Köszönöm a választ! Gondolom, hogy a BM-től kapott adatlap egyenértékű lehet a forgalmi engedéllyel, ennek az igénylésének mi volt a pontos menete? Hova és milyen kérvényt kellett benyújtani, illetve kb mennyi idő mire megjön? Sajnos annyi ideje húzódik ez a hülyeség, hogy lassan lejár az eredetvizsgám, de inkább azt fizetem be kétszer minthogy odalegyen a forgalmim.. Kérdeztem az egyik ügyintézőtől a közjegyző által hitelesített másolatot de ő maga se tudta, hogy elfogadhatja-e..
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Elveszik-e a szürke forgalmi engedélyt átiratáskor?
Collapse
X
-
your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKérdeztem az egyik ügyintézőtől a közjegyző által hitelesített másolatot de ő maga se tudta, hogy elfogadhatja-e..movisz és your_name_here kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGyőrött elfogadták, és mivel a szabályok és törvények az országhatárokon belül egységesek Miskolcon is el kéne nekik..
Komment
-
your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseGondolom, hogy a BM-től kapott adatlap egyenértékű lehet a forgalmi engedéllyel, ennek az igénylésének mi volt a pontos menete?
A BM papir csak annyi hogy a tied a jármű
Ügyfélkapu e-papir-BM-adatszolgáltatás személyes okból/vagyhogy volt/
Jött a válasz szintén e.papíron fizessek be 1250Ft-ot X bankszámlára és erős egy hónap mulva e-papiron jött az igazolás. Azt letöltöttem onnan
Komment
-
your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemásolattal intéztem, még az eredetvizsgát isTitus kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésekb milyen régen történt?
- 3 likes
Komment
-
your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKérdeztem az egyik ügyintézőtől a közjegyző által hitelesített másolatot de ő maga se tudta, hogy elfogadhatja-e..
Most tulajdonlom Apám motorját, aminek megvan az eladáskori bolti számlája, a jótállási jegye, csak a forgalmija nincs. Ha volna barátom a hivatalban és megkérném, hogy lopja ki az iratok közül a forgalmit (már ha nem zúzták le azóta) biztosan senki nem keresné.
Egyébként, ha nem magánszemély, hanem vmilyen szervezet kérné, hogy változtassanak ezen, biztosan eredményre vezetne, hisz nem kell ahhoz veteránosnak lenni, hogy belássák: egy megmentett matuzsálem eredeti papírjainak a gép mellett van a helye.
- 4 likes
Komment
-
Felnyomta az agyam az okmányiroda
Gondoljatok ide jó hosszú magyar káromkodást, anyákat sem kifeledve
Komolyan, infarktusig kész vagyok. Tavaly kiszedték a seggem alól a Galantot, most meg nem adhatom el a motoromat. Egymás mellé leponyvázom, benzin és meggyújtom mindkettőt
Az ügyintéző ficsúr csodálkozva forgatta a szürke forgalmit és azonnal a szomszéd Pirikéhez fordult hogy akkorezmosthogy
A végszó, tessék eredetvizsgára majd műszaki vizsgára vinni, azután kicseréljük a forgalmit és újból kivonathatja forgalomból
Még várok egy irásbeli választ a 1818-tól, meglátom mit válaszolnak
Arra is kiváncsi lennék, hol van leirva a vonatkozó trv-ek végrehajtási rendelete. Honnan veszi az ügyintéző ezt a baromságot?
Van ezeknek az agyuk helyén ész?
A lakcimet irja be a hivatalos feljegyzés rovatba és annyi. El akarom adni, senki nemj akar vele közlekedni
Nem!
És már kongatta a következő kuncsaftot
Tavaly ilyenkor jegyzőkönyvet vetettem fel az akkori problémáról, nem hagytam magam lerázni
Most eljöttem, bizonyára öregszem
Magyarország igy szeretlek!
Elfelejtettem kérdezni
Jármű adásvételnél a forgalmi engedély hova kerül?
Tavaly vettem egy autót kereskedőtöl és nem emlékszem hogy kaptam volna forgalmit. A női tulajról is csak az adásvételiböl értesültem
Hogy van ez a forgalmi normális esetben? Megy a járművel a vevőhöz vagy vissza az okmányirodába és lejelentem hogy eladva a jármű?
Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2024 jún. 03, 17:56.
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA lakcimet irja be a hivatalos feljegyzés rovatba és annyi.
Biztos van erről nyilvántartásuk és akkor nem kellene másik forgalmi, hanem az igazolás a régi lakcímedről bizonyítaná, hogy nem más valaki szerepel benne.
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJármű adásvételnél a forgalmi engedély hova kerül?
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTavaly vettem egy autót kereskedőtöl és nem emlékszem hogy kaptam volna forgalmit. A női tulajról is csak az adásvételiböl értesültem
Hogy van ez a forgalmi normális esetben?
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegy a járművel a vevőhözUtoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2024 jún. 03, 22:09.
- 2 likes
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem lenne egyszerűbb leigazoltatnod, hogy a szürke forgalmis címben szereplő személy is Te voltál még abban az időben, csak közben elköltöztél?
Nem volt kiváncsi sem a lakcimkártyámra se a BM papirra. Volt még egy mondata "nem is tudjuk felvinni az adatbázisba"
Akkor egy új jármű hogy kerül oda?
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz átírást végző kormányablak irattárába a selejtezésig.
Tehát odaadom s vevőnek a forgalmit. A vevő külföldi. Hogy kerül vissza Mo-ra és mihez kezd vele külföldön?
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVolt még egy mondata "nem is tudjuk felvinni az adatbázisba"
Akkor egy új jármű hogy kerül oda?
Csak hát kérdem én, miért függ össze a tulajdoni viszony és a műszaki állapot?
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePontosan ezt szerettem volna. Vittem magammal a BM igazolását motor/váz gyári szám, nevem lakcimem. Nem!
Ha kérdezik, hogy milyen célból kell az igazolás, akkor csak annyit kell mondanod, hogy gépjármű ügy miatt és kész.
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAkkor egy új jármű hogy kerül oda?
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseTehát odaadom s vevőnek a forgalmit. A vevő külföldi. Hogy kerül vissza Mo-ra és mihez kezd vele külföldön?
Komment
-
Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHa kérdezik, hogy milyen célból kell az igazolás, akkor csak annyit kell mondanod, hogy gépjármű ügy miatt és kész.
Te vennél ilyen járművet? Szerintem nem.
Szoval ezért kellett volna a régi szürkébe beleirni az uj lakciimemet
Komment
Komment