Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Külföldi eladás majd visszavásárlás

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Külföldi eladás majd visszavásárlás

    Sziasztok! Kb 3 évvel ezelőtt vettem egy nagyon lerúgott, de szürke forgalmival és régi rendszámmal rendelkező MZ ES 125/1-est, viszont sajnos nem a bejegyzett tulajdonostól. A helyzet az, hogy az évek alatt több kézen is átmehetett, a tulaja vmikor a '80-as években adhatta el. Már a vásárlás előtt is tudtam, hogy ez problémás lehet, de mivel a tulajnak elég ritka neve van egy gyors internetes kéreséssel meg is találtam Facebookon, írtam neki, nem jött válasz, de gondoltam majd csak megtalálja az üzenetem tehát elhoztam a motort, hát sajnos válasz azóta se érkezett, mint később megtudtam sajnos kb egy évvel előtte elhunyt. Szóval a helyzetem a klasszikus szakadt adásvételi láncos mizéria. Na most tudom, hogy ilyenkor a póthagyatéki szokott a lenni az egyetlen megoldás viszont a helyzet az, hogy nem igazán tudtam a rokonainak beadagolni az ötletet mivel a felesége (amúgy valamelyest érthető módon) azonnal lerázott mondván, hogy ekkoriban még nem ismerte a férjét, ezáltal semmi közük a motorhoz. Ezek után én nagyjából feladtam a dolgot és kb 2 évig csak tologattam a garázsban ide oda a motort beletörődve, hogy így jártam.
    Na most az idén nyáron végül újból elő vettem és egy pár erdei kör után úgy döntöttem, hogy újult erővel neki vágok a papírozásnak.

    A kérdésem röviden az lenne, hogy a sok helyen emlegetett "eladod vmi német(vagy más külföldi) ismerősnek majd ő névre veszi majd vissza veszed és itthon honosítod" eljárás tényleg működőképes lehet?
    Esetleg van mód a hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre?
    A válaszokat előre is köszönöm!

    beothy58 kedvelte ezt.

    #2
    Szia! Elméletileg összeépítési engedéllyel és OT vizsgával működhet a dolog. Ez viszont sok papírral és sok utánajárással jár. Meg kell hozzá egy patika állapotú Trophy is
    beothy58 és your_name_here kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Szia, köszönöm a válaszodat! Amikor neki vágtam a projektnek utána olvastam a dolognak, őszintén szólva azért tettem le az összeépitésiről mert nagyon körülményesnek tűnik, és hát egy OT képes motort összerakni kezdőként elég nagy falat volna nekem. Utolsó reménységeim egyike ez külföldön regisztrálás majd visszavétel (már ha járható út egyáltalán...) van amúgy a tulajnak egy lánya valahol, róla még nem tudom, hogy segítene-e egy póthagyatéki ügyben de őszintén szólva ötletem sincs, hogy hogyan tudnám felvenni vele a kapcsolatot, már rég nem a forgalomiban szereplő címen laknak. (apropó ha bárkinek problémája akad azzal, hogy merre indítsa a keresést a forgalmiban szereplő ingatlan nem hivatalos tulajdoni lapját ingyen le lehet kérni online ügyfélkapun át és rengeteg minden kiderül belőle ​​​​​​)
      beothy58, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Szervusztok! Üdv Köztünk! Sajnos olvasva a problémád és a "lehetőségek" felvetését egy dolog kezd kirajzolódni a fejemben. Észrevétlenül haladsz egy veszélyes zónába:Intellektuális közokirat-hamisítás


        A közokirat-hamisítás utolsó elkövetési magatartása az, amikor az elkövető közreműködik abban, hogyha valótlan adatot, tényt, vagy nyilatkozatot foglalnak közokiratba.

        Az intellektuális közokirat-hamisítás bűntettét az követi el, aki valamely jog vagy kötelezettség létezésére, megváltoztatására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adat, tény vagy nyilatkozat közokiratba foglalásában működik közre.

        Ez tehát akkor valósul meg, ha az elkövető megtévesztő közreműködése folytán a közokiratot hatáskörében eljárva kiállító jóhiszemű személy olyan tartalmat, adatot tüntet fel az egyébként alakilag hibátlan közokiratban, amely jog vagy kötelezettség létezésére, megváltoztatására vagy megszűnésére vonatkozik.
        https://batki.info/kozokirat-hamisitas/

        Szóval javaslom a tulajdonosi lánc felgöngyölítését, a póthagyatéki eljárás KIKÉNYSZERÍTÉSÉT! Lévén az örökös tudtán kívül megtéveszti és ezzel kárt okoz a Magyar államnak. Mikor ez meg van, akkor kezdődhet a Te ügyed a motor tulajdonszerzését illetően!
        Ezt kérlek olvasd el! Kb. a Te eseted is ez...
        https://hegylakok.hu/2022/04/tudod-m...ros-mar-tudja/
        beothy58 kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Szia, köszönöm a válaszodat!
          Nincs mit! Azért a Trophyval szerencséd van, mivel szinte mindent lehet hozzá kapni boltban, úgyhogy az OT képes megjelenés csak pénz és eredeti példányok alapos megfigyelésének a kérdése. Meg persze egy jó festőé
          sepy kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            [QUOTE=pasetta;n230639]Szervusztok! Üdv Köztünk! Sajnos olvasva a problémád és a "lehetőségek" felvetését egy dolog kezd kirajzolódni a fejemben. Észrevétlenül haladsz egy veszélyes zónába:Intellektuális közokirat-hamisítás


            Szia! Köszi neked is a választ, ezt a kifejezést így még nem ismertem. A külföldi eladásos ötlet természetesen nem tartalmaz semmilyen hamisítást, csak állítólag vannak EU tagállamok ahol nem kell igazolni a veterán motorok előéletét így akár az enyém is forgalomba helyezhető lenne, majd ha már forgalomban van vissza vásárolnám (jó talán annyi trükk van benne, hogy ezek nem valódi adásvételek de ez egy póthagyatékinál, vagy élő tulajjal adásvételi irásnál is fennálhat)

            Nem tudom igazából egyáltalán próbálkozott-e már valaki ilyesmivel én is csak olvastam róla egy MZ-s fórumon, de lehet, hogy csak fikció volt. Hátha jár erre majd valaki aki csinált ilyet..

            Apropó, ha póthagyatéki eljárást folytatok le, tulajdonképpen ott is fenállna az intellektuális közokirat hamisítás nem? Mármint hagyatéki leltárba vetetünk valamit ami nem volt az elhunyt tulajdona. Valahogy ez se hangzik teljesen tiszta dolognak, de persze tudom, hogy ez az egyetlen megoldás ilyen az esetekben.

            Komment


              #7
              Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Nincs mit! Azért a Trophyval szerencséd van, mivel szinte mindent lehet hozzá kapni boltban, úgyhogy az OT képes megjelenés csak pénz és eredeti példányok alapos megfigyelésének a kérdése. Meg persze egy jó festőé
              Nincs még kizárva, hogy egynap neki állok, úgy voltam vele kb 2,5 éve hogy csak motorikusan legyen rendben, plusz ne rozsdáljon tovább. Így kertek alatt nem is kell szerintem nagyon több. De ha nyílna lehetőség a papírozásra az egész más tészta lenne.

              Komment


                #8
                your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre
                Olvasd el jó részletesen az oldalt, hátha...
                https://www.nyilvantarto.hu/hu/adats...esi#jogosultak

                Ha mégsem, akkor told be egy vasútállomásra, hogy találtad a vonaton/villamoson az üléshez támasztva , Azt nem kell tudnod hogy került oda
                Részletes jkv-t vesznek fel róla és ha senki nem jelentkezik akkor 3 hónap múlva eladásra kerül
                https://www.travelo.hu/kozel/2022050...t-targyak.html

                Nyilvánvaló meg lehet tudni, mikor és hol kerül eladásra. A forgalmit nem kell mutogatni.
                your_name_here kedvelte ezt.

                Komment


                  #9
                  horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Olvasd el jó részletesen az oldalt, hátha...
                  https://www.nyilvantarto.hu/hu/adats...esi#jogosultak
                  Köszi szépen már szemeztem vele korábban, gondolkozom rajta, hogy megpróbálkozok a kapcsolatot felvétellel viszont biztosra tudom, hogy nem laknak már azon a címen a tulajnak rokonai és hát gondolom annyi erőt azért nem tenne bele a hivatal, hogy szépen önállóan megkeressék nekem az örökösét a nagyvilágban..

                  A válaszod másik fele erősen elgondolkoztatott.. Ha most teszem azt megtalalnám a telkemmel szemben az árokban, én fogom és leadom talált tárgyként 3 hónap után vajon igényt tarthatok rá mint pl egy talált telefonra? Annyira bután hangzik, hogy meg se lepődnék ha működne​​​​​​
                  (amúgy gondolom ez is elhagyott járműnek számítana mint a rendszám nélkül út szélén hagyott autók és alkatrészenként eladva végezné)

                  Komment


                    #10
                    Na szóval kis kisérletezés után biztosra mondhatom, hogy motorkerékpárt nem szívesen vesznek át talált tárgyként, mindenféleképpen kérik a rendőrség bevonását.

                    Egy próbát azért ez is megért.

                    Komment


                      #11
                      your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Egy próbát azért ez is megért
                      Akkormost hozd rendbe, pucold meg szépen és tedd üvegvitrinbe Nekem is van egy Horex blokkom aminek az anyaga gyönyörűen polirozható, de belül minden csapágyhely törött

                      Te belemennél egy buliba hogy hamis adásvételivel megcsináld a külföldi eladást? Gondolom nem.
                      Egy külföldi fórumon jött egy svéd fickó, hogy vett egy özvegytöl egy magyar rendszámú Horexet, özvegy nem tudja hogy került a volt férjéhez a motor. Adtam neki a fenti link angol változatát. Többet nem jelentkezett, nem tudom mi lett vele. Gondolom Svédben is van hagyatéki eljárás
                      Nekem az az adásvételi is megvan amivel a Horexemet vettem, minden papir, forgalmi a szerszámtartóban és eligazitottam az örököst- Megjegyzem, 11,000Ft volt és két részletben fizettem
                      Szoval neked marad az üvegvitrin
                      your_name_here, pasetta és kedvelte ezt.

                      Komment


                        #12
                        Köszi a választ, benne van a pakliban, hogy nem tudom megoldani személy szerint nem vagyok nagy vitrin hivő (főleg relatív gyakori járművek esetén nem) szóval lehet maradok az erdőjárásnál

                        Természetesen nem adnék el senkinek semmit hamis adásvételivel, az alapötlet az volna, hogy elajándékozom egy megfelelő országban élő megbízható személynek (olyan országba ahol veterán jármű forgalomba helyezéshez nem kell előéletet igazolni, már ha egyáltalán létezik ilyen USA-n kívül ​​​​​​) majd miután ott forgalomba lett helyezve ő vissza ajándékozza (vagy eladja nekem és megfizetem a fáradozását) aztán itthon honosítom és megvagyunk.
                        Elvileg..
                        Az igazság az, hogy csak hallásból van információm erről az eljárásról, reménykedtem benne, hogy talán itt csinált már itt valaki ilyesmit, de egyenlőre úgy néz ki lehet, hogy csak mítosz az egész.

                        Az igazság az, hogy pont azért szenvedek ennyit ezekkel, hogy elkerülhessem a hamisítást.

                        Komment


                          #13
                          ​Szervusztok! Barátom: your_name_here ! Egyre inkább bele keveredsz a SZ@RBA! A tagok finoman próbálnak jó tanácsokkal ellátni. De mindig csak a dőreség amit hajtogatsz! Értsd meg a lényeget kérlek!

                          Na szóval. Van egy tárgyad, mely nem legalizálható! Vagy csak sumákban... Mint írtam volt: Intellektuális okirathamísítás...
                          Aztán most írod:
                          your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Természetesen nem adnék el senkinek semmit hamis adásvételivel, az alapötlet az volna, hogy elajándékozom egy megfelelő országban élő megbízható személynek (olyan országba ahol veterán jármű forgalomba helyezéshez nem kell előéletet igazolni, már ha egyáltalán létezik ilyen USA-n kívül ) majd miután ott forgalomba lett helyezve ő vissza ajándékozza (vagy eladja nekem és megfizetem a fáradozását) aztán itthon honosítom és megvagyunk.
                          Megint nekifutásból történő ön tökön rúgás... El nem adnád, hanem elajándékoznád. OKÉ! Én értem! Viszont hivatalosan NEM rendelkezhetsz a gép felett, mert nem vagy törvényesen tulajdonosa! Vetted valakitől, de az is akárhogy jutott hozzá... Ez egy ördögi kör, csak a büntetési tételek sokasodnak! Gyakorlatilag egy rossz indulatú ember megvádol, akkor elkezdik firtatni, hogy lettél a gép birtokosa? (NEM TULAJDONOSA!) Mit mondasz majd? Bevallod azt, hogy:
                          1 Vetted valakitől, aki valahogy hozzá jutott.--Hmmmm Orgazdaság?
                          2 Aztán elajándékoztad, ami NEM a tulajdonod hivatalosan és fogalomba helyezteted vele. Majd vissza ajándékozza. Hmmmm.. Csalás és csalásra való felbujtás, valamint bűnszövetségben elkövetett több rendbeli Intellektuális okirathamisítás
                          És még honosítani is akarod.... Nem folytatom a sort! Nagyon alakul ez a szabadságvesztés!
                          A rácsosházban nem minden ablakból látni a csillagos eget...​

                          Komment


                            #14
                            your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Az igazság az, hogy pont azért szenvedek ennyit ezekkel, hogy elkerülhessem a hamisítást.
                            A én megoldásom a következő volt...Vettem egy agyonbarmolt,vágott,de adásvételi sorral rendelkező roncsot és ezt újítottam fel a meglévő alkatrészekből .Tulajdonképpen a váz és a blokkház maradt eredeti.Ezen megoldás legális és könnyebben kivitelezhető:mint a bürokrácia és a törvény csavargatása.
                            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                            Komment


                              #15
                              pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése


                              Na szóval. Van egy tárgyad, mely nem legalizálható!

                              Ebben az országban, a mai törvény szerint nem legalizálható

                              Gyakorlatilag egy rossz indulatú ember megvádol, akkor elkezdik firtatni, hogy lettél a gép birtokosa?​​​​​​(NEM TULAJDONOSA!) Mit mondasz majd?

                              Ez volna a lényeg, nem mindenhol kell évtizedekre visszamenőleg adásvételiket halmozni (állítólag)

                              Bevallod azt, hogy:
                              1 Vetted valakitől, aki valahogy hozzá jutott.--Hmmmm Orgazdaság?

                              Adásvételi szerződéssel vásároltam "jóhiszeműen jártam el"

                              Ez volna a lényeg, nem mindenhol kell évtizedekre visszamenőleg adásvételiket halmozni (állítólag)

                              2 Aztán elajándékoztad, ami NEM a tulajdonod hivatalosan
                              ​​
                              ​​​​​​Akkor mindenki aki papír nélkül ad el motort szabályt szeg? Vagy nem értelek most teljesen bocsi
                              Nézd én nem értem, hogy most elbeszélünk egymás mellett vagy én nem értek valamit de én valahogy nem látom, hogy az intellektuális okirat hamisítás hogyan fedi ezt az egészet, persze nem vagyok jogász

                              Nézd utaba fogok járni ennek is mint eddig összes többi ötletnek aztán ha mást nem majd belinkelem magam a police.hu-ról

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X