Pl. a Dellorto phbh 40 fokban dönthető áramlásirányba. 10e Ft-ért vettem egyet nemrég. Beállítása se lehet gond, mert szabvány fúvókák vannak benne, és 4-el lehet játszani a különböző üzemmódokhoz, plusz még a tűből is vagy 30 fajtát lehet venni hozzá vastagság, hossz, kúposság hossza szerint. 15-30 le-s motort tud kb. etetni.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Alu hengeres Pannónia a mindennapokra
Collapse
X
-
Na, mit szoltok a szörnyszülöttemhez?
Esetleg a felömlők alakításáról nem született kép?Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 szept. 19, 15:14.Lemezjáték és supermax kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
Bennem az a kérdés merült fel hogy egy Pannónia dob elég hozzá? Gyár hengeren kettő van ugyebár, úgy van méretezve.
Stabil motor kipufogója nem tudom milyen, de gondolom az szintén máshogy van méretezve.
Esetleg azon nem gondolkodtál hogy szétvágsz egy gyári kipufogót és a belsejébe építesz egy rezonátort?sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÚgy látom az ST250 henger felment különösebb nehézségek nélkül.
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJó látni hogy jó helyre került a hengerem
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseesetleg a munkafolyamatról is láthatnánk képeket?
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseBennem az a kérdés merült fel hogy egy Pannónia dob elég hozzá?
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEsetleg azon nem gondolkodtál hogy szétvágsz egy gyári kipufogót és a belsejébe építesz egy rezonátort?demeter kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSajnos azért mindenhez én sem értek! Ebbe beletartozik a kipufogó méretezés is!
(anno, csak kíváncsiságból, kérdezősködtem hogy egy henger 2 kipufogó esetén hogy kell rezót méretezni, hát abból ítélve hogy kb mindenki mást mondott arra következtetek hogy nem sokan tudnának norrmál Pannónia hengerhez rezonátort csinálni)
Komment
-
Sz.J. eredeti hozzászólása1 kipu is elég lehet, a 350-es Izs Planéta-4 is egy kipufogós, 21 Le-s.
Egy 50-es Simson és egy 250-es MZ is egy kipufogós, mégsem csereszabatosak.Lemezjáték kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Na, mit szoltok a szörnyszülöttemhez?
Ha igaz amit áramlástanból tanítottak nekem, akkor az a nyak-rész tényleg elég rosszat tesz az áramlásnak. De ha van egy szerelhető úszóházas karbid, akkor elég egyszerű: csak ferde úszóházat kell beszerezni.
Az úszóház marad függőlegesben, a keverőteret meg megdönti az ember. Persze némi méricskélés lehet szükséges meg kínlódás a pontos benzinszint belövéséhez, de sokkal jobb és elegánsabb.
Van ilyen "megtekert" szárú úszóházam elfekvőben, de sajna Pannonia karbira kicsi.
A kipufogó méretezése nem annyira ördögi dolog, nagyobb kínlódás előállítani a megfelelő lemezdarabokat és "összevarrogatni" - képlet van a neten bőven, ismerni igazából a kipufogó keresztmetszetét, a tervezett fordulatszámot és pár ilyen alapvető dolgot kell. Aztán az egy másik történet, amikor valami miatt, pl. kisebb hőmérsékletű kipufogógázok a Jóistennek se akar úgy sikerülni és lehet próbálgatni, dehát ez a szép benne, nem? Mondjuk a csavar a két nyílás, meg annak figyelembevétele hogy akkor mekkorának is vegye az ember a számításnál a keresztmetszetet: csak simán összeadja vagy valami módon korrigálja a mérhető adatokat a valóság irányába.
Egyszer csináltam egy ilyen Excel táblázatot a Gordon Jennings féle kétütemű tuningkönyv alapján, erre tökéletes a táblázatkezelő program.
-- És megvan az ezredik hozzászólás, akaratlanul is Pannonia tuningos témában. Ez csak jót jelenthet a jövőre nézve! Juhééé! --There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".
- 9 likes
Komment
-
Máskülönben nem fért volna el a karburátor a blokktól."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
Komment