mateapu eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Karbantartás
Collapse
X
-
Bármennyire furcsának is hangzik hisz annak a generátora már győzi de az új gépeken egyre sűrűbben láthatók. Az oka talán a takarékosság mert egy terheletlen generátor biztosan kisebb fogyasztást produkál egy hosszú túrán. És manapság egyre többet híreskednek a gyártók a fogyasztással mely a valóságban ritkán igaz! Élő példa a kirobbant W botrány!Fergusson kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Az oka talán a takarékosság
Most voltunk otthol Kőrösladány-ban a becsessel,pólóban a meleg miatt 70-80-a szél miatt.Alig indult utána ezért gondoltam kisebb fogyasztóra."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNem!
Most voltunk otthol Kőrösladány-ban a becsessel,pólóban a meleg miatt 70-80-a szél miatt.Alig indult utána ezért gondoltam kisebb fogyasztóra.emu kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Akkor inkább, először nézz rá a töltésre,mert annak bírnia kell azzal a sebességgel is...
Vagy ha nagyobb generátor kellene esetleg ajánlom itt a hatodik képet ) :
Eladó használt JUNAK M10
Komment
-
Akkor inkább, először nézz rá a töltésre,mert annak bírnia kell azzal a sebességgel is...
- - - Updated - - -
Vagy ha nagyobb generátor kellene esetleg ajánlom itt a hatodik képet ) :dkari kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Az akkud mikori"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVettem egy helós műszert:nem jött össze 10v-ot mér 12v-osakutöltőn és a hálózat is190volt.
A tipikusan sárga, 1-2 ezer forint közötti multiméterek nagyon csalnak. Árammérés után a lelkük sérül és innentől fogva csak elem zabálónak jó.
Extol is árul 2000 környékén, azt azért már megpróbálnám, valahogy bízok a márkában.
Nekem a Mastech MY-64 jött be, ez kb. 7-8 ezer forint.
Amire nagyon kell figyelni, ha valaki multiméterre költ: Az energiaspórolás a hülyeség határát átugrotta. Szinte mindegyik multiméterben van automata kikapcsoló.
Több típusnál ez a bekapcsolástól elkezd számolni és x idő múlva lelövi, függetlenül attól, hogy mérsz éppen, vagy nem.
Automata kikapcsolás után ha épp tekerőgombos a multiméter, akkor vissza kell tekerni OFF állásba, onnan lehet újra bekapcsolni. Felemelő, amikor épp benne vagy egy mérésben, a készülékek meg kilövik magukat. A fent említett típus nyomógombos ki-be kapcsolós, így csak két gyors nyomás és újra megy.
Akksitöltők gyakran kapcsolóüzeműek, vagy épp van bennük valami szabályzó elektronika, így gyakran üresjáratban vagy feszültségmentes, vagy nem a töltőfesz van rajta. Kicsit meg kell terhelni.
A multimétereknél gyakran megesik, hogy árammérésben marad átdugva, majd gyorsan az ember feszt akar mérni, így párszor megmértem már akkumulátorok max áramát. A jobbak pár másodpercig bírják, a rosszabbakban kifüstöl a fólia a belsejében, ugyanis a 10A DC árammérő állás általában nem biztosított.
- 4 likes
Komment
-
Milyen műszert vettél (?)...ha kérhetnélek, magyarázatot is hozzá...
Helósoknak hívjuk őket mert így kiabálnak az udvarokra.
szép sárga gagyi-digitális műszert vettem...nekem feszmérésre kellett volna."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 2 likes
Komment
-
Üdv!
Felejtsd el a "hellós" műszert , én is befürödtem vele .... Vagy egy komolyabb márkájú digitálisat (Metex , LG ...), vagy akár egy hagyományos orosz analógot szerezz be (legstabilabb , megbízható !), azzal mérd meg ! Szénkefe , fesszab ??? Ha a töltés valóban 10 V körüli , az igen karcsú! A te gépeden már az alapjárat környékén min 13 V -nak kellene lennie (max 14.5 V ) . Egyébként , nálunk nincsenek utcai árusok , vagy csak elvétve jelenik meg egy-egy "mosdatlan " ,edényeket ... stb ajánlva !(évente talán 1 X ) .
Ha a töltés OK . , az akksival lesz a bibi . Az akksi belső cellazárlata is lerendezheti a töltést . Azt az elektrolit piros (ólomoxid) szinéből látod , vagy a töltés közbeni hirtelen pezsgés az adott cellánál is figyelmeztethet rá . Ha az akku zárt gondozásmentes , abból következtethetsz a problémára , ha a lekötött akksit töltés végezte után kb 10 percel megméred , majd ismét két óra mulva, és lényeges esést tapasztalsz , sajnos akkor hibás ...
Más hiba, szerintem nem okoz ilyen jellegű gondot .
Komment
-
Nálatok nincsenek utcai árusok?
Nálunk sincsenek, azonban a hét három napján van piac Ott aztán szintén tömeges a selejt kategória Nem igazán szoktam az ilyen jellegű műszaki dolgokat ott vásárolni, szerintem is jobban megéri egy márkásabb/drágább cucc.
Most is azt mondom, ha az akksid tavaly decemberi, hogy a töltésed nem jó... Egy olyan vasnál,ami szintén nem mai csibe, előfordul az ilyesmi...zahi kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseabból következtethetsz a problémára , ha a lekötött akksit töltés végezte után kb 10 percel megméred
- 3 likes
Komment
Komment