Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Elveszik-e a szürke forgalmi engedélyt átiratáskor?

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Elveszik-e a szürke forgalmi engedélyt átiratáskor?

    Sziasztok!

    Szürke forgalmis kérdést szeretnék feltenni, hátha kapok jó tanácsot.
    Van egy 76-os autóm, amit OT vizsgára alkalmas módon újítok fel. A kocsi édesapám tulajdonában van, de a nevemre szeretném venni. Még szürke forgalmija van csak. Végezni kell egy eredetvizsgát, utána átiratás, majd valamikor OT vizsga. Mit javasoltok, hogyan tudnám megtartani a szürke forgalmit?

    #2
    Szervusz . 2000-ben írtam egy kérvényt az Okmányirodában , hogy szeretném megtartani a szürke forgalmi engedélyt "veterános" szempontot figyelembe véve - a forgalmi nálam van hivatalosan a mai napig is. Üdvözlettel.

    Komment


      #3
      Az a kérdés, hogy ez minden okmányirodában működik-e. Győrben rákérdeztem, azt mondták, mindenképpen le kell adni. De erre mindenképpen rákérdezek, köszönöm.

      Komment


        #4
        A szürke forgalmit BIZTOS hogy nem adják vissza, majd olvassa ezeket a hozzászólásokat az is aki anno írta, de tutira nem adják semmi kérelemmel sehogy se! :S

        Komment


          #5
          Mit javasoltok, hogyan tudnám megtartani a szürke forgalmit?
          Nyilatkozz,hogy elvesztetted!!!! Ne add le,mert nem kapod vissza,úgy mint én!!! Én bíztam nagyon abban,hogy kérelmezvén visszakapom,valamilyen érvénytelenített formában! Ezért leadtam. Két kérvény,számtalan telefon és érv után sem láttam többé a forgalmit,se a rendszámot! Azóta is,ahányszor eszembe jut,a guta üt meg!

          Komment


            #6
            Nyomtam egy tetsziket, mert én is ezt élem át!!!! már a gutaütést, mert nekem is elvették, amit 61 óta őriztünk...

            Komment


              #7
              Nos, akkor levontam a következtetést. Nem viszem be semmiképpen. Ha megy a festőhöz a kocsi, előtte útba ejtünk egy eredetvizsgát forgalmival. Utána kérek időpontot okmányirodába, és mire odaérek el fog veszni. Meglátjuk mi lesz, mindenképpen beszámolok majd róla.
              Beagle kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                Néhány ismerősöm mostanában megjárta így, nem kapta vissza hiába írt kérelmet a KEKKH-nak. Műszakin még szükség van rá, és minősítésen is de az okmány elveszi, úgyhogy mielőtt mész véletlenül......hmm......

                Komment


                  #9
                  Tisztelt Dott. Olvastam az írásodat. Mellékelek egy képet / elég rossz de a lényeg Látható /, ami igazolja , hogy a forgalmi nálam van . Esetlegesen ez nem lenne elegendő az adott okmányirodában / a pontos helyet is megadom természetesen, ha igény van rá / a kérelmem fellelhető - ha még őrzik . Egy 17 évig nálam lévő Tátra 2-603 -nál is kérelemre visszaadták a szürke forgalmit , de minden egyes oldalra ráütötték az érvénytelen pecsétet. A Tátrát eladtam ugyan vagy öt ( ? ) évvel ezelőtt , de gondolom a mostani tulajdonos valószínűleg tud képet küldeni erről a forgalmiról is . Megjegyzem a BMW forgalmi esete valamikor 2000-ben ( ? ) , a Tátra kérdés pedig jóval előtte történt. Megjegyezném , hogy semmi érdekem nem fűződik valótlan állításokhoz. Ezt kérném a továbbiakban is figyelembe venni. Üdvözlettel.Click image for larger version

Name:	Forgalmi 002.jpg
Views:	1
Size:	192.3 KB
ID:	140708
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dafko54; 2014 júl. 30, 23:32.
                  movisz kedvelte ezt.

                  Komment


                    #10
                    valamikor 2002-ben , a Tátra kérdés pedig jóval előtte történt
                    Az több mint tíz éve volt, akkor még más szelek fújtak, nem volt még KEKKH sem, márpedig ők olyan szinten állnak háttal a dolognak, hogy el sem hinnéd.
                    Beagle kedvelte ezt.

                    Komment


                      #11
                      Szervusz . Az "illetékes" okmányirodában megjelenek , van olyan hölgy ügyintéző , aki meglátván engem fogja a törölközőjét ( ? ) kévésbögréjét és menekül a helyiségből, pedig nem vagyok "félelmetes". Volt rá példa , hogy a biztonsági szolgálattal akartak kivezetni, de végül a "főnök" egy másik ügyintézőt jelölt ki , aki érdekes módon érdemben intézkedni tudott az ügyemben. A legnagyobb probléma az ügyintézésekben , hogy a rendeletek és törvények értelmezése egyéni és szubjektív. Így állandóan, ugyanabban a témában más elbírálások születnek . Ezért itt a Fórumon is rendszeresen mondják a kollégák , hogy : ... menj az X Y irodába / helyre / , mert ott elintéződik az aktuális dolog ... . Sajnos más témákban is előfordul , hogy a döntésképtelen hivatal "körbejáratja" az ügyfeleket . Üdvözlettel.
                      demeter, St.Z.350 és mátéapu kedvelte ezt.

                      Komment


                        #12
                        Kedves dafko54! Hidd el,mehetsz te bármelyik okmányirodába,jelen pillanatban elveszik a forgalmit és azt javasolják írj egy kérelmet a KKekh-nak. (vagy mi a fenének) Én így tettem és többszöri megkeresésemre is elutasítottak! Tíz évvel ezelőtt még nekem is visszaadták,nekem levágták a sarkát,de manapság már nem kapod vissza,még akkor sem,ha kivezettetnek a biztonsági őrökkel!!

                        Komment


                          #13
                          Most nem egy értelmetlen dologról háborogtok ? Miért kéne eleve o d a a d n i . ?
                          Amilyen az adjonisten -olyan a fogadjisten .
                          sinter, és 3 további látogató kedvelte ezt.

                          Komment


                            #14
                            Ennyi év alatt mennyi minden elveszett már? :P

                            Jah igen, ezt most "vitaindítónak" szánom: Szóval, mi van abban az esetben, hogyha én egy közjegyzővel hiteles másolatot készíttetek róla, s később meg elveszik az eredeti forgalmi? Itt a lényeg a hiteles másolaton van!! Vélemény?

                            De például a KEKKH-nek elküldöm az adásvételimet (ami a jogos tulajdonostól van ezesetben(!!) lekérem a nyilvántartóból az adatlapját... azzal már mehetek okmányba, mert rajta van minden adat és az is hogy a jogos tulajdonostól vettem. (másképp ugye nem adják ki az adatokat) persze ezen esetben forgalmi elvesztésének jelentése, hivatalból köröztetése, közlönybe kihirdetési idő van ugye, de ki siet egy veteránnal?
                            Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2014 aug. 01, 21:34.

                            Komment


                              #15
                              Én se adtam le eddig egyetlenegy szürke forgalmit se. Az eredetvizsga, meg az okmányiroda között mind eltűnt.
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Tequila; 2014 aug. 01, 21:31. Oka: Ottvannak mind a vitrinben!

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X