Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szürke forgalmi és névre írás rögös útja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szürke forgalmi és névre írás rögös útja

Sziasztok! Adott egy 350-es Jawa, amihez van a tulajtól adásvételim és megvan a szürke forgalmi is. Az okmányirodában viszont kiderült, hogy ez így nem elég, hogy a nevemre kerüljön, ugyanis szükség lenne egy kpm-nél történő sikeres műszakira. A motor jelenleg működésképtelen és felújítást igényel, tehát ez jelen pillanatban lehetetlen lenne, hogy műszakit tegyen. Ezek mellé szükség lenne egy biztosításra, (amit meg lehet kötni, mint tárgyra és nem motorra?) aztán egy eredetvizsgára, utána pedig jönne az okmányiroda. Nekem ez így elég fordított helyzetnek tűnik... Ténylegesen csak ez az út járható, vagy csak itt a Miskolc környéki okmányirodában gondolják rosszul/nem akarnak foglalkozni vele? Elnézést, ha volt már hasonló jellegű kérdés, böngésztem a fórumot a téma után kutatva, de konkrét választ nem találtam. Előre is köszönöm a segítséget!
    Üdv.
    movisz kedvelte ezt.

Kérdezd meg mi a teendőd ,hogy ne kapj büntetést mert nem írattad át a 15-napos határidőn belül : lehetőleg írásban (mondjuk feledékeny vagy) .
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Flskpeti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      böngésztem a fórumot a téma után kutatva, de konkrét választ nem találtam
      Pedig itt valamelyik alfórumban biztos volt már szó ilyen esetről is, egyéb mások mellett: https://veteran.forum.hu/forum/veter...vatalos-iratok
      Ha van időd azért olvasgass még, de röviden a lényeg, ha ki van vonva forgalomból a motorod akkor nem muszáj 15 napon beül átíratnod. (amúgy az öcsém már egy éve nem íratott át egy autót, ami működésképtelen, úgy kéne elhúzni eredetvizsgára, de ezek után még mindig nem vetették le a rendszámát)
      Még ha működne is, a forgalomba nem mehetnél ki vele, mert nem minősül járműnek. Régi rendszáma meg van? Ha nincs akkor valószínűleg ki lett vonva a forgalomból.
      Előbb újítsd fel a motort vizsgaképes állapotba, vidd el műszakira és eredetvizsgára, majd köss rá biztosítást és irány az okmányiroda.

Komment

Miskolc környéki okmányirodában
        Miskolcon nem segítenek ! De nemrégiben változott a programjuk, és bezárt minden lehetőséget. Voltak a környéken segítőkész ügyintézők, de már nem lehet, csak műszakival sajnos.
        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Esetleg ha más okmányirodába megyek más megyébe? Vagy a program ami változott, az nem csak Miskolcon van jelen?

Komment

nem csak Miskolcon van jelen?
            Központi a program, akárcsak a jármű nyílvántartás. De ha gondolod , próbáld meg,

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X