
Szivarvégű furulya és hollanderes dobrögzítés.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA 69-eseken milyen az eredeti kipufogó?
Szerintem egy.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEgy ívű, vagy kétszer törtívű?
VT5.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseIlletve milyen lámpa való rá hátra VT6?
Már a TLF óta.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA porlasztó már a 27-es torkú?
Matricával.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen tankemblémával készült a T5-ös?
Fehér számlapos, 140-ig kalibrált.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen órája kell, hogy legyen?
Fekete-piros, alul ívelt peremű.Schaefer983 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMilyen ülés való rá?
Komment
-
ApaE -
A könyökcső és a dob találkozásánál hollandert, nem szorítóhüvelyt. Átmenetileg '66-'69. közé taksáltam ezt az időszakot, amikor használták.ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz alatt mit értesz?
Ilyesmiről nem tudtam.ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése'69-ben még lehetett tiszta piros ülés is, fehér kéderrel
De gondoltam is, hogy nem lenne rossz, ha valaki jönne még pontosítani.
- 1 like
Komment
-
Gumi vadászatban hol érdemes keresgélni? milyen méretben megy rá, és mit érdemes?
Ha minden igaz...de nem akarom elkiabálni, meg van a gép!
Csak az emberem majd holnap ér rá.
És megyek érte.(Hála Istennek nem a világ vége csak 15km)
Már van képem is róla.
Ha van kedvetek várom a jelzéseket észrevételeket.
Előre is köszi.
Üdv:NUtoljára szerkesztve a következő által: Schaefer983; 2012 dec. 04, 18:54.
Komment
Komment