Épp ezért egyszerűbb szerintem, ha forgalomba helyezteted, majd ideiglenesen kivonatod 6 hónapra.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Forgalomból kivont járművek visszahelyezése
Collapse
X
-
Szép estét! Valaki tudna nekem abban segíteni hogy milyen költséggel jár egy 79-es 350-es Jawa forgalomba helyezése?? Rendszám megvan még, a papírokat nem tudom, mert faterom ideiglenesen vonta ki kb 18-19 éve. Én pedig majd a jogosítvány megszerzése után szeretném vissza íratni. Sokba fáj ez nekem?
Komment
-
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék venni egy Skoda S100-ast, ami 1992 óta a forgalomból ki van vonva. Szürke forgalmija van, rendszámot nem tudom van-e, szerintem nincs.
A jövőben szeretnék néha néha menni vele, illetve majd OT-zni ha úgy alakul.
Mire figyeljek egy ilyen autó vétele esetén? Természetesen ez alatt a papírokra gondolok.
Van bármiféle átírási kötelezettségem? Hogyan működik ez ilyenkor?
Nagyon köszönöm előre is! ViktorUtoljára szerkesztve a következő által: Makikafuse; 2013 aug. 27, 08:05.
Komment
-
Szia Viktor!
Én is üdvözöllek. Azt már tényleg tudjuk, hogy mit szeretnél, de azt, hogy ki vagy még nem. Bocsáss meg, de nekem Győzike jutott eszembe, amikor azzal vakította a tarjániakat, hogy polgármester akar lenni. Bement a könyvtárba - a tévé mutatta - és olyan könyvet kért, amiből megtudhatja, hogy mit kell csinálnia egy polgármesternek. Igen meglepődött, amikor vagy 20 könyvet a kezébe nyomtak. Talán életében nem látott ennyi olvasnivalót.
Nos, a kérdésedre a válaszok itt vannak elrejtve a fórumban. A gépedhez találsz a letöltések között szakirodalmat. Amikor konkrét dolgot kérdezel, akkor özön választ fogsz kapni, amelyek között többnyire hasznos is lesz majd.
Üdvözlettel: CZsolti
- 4 likes
Komment
-
Sziasztok.
Viktornak hívnak, párommal Hatvanban élünk, van egy kutyám, úgy hívják, Rudi :-)
Visszaolvasnék a fórumon szívesen, csak reggel 6-kor ahogy végzek a munkával már megyek is dolgozni, így nem nagyon van időm. Későbbiekben biztosan bújni fogom a fórumot, nagyon szuper dolgok vannak itt.
Nos, annyit szeretnék tudni konkrétan, hogy ennél az autónál van-e átírási kötelezettségem. Semmi kedvem átírni most még. Illetve hogy a későbbiekben egyszerűen megoldható-e ennek a forgalomba helyezése? Nagyon örülnék ha valaki megválaszolná
Köszönöm
- 2 likes
Komment
-
Nincs forgalomban, nincs biztosítási és átírási kötelezettséged.
Amennyiben fogalomképes állapotba hozod, eredetiségvizsgával, biztosítással, műszaki vizsgával, tulajdonjog igazolással átírhatod, forgalomba helyezheted.
Tudomásom szerint.
Régi járműveknél a tiéd a legszerencsésebb helyzet szerintem.Titus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Sziasztok!
Új vagyok itt, és mielőtt még leszúrtok, gyorsan bemutatkozom, mielőtt segítséget kérnék... :-) Tomi vagyok, a Szentendrei-szigeti Veteránautós és Motoros Egyesület (Szeszvame) egyik alapító tagja. Veteránautó mániás és gyűjtő, azonban most tanácsra-segítségre lenne szükségem. Végignyálaztam a fórumot, de nem találtam pontos választ a problémámra, bár részben hasonlít a fenti Skodás témához. Van egy 1968-as Opel Record C autóm, amin már új rendszám van (de még matrica nélkül) és zöld forgalmis, de még nem EU-s,hanem az a géppel írott fajta. A kocsi 2002ben ki lett vonva ideiglenesen, ez szerepel is a forgalmiban, és van egy adás-vételim szintén 2002-es dátummal. De akkor még nem lehetett átírni műszaki vizsga nélkül a kocsit, a kivontakat pedig nem is kellett, így ennek fényében nincs is átírva, viszont most jutottam oda, hogy át szeretném iratni. A kérdésem az lenne, hogy ez lehetséges-e egy 2002-es adásvételivel, mivel a tulaj már nem "elérhető", így újat nem tudok produkálni, viszont ennek a formája már nem egyezik a mostani előírásokkal. Vagy egyszerűen ezzel végetért a kocsi pályafutása, és dokumentum hamisítás nélkül már nem is lehetne megoldani? Az ügy érdekessége, hogy az okmányiroda sem nem tudott választ adni.
Komment
-
Szervusz . Teljesen jó papírjaid vannak. Elvileg az akkori jogszabályok érvényesek , az adásvételivel egyetemben. A "hamisítás" nem járható út ( és nem is ajánlanám senkinek! ) és ebben az esetben szükségtelenül felesleges lenne. Egyszerűen bemész egy másik okmányirodába ( Bp. XIII. VÉső utca 9. a régi II. számú AFIT telephelye - a mostani Központi Okmányiroda ) és kérdezel , hogy mi a sorrend az ügyintézésben . Üdvözlettel.Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2013 okt. 11, 23:07.
- 2 likes
Komment
-
dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTeljesen jó papírjaid vannak. Elvileg az akkori jogszabályok érvényesek
dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA „hamisítás” nem járható út
Motorman81 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseamin már új rendszám van (de még matrica nélkül) és zöld forgalmis, de még nem EU-s,hanem az a géppel írott fajta. A kocsi 2002ben ki lett vonva ideiglenesen, ez szerepel is a forgalmiban,
Valóban az a megoldás, ha egy "rutinos" ügyintéző megmondja!
Komment
-
Sziasztok,
Valaki, akinek van ügyfélkapus hozzáférése, meg tudná nézni nekem, hogy az UGM-673 rendszámú motorkerékpárra milyen státuszt hoz ki?
A története annyi, hogy egyszer csak leállították a motort, de nem vonatták ki a forgalomból, azóta biztosítás sem lett fizetve. Ilyenkor kérhetik az elmaradt biztosítás díját? Elvileg két lapos zöld forgalmival rendelkezik.
Mi a forgalomba való visszahelyezés módja?
Köszönöm
Komment
Komment