Sziasztok! Valamivel több mint egy éve vettem egy Jawa 559-et, első tulajtól, adás-vételivel de akkor kötelezőt nem kötöttem és nem is írattam át, mivel a motor kosárban volt darabokban. A motorról egyébként 1985-ben lejárt a műszaki. Most egy év elteltével össze lett rakva és szeretném átíratni, viszont a kormányablakban azt mondta az ügyintéző, hogy a NAV büntetést fog kiszabni rám az elmulasztott átírás miatt. Esetleg tudja valaki aki hasonló cipőben járt, hogy mennyi lehet ez a büntetés nagyságrendileg az elmulasztott kötelező miatt és mennyi a NAV felé mert ha százezres tétel akkor hagyom az egészet. Köszönöm.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Elmulasztott átírás.
Collapse
X
-
Szomorú mikor van papírod : és nem igazoltatod le az okmányirodában ....
Sokan küszködünk,küszködnek hiányos téves iratokkal ,te pedig félvállról vetted a dolgot. Szerintem neked kell utána járnod : mi a következő megoldás . Ezek a dolgok személy és helyszínfüggők nem lehet általánosítani...Egy dolog biztos a várakozással nem lesz olcsóbb ! Esetleg nagy összeg esetén kérhetsz enyhítést mondjuk : félreértelmezés címszóval .pasetta kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
-
Szomorú eset! Az emberi hülyeség esete. Ahogy Mátéapu írta: Félvállról vetted! A következőre számíts: Megpróbálod rendezni a papírokat. A büntetés jó nagy lesz... Kérhetsz rá enyhítést ( nem kapod meg ), Esetleg több részletben történő fizetést! Ezt megfogják adni, HA.... Ha a jövedelmed bizonyos határ alatt van. Ha az ingó és ingatlan vagyonod össz értéke nem fedezi a büntetés érétkét. Én sokáig nem fizettem TB-t. Kb 5 év telt el így és kaptam egy kicsit kevesebb, mint fél milliós büntetést. Kikönyörögtem a részlet fizetést. Megadták 1 év teljesítendő határídővel és havi közel 40 ezer Forintos CSEKKES befizetéssel. És a titok amit nem mondanak el: Mindenki, akinek adóalapú tartozása van: ÉVENTE EGY adónem re kérhet KAMATMENTES részletfizetést, ha a tartozása, nem éri el az 1 millió forintot! Halkan megsúgták, hogy számítógép értékeli ki a kérelmezőt. Ha a tartozása kevesebb, mint 500 000 Ft, akkor 90 százalék, hogy megkapja a részletfizetési lehetőséget. Viszont van negatív része is a dolognak! Listába vesznek és 5 évig rajta tartják az egyénen a szemüket. Továbbá 1 napot sem lehet késni a befizetéssel, mert abban a pillanatban ki kell fizetni a hátralévő összeget EGYBEN Kamatokkal!
Komment
-
Automatikus részletfizetés 2 000 000 forintot meg nem haladó adótartozásra természetes személyeknek Tisztelt Ügyfelünk! A természetes személyek – tehát a magánszemélyek, az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek – legfeljebb 2 000 000 forint összegű adótartozásukra, évente egy alkalommal, legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A NAV ilyenkor nem vizsgálja azt, hogy a fizetési nehézség az adózó magatartásának róható-e fel, és azt sem, hogy a fizetési nehézség átmeneti jellegű-e. Ez az úgynevezett automatikus részletfizetési kedvezmény. Ez a kedvezmény nem alkalmazható a munkavállalótól levont kötelezettségekre1. Ha az adózó az engedélyezett automatikus részletfizetéskor az esedékes részletet nem fizeti be határidőben, a részletfizetési kedvezmény érvényét veszti, és a tartozást egy összegben vissza kell fizetni. Ez esetben a NAV a fennmaradó tartozásra az eredeti határidőtől késedelmi pótlékot is felszámít2. Az eljárás illetékmentes. A kérelmet előterjesztheti az adózó, illetve az adó megfizetésére kötelezett személy3, valamint képviselője is4. Az eseti meghatalmazást írásban, a kérelemhez csatolva kell benyújtani a NAV-hoz. A magánszemélyek és egyéni vállalkozók által használható eseti meghatalmazás minta a NAV honlapján – www.nav.gov.hu – a „Nyomtatványok" → „Letöltések, egyéb" → „Adatlapok, igazolások, meghatalmazás-minták " → „Eseti meghatalmazáshoz nyomtatvány minták" menüpontban tölthető le. Tehát ha Ön természetes személy (magánszemély, egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett magánszemély) és maximum 2 000 000 forint összegű adótartozással rendelkezik (ebbe nem számít bele a személyijövedelemadó-előleg, a levont jövedelemadó, a beszedett adó, valamint a kifizető által a magánszemélytől levont járulék összege), akkor jogosult illetékmentesen, naptári évente egy alkalommal, legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérni a NAV-tól. Az automatikus részletfizetésre vonatkozó kérelmét a mellékelt adatlapon nyújthatja be postán, személyesen a NAV ügyfélszolgálatain vagy elektronikusan, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) az AUTRESZ kérelmet kiválasztva, illetve a NAV honlapjáról letölthető FAM01 elnevezésű űrlapon. 1 Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL törvény (Art.) 199. § (1) bekezdése. 2 Art. 199. § (3) bekezdése. 3 Art. 59. § (1) bekezdése. 4 Az adóigazgatási eljárásról szóló 2017. évi CLI. törvény (Air.) 17. § (1)-(2) bekezdése. Az automatikus kérelmének helyt adó határozat ellen fellebbezésnek helye nincs.5 Kapcsolattartási módok Annak az adózónak, aki nem kötelezett a NAV-val való elektronikus kapcsolattartásra és papíralapon nyújtja be kérelmét, de a Rendelkezési Nyilvántartásban (RNY) elektronikus kapcsolattartásról rendelkezett, vagy az RNY-ben nem rendelkezett a kapcsolattartás módjáról, de a NAV előtt ismert biztonságos kézbesítési elérhetősége (KÜNY-tárhelye) van, a NAV elektronikusan, a KÜNY-tárhelyére kézbesíti az iratokat. Ha pedig valaki – legyen elektronikus kapcsolattartásra kötelezett vagy elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett – kérelmét elektronikusan nyújtja be, akkor a NAV a szükséges iratokat elsősorban elektronikusan kézbesíti az adózónak vagy a kérelmet benyújtó képviselőjének, kivéve, ha az adózó elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezet, és az RNY-ben nem járult hozzá az elektronikus kapcsolattartáshoz. Elbírálás A NAV a kérelem elbírálásakor a korábban részletezett feltételeket vizsgálja. Ha a kérelmező a feltételek bármelyikének nem felel meg, a kérelmet a NAV elutasítja. Ebben az esetben lehetőség van „hagyományos”6 fizetési könnyítési eljárást kezdeményezni. Az eljárás részletei a https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nez...a/inf_fuz/2023 linken található 30.2. számú „A fizetési kedvezmények magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére” című információs füzetben olvashatók.
Komment
-
És ha lejárt a műszakija 1985-ben gondolom a forgalomból is ki van vonva jelenleg is. Pannóniámmal jártam én is így. Az szürke forgalmis, forgalomból végleg kivont volt. Egyől az adás-vételi után én sem írattam át, csak amikor összeállt akkor vittem el eredetvizsgára, műszakira, majd kötöttem rá biztosítást és írattam át. Az ügyintéző javaslatára írtam helyben egy nyilatkozatot, hogy a motorkerékpár műszaki állapota miatt nem lett átíratva 15 napon belül. Ugyebár eredetvizsgára komplett motort kell vinni, nem egy kupac motoralkatrészt. Szóval ez a kibúvó létezik. Előfordulhat, hogy ügyintéző függő, akkor viszont keress egy másik okmányirodát, másik ügyintézővel.kiscsacsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemivel a motor kosárban volt darabokban.
Ja és mivel nem volt forgalomban először forgalomba is kellett helyezni, amihez meg a műszaki adatlap szükséges, amit műszaki vizsgán adnak, aminek megint csak előfeltétele, hogy egyben legyen a motor, és ne kosárban.
mátéapu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
Komment