Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Az alábbi kérdésben kérném a véleményeteket,
1996-ban vettem egy T5-ös Pannóniát, írtunk az eladóval egy akkoriban szokásos kézzel írt adásvételi szerződést.
A motorkerékpár darabokban "kosárban" volt, a szürke forgalmi engedélye megvolt, az utólsó műszaki vizsgája 1982-ben lejárt.
Hazavittem, elraktam a garázs sarkába, ott figyelt 16 éven keresztül amig nem két évvel ezelőtt átesett felújításon.
A forgalmival meg az átírással időm nem lévén akkor sem foglalkoztam, viszont most, hogy indul a motoros szezon
úgy döntöttem én szeretnék legálisan motorozni.
El is indítottam az átírási procedúrát:
- Már van rá biztosításom
- Most pénteken viszem a közlekedési felügyelethez vizsgázni
- Majd a vizsga után eredetvizsgálat
- Végül irány az okmányiroda
Is itt lenne egy kis gond: személyesen bementem az okmányirodába érdeklődni, hogy ezekkel a papírokkal megoldható-e az átírás. Az ügyintéző hölgy nagyon kedves volt, biztosított róla, hogy minden rendben lesz, DE neki hivatalból értesítenie kell a NAV-ot, valamint a Rendőrséget mert a motorkerékpár 1996-óta nem volt átíratva, ezért bírságot fognak rám kiszabni.... Valakinek esetleg van tapasztalata ilyen ügyben, (esetleg kiskapu, bírság mértéke stb...) ??
A régi tulaj már meghalt..új adásvételi nem lehetséges
Elég baromságnak tűnik, ilyet ki hallott már...?
Tulajdonjogot szereztél egy járműnyilvántartásban nem szereplő tárgy fölött. Most első forgalomba helyezés következik, ezzel válik egyáltalán járművé.
Menj másik okmányirodába...tegnap ahol jártam, a két hölgy megbeszélte egymás között, hogy az elektronikus nyilvántartásban nem szereplő motoromat anélkül forgalomba lehet helyezni, hogy a kartonos nyilvántartásból lekérnék. Ez inkább tetszett.
"Tulajdonjogot szereztél egy járműnyilvántartásban nem szereplő tárgy fölött" Akkor lehet, hogy már 1996-ban sem tudtam volna csak úgy átíratni? Valahol olvastam, hogy amelyik járművön nem újították meg a műszaki vizsgát azt egy idő után kivonták a forgalomból (erről 1982-ben lejárt). Ahogy a szavaiból kivettem itt sem kérik le, viszem a papírokat, adják a forgalmit és a rendszámot. Melyik okmányirodában voltak ilyen "jó fejek" veled?
Ez most van, 1996-ban lett véve a motor, az okmányiroda most riogat azzal, hogy miért nem lett 96-ban átiratva a kosár alkatrész ami forgalomban sem volt.
Egy valami nem világos, nem volt róla szó (vagy csak az én figyelmemet kerülte el?), a szürke forgalmiban van olyan bejegyzés, mely szerint kivonásra került?
Ha nincs benne ilyen bejegyzés+pecsét, akkor nem vagyok biztos benne, hogy sima ügynek kell lennie.
Mindenesetre azt tudom tanácsolni, amit már többször is megtettem itt: A központi okmányirodának kell írni egy levelet (e-mailben is lehet érdeklődni), mindent részletesen leírva. Az ő szavuk talán nagyobb súlyú, hitelesebb, mint egy okmányirodai alkalmazotté, aki talán életében először találkozik ilyen esettel és megpróbál nagyon de nagyon okos és fontos lenni...
Először engem is csúnyán megvezettek a helyi okmányirodában, tettem is miattuk pár felesleges kört, cipekedést, szervezkedést, a pénzről nem is beszélve!
Két motorról van szó, az egyik ki van vonva a forgalomból, a rendszám leadásra került, KEKKH-s papír van hozzá de arra csak a nyilvántartóból kivett adatokat írták rá ami a forgalomba helyezéshez kell, nem szerepel rajta, hogy kivonták-e a forgalomból.
A másik szürke forgalmis, abba nem került bejegyzésre, hogy kivonták, csak szóbeli tájékoztatást kaptunk, hogy kivonták, nem szerepel semmilyen elektronikus nyilvántartásban sem.
Megy a visszahelyezés semmi gond nincs vele. A gond azzal van, hogy beijesztettek azzal, hogy a visszahelyezés után hozza a postás a százezres csekket a NAV-tól, hogy nem írattuk át vásárláskor 15 napon belül!
Hidd el "ami nincs a gépben", ill. ami benne van, de forgalomból kivonva bejegyzéssel, arra ez a határidő nem vonatkozik.
Annak idején, vásárlás után magam is megérdeklődtem az okmányirodában.
De, tegyük fel, hogy ragaszkodnék hozzá, hogy írják át nekem márpedig akkoris, akkor jön a problémázás, hogy csak műszakival lehet. Olvashattunk erről is itt a fórumon bőven...
Hello!
Nekem az változatú történet van, hogy benne van a forgalmiba, hogy forgalomból végleg kivonva. Ügyintéző azt mondta, hogy ez így jelenlegi állapotában egy darab vas, nem kell átíratnom. Ha semmi bejegyzés nincs a forgalmiba kivonásról, ott lehet macera, igaz amit a többiek írnak, hogy nincs a rendszerbe úgy még megúszható.
Komment