Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Elmulasztott átírás.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Elmulasztott átírás.

Sziasztok! Valamivel több mint egy éve vettem egy Jawa 559-et, első tulajtól, adás-vételivel de akkor kötelezőt nem kötöttem és nem is írattam át, mivel a motor kosárban volt darabokban. A motorról egyébként 1985-ben lejárt a műszaki. Most egy év elteltével össze lett rakva és szeretném átíratni, viszont a kormányablakban azt mondta az ügyintéző, hogy a NAV büntetést fog kiszabni rám az elmulasztott átírás miatt. Esetleg tudja valaki aki hasonló cipőben járt, hogy mennyi lehet ez a büntetés nagyságrendileg az elmulasztott kötelező miatt és mennyi a NAV felé mert ha százezres tétel akkor hagyom az egészet. Köszönöm.
    pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Szomorú mikor van papírod : és nem igazoltatod le az okmányirodában ....

Sokan küszködünk,küszködnek hiányos téves iratokkal ,te pedig félvállról vetted a dolgot. Szerintem neked kell utána járnod : mi a következő megoldás . Ezek a dolgok személy és helyszínfüggők nem lehet általánosítani...Egy dolog biztos a várakozással nem lesz olcsóbb ! Esetleg nagy összeg esetén kérhetsz enyhítést mondjuk : félreértelmezés címszóval .
    pasetta kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szomorú eset! Az emberi hülyeség esete. Ahogy Mátéapu írta: Félvállról vetted! A következőre számíts: Megpróbálod rendezni a papírokat. A büntetés jó nagy lesz... Kérhetsz rá enyhítést ( nem kapod meg ), Esetleg több részletben történő fizetést! Ezt megfogják adni, HA.... Ha a jövedelmed bizonyos határ alatt van. Ha az ingó és ingatlan vagyonod össz értéke nem fedezi a büntetés érétkét. Én sokáig nem fizettem TB-t. Kb 5 év telt el így és kaptam egy kicsit kevesebb, mint fél milliós büntetést. Kikönyörögtem a részlet fizetést. Megadták 1 év teljesítendő határídővel és havi közel 40 ezer Forintos CSEKKES befizetéssel. És a titok amit nem mondanak el: Mindenki, akinek adóalapú tartozása van: ÉVENTE EGY adónem re kérhet KAMATMENTES részletfizetést, ha a tartozása, nem éri el az 1 millió forintot! Halkan megsúgták, hogy számítógép értékeli ki a kérelmezőt. Ha a tartozása kevesebb, mint 500 000 Ft, akkor 90 százalék, hogy megkapja a részletfizetési lehetőséget. Viszont van negatív része is a dolognak! Listába vesznek és 5 évig rajta tartják az egyénen a szemüket. Továbbá 1 napot sem lehet késni a befizetéssel, mert abban a pillanatban ki kell fizetni a hátralévő összeget EGYBEN Kamatokkal!

Komment

Automatikus részletfizetés 2 000 000 forintot meg nem haladó adótartozásra természetes személyeknek Tisztelt Ügyfelünk! A természetes személyek – tehát a magánszemélyek, az egyéni vállalkozók és az áfa fizetésre kötelezett magánszemélyek – legfeljebb 2 000 000 forint összegű adótartozásukra, évente egy alkalommal, legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérhetnek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). A NAV ilyenkor nem vizsgálja azt, hogy a fizetési nehézség az adózó magatartásának róható-e fel, és azt sem, hogy a fizetési nehézség átmeneti jellegű-e. Ez az úgynevezett automatikus részletfizetési kedvezmény. Ez a kedvezmény nem alkalmazható a munkavállalótól levont kötelezettségekre1. Ha az adózó az engedélyezett automatikus részletfizetéskor az esedékes részletet nem fizeti be határidőben, a részletfizetési kedvezmény érvényét veszti, és a tartozást egy összegben vissza kell fizetni. Ez esetben a NAV a fennmaradó tartozásra az eredeti határidőtől késedelmi pótlékot is felszámít2. Az eljárás illetékmentes. A kérelmet előterjesztheti az adózó, illetve az adó megfizetésére kötelezett személy3, valamint képviselője is4. Az eseti meghatalmazást írásban, a kérelemhez csatolva kell benyújtani a NAV-hoz. A magánszemélyek és egyéni vállalkozók által használható eseti meghatalmazás minta a NAV honlapján – www.nav.gov.hu – a „Nyomtatványok" → „Letöltések, egyéb" → „Adatlapok, igazolások, meghatalmazás-minták " → „Eseti meghatalmazáshoz nyomtatvány minták" menüpontban tölthető le. Tehát ha Ön  természetes személy (magánszemély, egyéni vállalkozó, áfa fizetésre kötelezett magánszemély) és  maximum 2 000 000 forint összegű adótartozással rendelkezik (ebbe nem számít bele a személyijövedelemadó-előleg, a levont jövedelemadó, a beszedett adó, valamint a kifizető által a magánszemélytől levont járulék összege), akkor jogosult  illetékmentesen,  naptári évente egy alkalommal,  legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést kérni a NAV-tól. Az automatikus részletfizetésre vonatkozó kérelmét a mellékelt adatlapon nyújthatja be  postán,  személyesen a NAV ügyfélszolgálatain  vagy elektronikusan, az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásban (ONYA) az AUTRESZ kérelmet kiválasztva, illetve a NAV honlapjáról letölthető FAM01 elnevezésű űrlapon. 1 Az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL törvény (Art.) 199. § (1) bekezdése. 2 Art. 199. § (3) bekezdése. 3 Art. 59. § (1) bekezdése. 4 Az adóigazgatási eljárásról szóló 2017. évi CLI. törvény (Air.) 17. § (1)-(2) bekezdése. Az automatikus kérelmének helyt adó határozat ellen fellebbezésnek helye nincs.5 Kapcsolattartási módok Annak az adózónak, aki nem kötelezett a NAV-val való elektronikus kapcsolattartásra és papíralapon nyújtja be kérelmét,  de a Rendelkezési Nyilvántartásban (RNY) elektronikus kapcsolattartásról rendelkezett, vagy  az RNY-ben nem rendelkezett a kapcsolattartás módjáról, de a NAV előtt ismert biztonságos kézbesítési elérhetősége (KÜNY-tárhelye) van, a NAV elektronikusan, a KÜNY-tárhelyére kézbesíti az iratokat. Ha pedig valaki – legyen elektronikus kapcsolattartásra kötelezett vagy elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezett – kérelmét elektronikusan nyújtja be, akkor a NAV a szükséges iratokat  elsősorban elektronikusan kézbesíti az adózónak vagy a kérelmet benyújtó képviselőjének,  kivéve, ha az adózó elektronikus kapcsolattartásra nem kötelezet, és az RNY-ben nem járult hozzá az elektronikus kapcsolattartáshoz. Elbírálás A NAV a kérelem elbírálásakor a korábban részletezett feltételeket vizsgálja. Ha a kérelmező a feltételek bármelyikének nem felel meg, a kérelmet a NAV elutasítja. Ebben az esetben lehetőség van „hagyományos”6 fizetési könnyítési eljárást kezdeményezni. Az eljárás részletei a https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nez...a/inf_fuz/2023 linken található 30.2. számú „A fizetési kedvezmények magánszemélyek és egyéni vállalkozók részére” című információs füzetben olvashatók.
        mátéapu kedvelte ezt.

Komment

kiscsacsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          mivel a motor kosárban volt darabokban.
          És ha lejárt a műszakija 1985-ben gondolom a forgalomból is ki van vonva jelenleg is. Pannóniámmal jártam én is így. Az szürke forgalmis, forgalomból végleg kivont volt. Egyől az adás-vételi után én sem írattam át, csak amikor összeállt akkor vittem el eredetvizsgára, műszakira, majd kötöttem rá biztosítást és írattam át. Az ügyintéző javaslatára írtam helyben egy nyilatkozatot, hogy a motorkerékpár műszaki állapota miatt nem lett átíratva 15 napon belül. Ugyebár eredetvizsgára komplett motort kell vinni, nem egy kupac motoralkatrészt. Szóval ez a kibúvó létezik. Előfordulhat, hogy ügyintéző függő, akkor viszont keress egy másik okmányirodát, másik ügyintézővel.

Ja és mivel nem volt forgalomban először forgalomba is kellett helyezni, amihez meg a műszaki adatlap szükséges, amit műszaki vizsgán adnak, aminek megint csak előfeltétele, hogy egyben legyen a motor, és ne kosárban.
          Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2025 okt. 27, 21:05. Oka: műszaki
          mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Felkerestem egy műszaki állomást ahol azt mondták, hogy mivel a motorkerékpárban nincs benne az eredeti, forgalmiban szereplő motorblokk ezért így nem lehet eredetvizsgát csinálni tehát átíratni sem.

Komment

Szerintem a váz papírjaival és a motorblokk vásárlási papírjával megoldható a dolog . Egyértelműen egy másik irodában érdeklődve.......
              Titus kedvelte ezt.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

kiscsacsa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                mivel a motorkerékpárban nincs benne az eredeti, forgalmiban szereplő motorblokk ezért így nem lehet eredetvizsgát
                Nekem sem volt meg az eredeti blokk. Motorszám alapján egy évvel fiatalabbat sikerült vennem hozzá, amiről írtam egy adás-vételi szerződést két tanúval, és úgy ment műszaki vizsgára, ahol felvitték a csereblokk adatait és onnantól típusazonos motorcsere jogcímen hivatalossá is vált a dolog. Persze kérdezte a vizsgabiztos, hogy van-e valami hivatalos papírom az összeépítés végzőjétől, erre elmondtam neki, hogy az összeépítés az négy darab átmenőcsavart jelent ennél a Pannoniánál. Szerintem akkor megértette, hogy nem érdemes kukacoskodnia
                Kezemben a műszaki adatlappal, benne a jelenlegi motorszámmal vittem eredetvizsgára, ahol csont nélkül átment.
                mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X

Debug Information