Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Külföldi eladás majd visszavásárlás

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Külföldi eladás majd visszavásárlás

  Sziasztok! Kb 3 évvel ezelőtt vettem egy nagyon lerúgott, de szürke forgalmival és régi rendszámmal rendelkező MZ ES 125/1-est, viszont sajnos nem a bejegyzett tulajdonostól. A helyzet az, hogy az évek alatt több kézen is átmehetett, a tulaja vmikor a '80-as években adhatta el. Már a vásárlás előtt is tudtam, hogy ez problémás lehet, de mivel a tulajnak elég ritka neve van egy gyors internetes kéreséssel meg is találtam Facebookon, írtam neki, nem jött válasz, de gondoltam majd csak megtalálja az üzenetem tehát elhoztam a motort, hát sajnos válasz azóta se érkezett, mint később megtudtam sajnos kb egy évvel előtte elhunyt. Szóval a helyzetem a klasszikus szakadt adásvételi láncos mizéria. Na most tudom, hogy ilyenkor a póthagyatéki szokott a lenni az egyetlen megoldás viszont a helyzet az, hogy nem igazán tudtam a rokonainak beadagolni az ötletet mivel a felesége (amúgy valamelyest érthető módon) azonnal lerázott mondván, hogy ekkoriban még nem ismerte a férjét, ezáltal semmi közük a motorhoz. Ezek után én nagyjából feladtam a dolgot és kb 2 évig csak tologattam a garázsban ide oda a motort beletörődve, hogy így jártam.
  Na most az idén nyáron végül újból elő vettem és egy pár erdei kör után úgy döntöttem, hogy újult erővel neki vágok a papírozásnak.

  A kérdésem röviden az lenne, hogy a sok helyen emlegetett "eladod vmi német(vagy más külföldi) ismerősnek majd ő névre veszi majd vissza veszed és itthon honosítod" eljárás tényleg működőképes lehet?
  Esetleg van mód a hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre?
  A válaszokat előre is köszönöm!


  #2
  Szia! Elméletileg összeépítési engedéllyel és OT vizsgával működhet a dolog. Ez viszont sok papírral és sok utánajárással jár. Meg kell hozzá egy patika állapotú Trophy is
  your_name_here kedvelte ezt.

  Komment


   #3
   Szia, köszönöm a válaszodat! Amikor neki vágtam a projektnek utána olvastam a dolognak, őszintén szólva azért tettem le az összeépitésiről mert nagyon körülményesnek tűnik, és hát egy OT képes motort összerakni kezdőként elég nagy falat volna nekem. Utolsó reménységeim egyike ez külföldön regisztrálás majd visszavétel (már ha járható út egyáltalán...) van amúgy a tulajnak egy lánya valahol, róla még nem tudom, hogy segítene-e egy póthagyatéki ügyben de őszintén szólva ötletem sincs, hogy hogyan tudnám felvenni vele a kapcsolatot, már rég nem a forgalomiban szereplő címen laknak. (apropó ha bárkinek problémája akad azzal, hogy merre indítsa a keresést a forgalmiban szereplő ingatlan nem hivatalos tulajdoni lapját ingyen le lehet kérni online ügyfélkapun át és rengeteg minden kiderül belőle ​​​​​​)
   pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

   Komment


    #4
    Szervusztok! Üdv Köztünk! Sajnos olvasva a problémád és a "lehetőségek" felvetését egy dolog kezd kirajzolódni a fejemben. Észrevétlenül haladsz egy veszélyes zónába:Intellektuális közokirat-hamisítás


    A közokirat-hamisítás utolsó elkövetési magatartása az, amikor az elkövető közreműködik abban, hogyha valótlan adatot, tényt, vagy nyilatkozatot foglalnak közokiratba.

    Az intellektuális közokirat-hamisítás bűntettét az követi el, aki valamely jog vagy kötelezettség létezésére, megváltoztatására vagy megszűnésére vonatkozó valótlan adat, tény vagy nyilatkozat közokiratba foglalásában működik közre.

    Ez tehát akkor valósul meg, ha az elkövető megtévesztő közreműködése folytán a közokiratot hatáskörében eljárva kiállító jóhiszemű személy olyan tartalmat, adatot tüntet fel az egyébként alakilag hibátlan közokiratban, amely jog vagy kötelezettség létezésére, megváltoztatására vagy megszűnésére vonatkozik.
    https://batki.info/kozokirat-hamisitas/

    Szóval javaslom a tulajdonosi lánc felgöngyölítését, a póthagyatéki eljárás KIKÉNYSZERÍTÉSÉT! Lévén az örökös tudtán kívül megtéveszti és ezzel kárt okoz a Magyar államnak. Mikor ez meg van, akkor kezdődhet a Te ügyed a motor tulajdonszerzését illetően!
    Ezt kérlek olvasd el! Kb. a Te eseted is ez...
    https://hegylakok.hu/2022/04/tudod-m...ros-mar-tudja/

    Komment


     #5
     your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Szia, köszönöm a válaszodat!
     Nincs mit! Azért a Trophyval szerencséd van, mivel szinte mindent lehet hozzá kapni boltban, úgyhogy az OT képes megjelenés csak pénz és eredeti példányok alapos megfigyelésének a kérdése. Meg persze egy jó festőé
     sepy kedvelte ezt.

     Komment


      #6
      [QUOTE=pasetta;n230639]Szervusztok! Üdv Köztünk! Sajnos olvasva a problémád és a "lehetőségek" felvetését egy dolog kezd kirajzolódni a fejemben. Észrevétlenül haladsz egy veszélyes zónába:Intellektuális közokirat-hamisítás


      Szia! Köszi neked is a választ, ezt a kifejezést így még nem ismertem. A külföldi eladásos ötlet természetesen nem tartalmaz semmilyen hamisítást, csak állítólag vannak EU tagállamok ahol nem kell igazolni a veterán motorok előéletét így akár az enyém is forgalomba helyezhető lenne, majd ha már forgalomban van vissza vásárolnám (jó talán annyi trükk van benne, hogy ezek nem valódi adásvételek de ez egy póthagyatékinál, vagy élő tulajjal adásvételi irásnál is fennálhat)

      Nem tudom igazából egyáltalán próbálkozott-e már valaki ilyesmivel én is csak olvastam róla egy MZ-s fórumon, de lehet, hogy csak fikció volt. Hátha jár erre majd valaki aki csinált ilyet..

      Apropó, ha póthagyatéki eljárást folytatok le, tulajdonképpen ott is fenállna az intellektuális közokirat hamisítás nem? Mármint hagyatéki leltárba vetetünk valamit ami nem volt az elhunyt tulajdona. Valahogy ez se hangzik teljesen tiszta dolognak, de persze tudom, hogy ez az egyetlen megoldás ilyen az esetekben.

      Komment


       #7
       Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Nincs mit! Azért a Trophyval szerencséd van, mivel szinte mindent lehet hozzá kapni boltban, úgyhogy az OT képes megjelenés csak pénz és eredeti példányok alapos megfigyelésének a kérdése. Meg persze egy jó festőé
       Nincs még kizárva, hogy egynap neki állok, úgy voltam vele kb 2,5 éve hogy csak motorikusan legyen rendben, plusz ne rozsdáljon tovább. Így kertek alatt nem is kell szerintem nagyon több. De ha nyílna lehetőség a papírozásra az egész más tészta lenne.

       Komment


        #8
        your_name_here eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        hatóságnál valamiféle méltányossági levéles könyörgésre
        Olvasd el jó részletesen az oldalt, hátha...
        https://www.nyilvantarto.hu/hu/adats...esi#jogosultak

        Ha mégsem, akkor told be egy vasútállomásra, hogy találtad a vonaton/villamoson az üléshez támasztva , Azt nem kell tudnod hogy került oda
        Részletes jkv-t vesznek fel róla és ha senki nem jelentkezik akkor 3 hónap múlva eladásra kerül
        https://www.travelo.hu/kozel/2022050...t-targyak.html

        Nyilvánvaló meg lehet tudni, mikor és hol kerül eladásra. A forgalmit nem kell mutogatni.
        your_name_here kedvelte ezt.

        Komment


         #9
         horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         Olvasd el jó részletesen az oldalt, hátha...
         https://www.nyilvantarto.hu/hu/adats...esi#jogosultak
         Köszi szépen már szemeztem vele korábban, gondolkozom rajta, hogy megpróbálkozok a kapcsolatot felvétellel viszont biztosra tudom, hogy nem laknak már azon a címen a tulajnak rokonai és hát gondolom annyi erőt azért nem tenne bele a hivatal, hogy szépen önállóan megkeressék nekem az örökösét a nagyvilágban..

         A válaszod másik fele erősen elgondolkoztatott.. Ha most teszem azt megtalalnám a telkemmel szemben az árokban, én fogom és leadom talált tárgyként 3 hónap után vajon igényt tarthatok rá mint pl egy talált telefonra? Annyira bután hangzik, hogy meg se lepődnék ha működne​​​​​​
         (amúgy gondolom ez is elhagyott járműnek számítana mint a rendszám nélkül út szélén hagyott autók és alkatrészenként eladva végezné)

         Komment


          #10
          Na szóval kis kisérletezés után biztosra mondhatom, hogy motorkerékpárt nem szívesen vesznek át talált tárgyként, mindenféleképpen kérik a rendőrség bevonását.

          Egy próbát azért ez is megért.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X