Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia T1 papírozás

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Pannónia T1 papírozás

  Sziasztok! Vettem egy T1-et 2 lapos zöld forgalmit kaptam hozzá adásvételi láncolattal de a tulaj már nem él... van egy adásvételi a tulajtól annak a nevére akitől én vettem és akitől én vettem azzal van nekem adásvételim ... elvileg a motor nem lett átíratva és a tulaj (aki már nem él) nem ment be, hogy ő eladta a motort... ilyenkor nagy baj van? Vagy mi a teendő? Ja és a forgalminak a tetejére kézzel az van írva, hogy "Másolat" ettől is kicsit félek.... valaki járt már ilyen cipőben?

  #2
  Én úgy tudom, az a lényeg, hogy a tulajdonosi lánc meglegyen a nyilvántartásban szereplő tulajdonostól a legutolsó vevőig, aki bejelenti az átírást. Az önmagában nem gond, ha a közbenső tulajdonosok nem íratták át, ha szakadatlan a tulajdonosi láncolat, akkor most te is tulajdonos vagy, és át tudod íratni.

  Ha ez nincsen meg, akkor viszont nem tudod igazolni, hogy te vagy a jogos tulaj, (hiszen tulajdont szerezni csak tulajdonostól lehet adásvétellel) és akkor bukik a dolog.

  Az is fontos, hogy érvényes adásvételik kellenek, mert az okmányiroda le szokta ellenőrizni a lakcímnyilvántartóból, hogy a szerződésben szereplő felek (eladó-vevő), meg a tanúk valós személyek-e, valós adatokkal, és ha nem az, akkor bizony felmerül a közokirathamisítás, ami nem játék!!!

  Kicsit még bonyolíthatja a dolgot, ha ki volt vonva a motor a forgalomból, mivel ekkor csak a műszaki után kapsz új forgalmit és törzskönyvet, és ekkor csak az NKH-nál vizsgáztathatod le, ami egyébként nem gond, korrektek.

  (Megjegyzés: az információim egy évesek, ha azóta változott volna valami, akkor bocs, és biztos más jelzi majd!)
  mátéapu és antal1208 kedvelte ezt.

  Komment


   #3
   Szóval akkor nincs nagy probléma, papírozható a pancsi! Köszi! Ha valami változik majd írják a kollégák!

   Komment


    #4
    "ha ki volt vonva a motor a forgalomból, mivel ekkor csak a műszaki után kapsz új forgalmit és törzskönyvet, és ekkor csak az NKH-nál vizsgáztathatod le,"
    2016 év eleje óta szerencsére már nem csak NKH-nál lehet, kiadták ezt a jogosultságot. Már én sem NKH-hoz vittem a szürke forgalmis, végleg kivont MZ-met.
    Hozzáteszem, az NKH-sokkal sem volt semmi bajom korábban, teljesen jóindulatúak, segítőkészek voltak.
    zahi, mátéapu és sepy kedvelte ezt.

    Komment


     #5
     Velem írattak egy nyilatkozatot a legutóbb, hogy a műszaki állapot miatt nem írattam át két évig a végleg kivont P10-emet. Ezek szerint át lehetett volna, mert én voltam a kivétel. Egy szintén két lapos zöld forgalmis, de csak ideiglenesen kivont járműnél megcsináltam a műszaki nélküli átíratást, mert ott szorított a 15 nap. A menet a következő volt: 1. eredetvizsga, 2. biztosítás, 3. okmányiroda. Ha átíratás után ki is vonatod ideiglenesen akkor nem kell fizetni a biztosítást sem, szóval a helyzet nem sokban változik, de mégis a neveden lesz. A régi forgalmiba lesz egy bejegyzés, hogy új tulajdonos XY és dátum, aztán vissza is kapod. Nem kellett nekik a műszaki adatlap amit a műszakin adnak, mert csak átíratás volt. Két héttel később megjött a törzskönyv is. Ha a forgalmid tényleg csak másolat, attól még elfogadhatják, a lényeg, hogy ki állította ki eredeti pecsét és aláírás, az meg rajta van gondolom.
     Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2017 okt. 13, 19:39. Oka: finomítás
     antal1208, Lemezjáték és mátéapu kedvelte ezt.

     Komment


      #6
      Szerencsere akkor nincs nagy baj mint ahogy én azt gondoltam. Köszönöm szépen.
      Titus és Atti69 kedvelte ezt.

      Komment

      Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X