Közlemény
Collapse
No announcement yet.
GPS-t veteránra
Collapse
X
-
Igor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede szerintem az evolveo telefonjai igen jónak tűnnek
- 2 likes
Komment
-
Az én ócó kínai okos telefonomat láthattátok páran a találkozón, az is pókhálós kicsit, de a kijelző érzékenysége most is ugyan olyan sz@r mint újkorában
És ez a sok pókháló nem egy ütéstől keletkezett. Bár az első, mikor betonra esett kijelzővel lefelé, na azzal kezdődött. Aztán azóta kicsit könnyebben reped
És ez egyáltalán nem ütésálló. Tokot egyszer nem látott, és sokszor gondolkodás nélkül bevágtam mellé a zsebbe a kocsikulcsot(nagy nyomot nem hagyott rajta, csak pici karcokat)
De egy jó tokkal, mint ami jagdtiggernek is van elég jól kellene bírnia egy akármilyen telefonnakÖrs kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
jó térképre
Tabletet még nem is láttam...
Elég szomorú, hogy ebbe az irányba megy a világ. Rákényszeríteni (értsd: megvetetni, kifizettetni) az emberekre olyan funkciókat, amelyekre semmi szükségük nincsen. Tendenciózusan lebutítani az embereket, mesterségesen függőséget kialakítani, hogy a technika nélkül már ne is tudjanak élni. Megszüntetni a szabadon választás lehetőségét. Erőszakkal eltüntetni az alternatívakat, megbízható, egyszerűen kezelhető, olcsó eszközöket, a fejlődésre hivatkozva. Azért, mért néhány nagy cégnek ez az érdeke, azért, hogy egy bizonyos körnek még több pénz legyen a zsebében, azért, hogy így a társadalom minél nagyobb hányadát lehessen uralni, irányítani.
gyorsan lebomló műanyagból készült
szép pókháló
Nekem most "nyomóképernyős" szamszung gts ötezerkéccázharmincas van, azzal telepofonálok.(Ez már látott vizet, tüzet, kis híján cipőtalpat, meg Csepel kereket...Már nem sokáig húzza)
+ van egy galakszy mini 2, ez csak kamerázási célt szolgál."Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."
Komment
-
Örs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEz már látott vizet, tüzet, kis híján cipőtalpat, meg Csepel kereket...Már nem sokáig húzza
Ja, és gyártják okos verzióban is, ha valakit elbűvöl a milliónyi alkalmazás világa (amellett, hogy a telefonálás funkció valahol eldugva a menürendszer legmélyén van )...
https://www.youtube.com/watch?v=Wf8Z7jTAQMQ
8:00 után játszanak is vele úgy ahogy kellUtoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 aug. 21, 09:29.
- 3 likes
Komment
-
Mindenki saját maga dönti el, mennyire szereti vagy nem a GPS-t. Én szeretem, főleg ismeretlen városokban közlekedni, akár belföldön, akár külföldön. Saját gyakorlatból tudom, hogy egy jó telefonon futó GPS-program több ezer kilométeren képes volt engem elnavigálni ismeretlen külföldi helyeken és több milliós nagyvárosokban ( Budapest 2x-3x), az eltévedés legkisebb esélye nélkül az autómmal. Akkoriban iGO (magyar ) programot használtam, elnémítva, - én sem szeretem ha "beledumál" - manapság már beérem az ingyenes Google Maps-al, ami szintén néma, de pl. a forgalom alakulását a kijelölt útvonalon percre pontosan jelzi... ez telefon kérdése csupán.
Ami miatt irok, ebben a témában csupán az, hogy elmondjam hogy hidaltam át a 6 és 12 V, kérdését:
ez egy kb 2500 Ft-os ( csomagolva-küldve) kis elektronika, amit készen lehet kapni, és tökéletes (egy darabig, amig valamelyik kondenzátor el nem száll) 6 ról 12 Voltra átalakítani a Pannónia akku-feszültségét, és egy normál motorhoz kapható "szivargyújtó" aljzathoz elég telefon töltésre. Én a lámpafejbe építettem be, ott kényelmesen elfér ez a 18x40 mm-es cucc.
(én még egy 12V-os szivargyújtó-USB átalakítót is dugok az aljzatba, mert nekem USB-s a telótöltőm, ezt Heegany ha jól emlékszem 6V-USB átalakítóval készítette el sajátmagának.)
Mondjuk azért jó a normál 12V-os aljzat, mert pl. egy 12V-220V-os inverter is működtethető róla, és erről már szinte akármi 1-400W teljesítményig. ( én pl. dekopír-fűrészt használtam így kint a szőlőben, a traktorom 12V-os akksijáról...360W-osat)
A telefonomat pedig a GIVI ezen termékébe tartom a Pannónián: ami kb 10 eFt, de jóval olcsóbb így a GPS-projekt, mint egy Garmin, ami kb 120-150 eFt. (igaz, az kesztyűs újjal is kezelhető, míg ez, csak pusztakézzel...)
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz első képen látható kis „step-up” legfeljebb 1,5...2 A-t tud
,,,feltéve , ha nem szovjet gyártmány .
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz első képen látható kis "step-up" legfeljebb 1,5...2 A-t tud (bemenő feszültségtől függően, illetve megfelelő hűtés mellett). Szóval ne dugjon senki a motorra így applikált szivargyújtó csatlakozójába egy 12/230 V invertert !
A VTZ-m (Vlagyimirszkij Traktor Zavod) bazi nagy akksijából, és "hideg" inverterrel, ami azt jelentette, hogy nem másodpercenként indítottam a fűrészt, hanem egyszer elindult, és amig tovább léptem is a tőkék között, járattam. Mert többszöri indításkor az is lenyomta a biztonsági kapcsolót az inverteren. Míg járatva ... tökéletesen működött.
Ez magyar gyártmány.Utoljára szerkesztve a következő által: TLF65; 2014 aug. 21, 13:31.
- 3 likes
Komment
-
TLF65 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése(én még egy 12V-os szivargyújtó-USB átalakítót is dugok az aljzatba, mert nekem USB-s a telótöltőm, ezt Heegany ha jól emlékszem 6V-USB átalakítóval készítette el sajátmagának.)
Ehhez lesz egy nyomógombos ki-be kapcsoló. Benne egy védelem, ami ha túl nagy lenne a kimenő feszültség akkor kikapcsolja a ketyerét. Valamint egy regenerálódó biztosíték. És még egy védelem, ami nem engedi bekapcsolni a töltőt ha a motor aksija nagyon le van merülve. Mindez egy ilyen kis dobozkában a kormány alatt:
(40*25*25mm-es alu doboz. 500ft)
A kis elektronika pedig, ami a ki-be kapcsolást és a védelmet biztosítja, valamint az USB csati pedig szintén 500ft-ba kerül kb(persze ezt magamnak építem meg, nem készen veszem) (hogy fog-e működni, vagy elcsesztem a nyáktervet azt még nem tudom. Egyenlőre várom a hozzávalókat)
Szivargyújtó meg nem kell nekem a motorra. Sok helyet foglal, inverterrel sok mindent kezdeni se lehet vele, az ilyen ketyerék meg már mind USB csatlakozósak.
(Kis lítiumos aksi töltők is USB csatlakozósak, csináltam olyan lámpát amibe ilyen is van beépítve, szóval akár még azt is tudom motorról tölteni 3A-t bír elvileg ez e kis ketyere ami készül)
joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése,,,feltéve , ha nem szovjet gyártmány .Utoljára szerkesztve a következő által: heeegany; 2014 aug. 21, 14:14.
- 2 likes
Komment
-
ApaE
-
ApaE
-
áramkorlátozó ellenállás
(T1 NPN T2 PNP, nem épp mai darab meg nem is a legszebb de ha minden igaz működik ... )
Igaz autó generátorához van de az állandómágneseshez is jó lesz szerintem egy egyenirányítóval kiegészítve... Csak nem megszakítani fogja hanem rövidre zárja a tekercset.Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2014 aug. 25, 18:40.
Komment
Komment