Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Forgalomból kivont járművek visszahelyezése

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Amúgyis az új tulajdonos pedig nem felel semmiért...
  Köszi.
  De azért csak érdekel, hogy mi lesz, mert nyolcvan pár éves a bácsi, nem akarom hogy egy több százezres csekket kapjon, mert biztos rosszul lesz.
  Megyek ma hozzá, írunk másik adásvételit.
  Lemezjáték kedvelte ezt.

  Komment


  • Tamás78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Sziasztok!

   Van egy másik járművem Pannónia TLF. (ezt nem akarom eladni, ez más)
   Az hogy lehet hogy a forgalmiba be van írva hogy "forgalomból kivonva" 1988, de a központi adatlapon ez nincs feltüntetve? Ott nincs kivonva!! Ez hogy lehet??

   A forgalmi engedély közokirat. A benne foglaltakat mindenki köteles elfogadni, kivéve, ha bizonyítják, hogy hamisítvány, vagy belehamisítottak. (Ha hatósági bejegyzés van benne, ami nem hamis, akkor semmi hátrány nem érhet azért, mert a mögöttes hatósági nyilvántartásba ezt valaki (hatóság) elmulasztotta átvezetni.)

   Illetve az eladót megbünteti a biztosító visszamenőlegesen 30 évvel?? Mert a lekért adatlap alapján fogom átíratni és azon nincs kivonva! Közben a forgalmi elveszett.
   1) Ha valóban ki volt vonva forgalomból, nem kellett rá kötelezőt fizetni.
   2) Ez a büntetőadós szabály messze nincs 30 éves, és visszamenőleg nem lehet alkalmazni....(De a lényeg az, amit az 1)-esben írtam.


   Voltam bent a biztosítónál is és azt mondta hogy attól a dátumtól köti meg a biztosítást amikor vettem. Ez tavaly 7. hoban volt. Kiszámolt nekem 18000 büntetést. Úgyhogy megyek másik adásvételit írni, friss dátummal.

   Én kifejezetten úgy emlékszem, hogy ha ki van vonva forgalomból, nem kell rá kötelezőt fizetni!

   Illetve az adatlapon Csepel TLT 250 F van írva a forgalmiba Csepel 250. Nyaktáblán meg Pannónia TLF. Úgyhogy ezt is át kell írnom az eladónál, mert én meg Pannónia TLF-et írtam az adásvételire. Érdekes dolgok ezek.

   Össze-vissza irkáltak mindent, volt káosz annak idején is... Az enyémre is írtak TLT-t, meg Csepel-t, valójában T1-es.

   Köszönöm a válaszokat!
   ....................................................
   Tamás78 kedvelte ezt.

   Komment


   • Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    1) Ha valóban ki volt vonva forgalomból, nem kellett rá kötelezőt fizetni.
    Köszi!
    Tuti hogy ki volt vonva. A hátsó lapon volt feltüntetve hogy '88 ban kivonva. De mivel nincs átvezetve, illetve a forgalmi nincs meg csak a központi iratra lehet hagyatkozni. Ott meg nincs kivonva.
    Ma voltam új adásvételit írni a bácsival. Friss dátum, illetve a Csepel TLT250 F lett az adásvételire írva. Holnap megkötöm a biztosítást, aztán eredetvizsga, műszaki.
    mátéapu kedvelte ezt.

    Komment


    • Ha régi rendszám van rajta, akkor nem kérdés. Automatikusan hivatalból is kivonódott. Ha új rendszám volt rajta, akkor néhány hónap nem fizetés után kitiltották a forgalomból. Utólag behajtani nincs joguk, de ha a tulaj bármilyen új kötelezőt akarna kötni bármilyen járműre, azt megtagadhatják a kitiltás dátumáig összegyűlt összeg befizetéséig.
     Tamás78 kedvelte ezt.

     Komment


     • mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ha régi rendszám van rajta, akkor nem kérdés.
      Köszi!

      Régi, két betű négy számos rendszáma volt de azt mondta a bácsi, hogy azt is leadta 88- ban. Akkor volt a váltás az új rendszámra és nem akarta az újat, inkább kivonatta. Ott állt e mellett a tlf melett a fia T5-e is azt is 88 ban vonták ki.

      Komment


      • Akkor nincs miről beszélni !
       Tamás78 kedvelte ezt.

       Komment

       Working...
       X