Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Forgalomból kivont járművek visszahelyezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gábor01 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ilyenkor ennyi volt?
    Lehet hogy elég hervasztó a válasz,de sajnos igen,hiszen az okirat hamisításért 2-5 év jár.

Komment

Keresel egy vevőt és tovább adod a megvett alkatrészekkel -felárral. -ja meg te is írsz hozzá egy adás váteli passzust.

Komment

Van aki azt mondja, hogy a félig kitöltött szerződésre beírom az adataim, meg egy régi dátumot, és elfogadják.
        Bár a Jawat én is így vettem annak idején.
        Gabó_Racing kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok,

Az alábbi kérdésben kérném a véleményeteket,
          1996-ban vettem egy T5-ös Pannóniát, írtunk az eladóval egy akkoriban szokásos kézzel írt adásvételi szerződést.
          A motorkerékpár darabokban "kosárban" volt, a szürke forgalmi engedélye megvolt, az utólsó műszaki vizsgája 1982-ben lejárt.
          Hazavittem, elraktam a garázs sarkába, ott figyelt 16 éven keresztül amig nem két évvel ezelőtt átesett felújításon.
          A forgalmival meg az átírással időm nem lévén akkor sem foglalkoztam, viszont most, hogy indul a motoros szezon
          úgy döntöttem én szeretnék legálisan motorozni.
          El is indítottam az átírási procedúrát:
          - Már van rá biztosításom
          - Most pénteken viszem a közlekedési felügyelethez vizsgázni
          - Majd a vizsga után eredetvizsgálat
          - Végül irány az okmányiroda
          Is itt lenne egy kis gond: személyesen bementem az okmányirodába érdeklődni, hogy ezekkel a papírokkal megoldható-e az átírás. Az ügyintéző hölgy nagyon kedves volt, biztosított róla, hogy minden rendben lesz, DE neki hivatalból értesítenie kell a NAV-ot, valamint a Rendőrséget mert a motorkerékpár 1996-óta nem volt átíratva, ezért bírságot fognak rám kiszabni.... Valakinek esetleg van tapasztalata ilyen ügyben, (esetleg kiskapu, bírság mértéke stb...) ??
          A régi tulaj már meghalt..új adásvételi nem lehetséges

Komment

Elég baromságnak tűnik, ilyet ki hallott már...?
            Tulajdonjogot szereztél egy járműnyilvántartásban nem szereplő tárgy fölött. Most első forgalomba helyezés következik, ezzel válik egyáltalán járművé.
            Menj másik okmányirodába...tegnap ahol jártam, a két hölgy megbeszélte egymás között, hogy az elektronikus nyilvántartásban nem szereplő motoromat anélkül forgalomba lehet helyezni, hogy a kartonos nyilvántartásból lekérnék. Ez inkább tetszett.
            dongos78, wsievers és Titus kedvelte ezt.

Komment

"Tulajdonjogot szereztél egy járműnyilvántartásban nem szereplő tárgy fölött" Akkor lehet, hogy már 1996-ban sem tudtam volna csak úgy átíratni? Valahol olvastam, hogy amelyik járművön nem újították meg a műszaki vizsgát azt egy idő után kivonták a forgalomból (erről 1982-ben lejárt). Ahogy a szavaiból kivettem itt sem kérik le, viszem a papírokat, adják a forgalmit és a rendszámot. Melyik okmányirodában voltak ilyen "jó fejek" veled?

Komment

1996-ban nem tudom mi volt érvényben...de szerintem akkoriban főleg nem riogattak NAV-os bírsággal.

Komment

Ez most van, 1996-ban lett véve a motor, az okmányiroda most riogat azzal, hogy miért nem lett 96-ban átiratva a kosár alkatrész ami forgalomban sem volt.

Komment

Erről van szó. Forgalomban sem volt. Semmilyen jogkövetkezmény nem érhet, hiszen jogalap sincs rá!

Komment

Egy valami nem világos, nem volt róla szó (vagy csak az én figyelmemet kerülte el?), a szürke forgalmiban van olyan bejegyzés, mely szerint kivonásra került?
                      Ha nincs benne ilyen bejegyzés+pecsét, akkor nem vagyok biztos benne, hogy sima ügynek kell lennie.
                      Mindenesetre azt tudom tanácsolni, amit már többször is megtettem itt: A központi okmányirodának kell írni egy levelet (e-mailben is lehet érdeklődni), mindent részletesen leírva. Az ő szavuk talán nagyobb súlyú, hitelesebb, mint egy okmányirodai alkalmazotté, aki talán életében először találkozik ilyen esettel és megpróbál nagyon de nagyon okos és fontos lenni...
                      Először engem is csúnyán megvezettek a helyi okmányirodában, tettem is miattuk pár felesleges kört, cipekedést, szervezkedést, a pénzről nem is beszélve!
                      wsievers és St.Z.350 kedvelte ezt.

Komment

Két motorról van szó, az egyik ki van vonva a forgalomból, a rendszám leadásra került, KEKKH-s papír van hozzá de arra csak a nyilvántartóból kivett adatokat írták rá ami a forgalomba helyezéshez kell, nem szerepel rajta, hogy kivonták-e a forgalomból.
                        A másik szürke forgalmis, abba nem került bejegyzésre, hogy kivonták, csak szóbeli tájékoztatást kaptunk, hogy kivonták, nem szerepel semmilyen elektronikus nyilvántartásban sem.

Komment

ezekkel a papirokkal mennie kell a visszahelyezésnek. Szerintem ez nem lehet gond.
                          korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Megy a visszahelyezés semmi gond nincs vele. A gond azzal van, hogy beijesztettek azzal, hogy a visszahelyezés után hozza a postás a százezres csekket a NAV-tól, hogy nem írattuk át vásárláskor 15 napon belül!
                            korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

Hidd el "ami nincs a gépben", ill. ami benne van, de forgalomból kivonva bejegyzéssel, arra ez a határidő nem vonatkozik.
                              Annak idején, vásárlás után magam is megérdeklődtem az okmányirodában.

De, tegyük fel, hogy ragaszkodnék hozzá, hogy írják át nekem márpedig akkoris, akkor jön a problémázás, hogy csak műszakival lehet. Olvashattunk erről is itt a fórumon bőven...
                              korompaiistvan és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Hello!
                                Nekem az változatú történet van, hogy benne van a forgalmiba, hogy forgalomból végleg kivonva. Ügyintéző azt mondta, hogy ez így jelenlegi állapotában egy darab vas, nem kell átíratnom. Ha semmi bejegyzés nincs a forgalmiba kivonásról, ott lehet macera, igaz amit a többiek írnak, hogy nincs a rendszerbe úgy még megúszható.
                                dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X