Oldal: 1 / 11 1 2 3 ... UtolsóUtolsó
1-10-ig a(z) 101 találatból

Motorkuli, Duna oldalkocsi, Pille

Az alábbi beszélgetés „Motorkuli, Duna oldalkocsi, Pille” témáról szól, ami a Szerelési kérdések fórumban szerepel Szerelés, felújítás kategóriában; Üdv Mindenkinek! Ha bárkinek segíthetek e három járműtípussal kapcsolatban, szívesen teszem. Üdv! Ring István További ... ülés, bemutatkozás, blokk, bovden, bowden

Támogató nagyfékdobos logója
    Összes hozzászólás
    126

Üdv Mindenkinek!

Ha bárkinek segíthetek e három járműtípussal kapcsolatban, szívesen teszem.

Üdv!

Ring István

További érdekes témák:
    Utoljára módosítva: soveny által : 2011 dec. 21 22:51 Oka: Utólagos engedelmeddel különválasztottam a hozzászólásodat két részre (Motorkuli-adatbázis-felhívás, illetve segítségnyújtás)
    Nedo örült ennek az írásnak.

Új tag
    Összes hozzászólás
    16

Üdv Nagyfékdobos.
    Szeretnék rendberakni egy 64-es T5-öt- év végi, abból a senki sem tudja miért készült kék sorozatból való-
    Forgalmi szerint oldalkcsis- szereztem is egyet, a régebbi sárvédős torziós rugózású Duna, kerék nélkül.
    Kérdésem, hogy ebbe a párosításba milyen kerék illik?

Támogató nagyfékdobos logója
    Összes hozzászólás
    126
    Idézet Roberto eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Üdv Nagyfékdobos.
    Szeretnék rendberakni egy 64-es T5-öt- év végi, abból a senki sem tudja miért készült kék sorozatból való-
    Forgalmi szerint oldalkcsis- szereztem is egyet, a régebbi sárvédős torziós rugózású Duna, kerék nélkül.
    Kérdésem, hogy ebbe a párosításba milyen kerék illik?
    Üdv Roberto!
    Gondolom a régebbi sárvédő azt jelenti, hogy íves. Abból 3 fajta létezik. ha a tieden eredeti a sárvédő akkor is két fajta lehet. A két tengelyen rögzített sárvédő, (külső polírozott nagy alátétekkel látványosan felrakva), vagy a 4db belső csavarral felszerelt sárvédő. A te motorodhoz korban az utóbbi illik. Íves sárvédőjű oldalkocsit kizárólag nagyfékdobos kerékkel készítettek. Mivel a te T5-öd első szériás gép, így akkor típushelyes a fogat, ha (bár a T5 kis fékdobos)
    belső csavarozású íves sárvédővel szerelt nagyfékdobos kerekű az oldalkocsi. Kéken egyedi lesz az oldsalkocsisok között. Egy Pécs környéki kollega tavaly restaurált egy kék T5-öt, ha gondolod összehozlak vele.

Üdv!

soveny örült ennek az írásnak.

Új tag
    Összes hozzászólás
    16
    Üdv!
    A sárvédő pont íves, a 4 belső csavaros -szivem szerint én ia s nagyfékdobos kereket raknám bele (és fogom is).
    Még csak az előkészületeknél, és a hiányzó alkatrészek pótlásánál tartok, szűkös keretek miatt lassan fog haladni.
    Érdekelhet a Pécs környéki kolega tapasztalata.
    köszi: R.

Támogató -t5- logója
    Összes hozzászólás
    338
    Üdv.Nagyfékdobos!
    Én is beszereztem a T5 mellé egy oldalkocsit!Már letöltöttem az alkatrészeiről egy anyagot, de ez csak felsorolás!
    Nincs valami szemléletesebb szerelési (netán összeszerelési) irodalom közkézen, amihez hozzátudnék jutni?

Tag joshbono logója
    Összes hozzászólás
    98
    Üdvözletem!

Nekem is van egy duna oldalkocsim. Azt hiszem a trapéz sárvédősnek hívják, és nagyfékdobos kerék van hozzá. Nem tudom ebből létezik-e több fajta. (ha szükséges, teszek fel róla képet) Az egyik dolog az lenne, hogy nem tudom hogy melyik motoromhoz illene. Szivem szerint a TL (55) hez tenném és bordó színben pompázna, de sokan mondták, hogy inkább a T1(63) vagy TLF (59) hez illik leginkább.
    A másik dolog: t5 hozzászólásában is ismertetett problémám lenne nekem is. A duna ok3- ról a neten fellelhető összeállítási rajz gyatra minőségű. Az alkatrészeket csak megközelitőleg tudom beazonosítani rajta. És sajna az oldalkocsi alkatrészei is kosárban érkeztek hozzám, ami eléggé megnehezíti a dolgomat.
    Ha bárkinek lenne jobb minőségű összeállítási rajza szivesen áldoznék rá egy kisebb összeget is.

-t5- örült ennek az írásnak.

Támogató -t5- logója
    Összes hozzászólás
    338
    Szia joshbono!

Én sem tenném a TL mellé, na nem a mellékelt ábra miatt (ezeket a gyerekbetegségeket biztos kiküszöbölték mert Ők még szakemberek voltak), de szerintem is jobban mutat egy T1 vagy egy TLF mellett!
    Sok sikert!

ballagas-031.jpg

joshbono örült ennek az írásnak.

Támogató ApaE logója
    Összes hozzászólás
    1,042
    Blog bejegyzések
    10
    Idézet -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... Nincs valami szemléletesebb szerelési (netán összeszerelési) irodalom közkézen, amihez hozzátudnék jutni?
    Idézet joshbono eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ... t5 hozzászólásában is ismertetett problémám lenne nekem is. A duna ok3- ról a neten fellelhető összeállítási rajz gyatra minőségű. Az alkatrészeket csak megközelitőleg tudom beazonosítani rajta. És sajna az oldalkocsi alkatrészei is kosárban érkeztek hozzám, ami eléggé megnehezíti a dolgomat.
    Ha bárkinek lenne jobb minőségű összeállítási rajza szivesen áldoznék rá egy kisebb összeget is.
    Sziasztok,

Sajnos a Duna oldalkocsikról nem sok nyomtatott anyag maradt fenn.

Feltettem a „Letöltések” alá >>ide<< azt a verziót, ami nekem van meg. Nézzétek meg, hogy ez jobb-e valamivel. Ha bármelyik részlet további tisztázást igényel, szóljatok, nekem megvan az eredeti kiadvány.

Ha szeretnétek egy fénymásolatot róla, semmi akadálya, pénzetekbe nem kerül, csak azt találjátok ki, hogyan jusson el hozzátok (-t5-, neked még amúgyis jár egy sör, akkor ezt még mellé adom .)

Üdv
    ApaE

OK-3 DUNA típusú motorkerékpár személyoldalkocsi és alkatrészei

Ez az alkatrészjegyzék a Motorkerékpár és alkatrészeinek kereskedelmi képes árjegyzéke II. kötet (1966) c. kiadványból származik.

A beolvasást elég régen csináltam, az akkor elérhető technikával, szerintem minden részlet kivehető és olvasható, de ha valami mégsem teljesen egyértelmű, jelezzétek mélben vagy privát üzenetben, és valamikor szerét ejtem, hogy a kérdéses rész jobb minőségben elérhető legyen.

-t5- örült ennek az írásnak.

Tag
    Összes hozzászólás
    42
    Szisztok!
    Nagyon uj,nagyon kezdo es tudatlan vagyok.
    Lehet nagyon huje a kerdes,mert eletemben 1x lattam motor ami m.kulit huzott.
    -Lehet kettes fogat + csiko? = /motor + oldalkocsi + m.kuli/
    Extrem kerdes, vagy extrem marhasag?
    -b.

Támogató ApaE logója
    Összes hozzászólás
    1,042
    Blog bejegyzések
    10
    Idézet barna eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szisztok!
    Nagyon uj,nagyon kezdo es tudatlan vagyok.
    Lehet nagyon huje a kerdes,mert eletemben 1x lattam motor ami m.kulit huzott.
    -Lehet kettes fogat + csiko? = /motor + oldalkocsi + m.kuli/
    Extrem kerdes, vagy extrem marhasag?
    -b.
    Abszolút nem marhaság, és tényleg láttunk már ilyen fogatot.

A hivatalos lehetőségéről megoszlanak a vélemények, de létezik egy olyan jogszabályi kitétel, miszerint oldalkocsis motorkerékpár nem vontathat.

>> Itt <<
    megtalálod a vonatkozó jogszabályt, és a 8. oldalon, a 21. § ötödik pontjában olvashatod:

(5) Oldalkocsis motorkerékpárral és motoros triciklivel pótkocsi nem vontatható. Oldalkocsi nélküli motorkerékpárral egy - legfeljebb 80 kilogramm megengedett legnagyobb össztömegű - egykerekû pótkocsi, ... vontatható.

soveny, barna és X11 szívesen olvasták.

Oldal: 1 / 11 1 2 3 ... UtolsóUtolsó

Téma információk

Users Browsing this Thread

Jelenleg 1 látogató olvassa a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •