Sziasztok! Kb 3 évvel ezelőtt vettem egy nagyon lerúgott, de szürke forgalmival és régi rendszámmal rendelkező MZ ES 125/1-est, viszont sajnos nem a bejegyzett tulajdonostól. A helyzet az, hogy az évek alatt több kézen is átmehetett, a tulaja vmikor a '80-as években adhatta el. Már a vásárlás előtt is tudtam, hogy ez problémás lehet, de mivel a tulajnak elég ritka neve van egy gyors internetes kéreséssel meg is találtam Facebookon, írtam neki, nem jött válasz, de gondoltam majd csak megtalálja az üzenetem tehát elhoztam a motort, hát sajnos válasz azóta se érkezett, mint később megtudtam sajnos kb egy évvel előtte elhunyt. Szóval a helyzetem a klasszikus szakadt adásvételi láncos mizéria. Na most tudom, hogy ilyenkor a póthagyatéki szokott a lenni az egyetlen megoldás viszont a helyzet az, hogy nem igazán tudtam a rokonainak beadagolni az ötletet mivel a felesége (amúgy valamelyest érthető módon) azonnal lerázott mondván, hogy ekkoriban még nem ismerte a férjét, ezáltal semmi közük a motorhoz. Ezek után én nagyjából feladtam a dolgot és kb 2 évig csak tologattam a garázsban ide oda a motort beletörődve, hogy így jártam.
Na most az idén nyáron végül újból elő vettem és egy pár erdei kör után úgy döntöttem, hogy újult erővel neki vágok a papírozásnak.
A kérdésem röviden az lenne, hogy a sok helyen emlegetett "eladod vmi német(vagy más külföldi) ismerősnek majd ő névre veszi majd vissza veszed és itthon honosítod" eljárás tényleg működőképes lehet?
Esetleg van mód a hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre?
A válaszokat előre is köszönöm!
Na most az idén nyáron végül újból elő vettem és egy pár erdei kör után úgy döntöttem, hogy újult erővel neki vágok a papírozásnak.
A kérdésem röviden az lenne, hogy a sok helyen emlegetett "eladod vmi német(vagy más külföldi) ismerősnek majd ő névre veszi majd vissza veszed és itthon honosítod" eljárás tényleg működőképes lehet?
Esetleg van mód a hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre?
A válaszokat előre is köszönöm!
Komment