Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Karbantartás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezek szerint amit keresek az ledes autóravaló nappali fény?
    A Kawasakira akarsz nappali fényt ?

Komment

A Kawasakira akarsz nappali fényt ?
      Igen................................
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Bármennyire furcsának is hangzik hisz annak a generátora már győzi de az új gépeken egyre sűrűbben láthatók. Az oka talán a takarékosság mert egy terheletlen generátor biztosan kisebb fogyasztást produkál egy hosszú túrán. És manapság egyre többet híreskednek a gyártók a fogyasztással mely a valóságban ritkán igaz! Élő példa a kirobbant W botrány!
        Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Az oka talán a takarékosság
          Nem!
          Most voltunk otthol Kőrösladány-ban a becsessel,pólóban a meleg miatt 70-80-a szél miatt.Alig indult utána ezért gondoltam kisebb fogyasztóra.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Nem!
            Most voltunk otthol Kőrösladány-ban a becsessel,pólóban a meleg miatt 70-80-a szél miatt.Alig indult utána ezért gondoltam kisebb fogyasztóra.
            Akkor inkább, először nézz rá a töltésre,mert annak bírnia kell azzal a sebességgel is....
            emu kedvelte ezt.

Komment

Akkor inkább, először nézz rá a töltésre,mert annak bírnia kell azzal a sebességgel is...

Vagy ha nagyobb generátor kellene esetleg ajánlom itt a hatodik képet ) :

Eladó használt JUNAK M10

Komment

Akkor inkább, először nézz rá a töltésre,mert annak bírnia kell azzal a sebességgel is...
                Műszer nélküli tippeket kérek.!Elfogyott a szabim,a legközelebbi 30-km.fényszóróval alapjáraton nyekereg a kürt,félgázon már ordít,a lámpán nem látok változást.

- - - Updated - - -

Vagy ha nagyobb generátor kellene esetleg ajánlom itt a hatodik képet ) :
                Szegény motor:nem sajnálták a fűrészt...............
                dkari kedvelte ezt.

Komment

Az akkud mikori?, nem biztos,hogy a generátorod a bibis.Én azt nézném meg először.
                  Fergusson kedvelte ezt.

Komment

Az akkud mikori
                    Decemberi,akkor vettem a motort.Igazság az,nem tudom milyen izzó van benne,de az autókkal vetekszik a fényereje.Nehéz helyen van,bontani kell a burkot,az pedig hírhedt ezen a motoron......ezért gondoltam az andalgós tempó miatt:elégtelen a töltés.Vettem egy helós műszert:nem jött össze 10v-ot mér 12v-osakutöltőn és a hálózat is190volt.Nem tudom mivel szaporítsam.........

Komment

Vettem egy helós műszert
                      Milyen műszert vettél(?)...ha kérhetnélek, magyarázatot is hozzá...

Komment

Vettem egy helós műszert:nem jött össze 10v-ot mér 12v-osakutöltőn és a hálózat is190volt.
                        Ha multiméterről van szó, akkor ezen nem csodálkozok.
                        A tipikusan sárga, 1-2 ezer forint közötti multiméterek nagyon csalnak. Árammérés után a lelkük sérül és innentől fogva csak elem zabálónak jó.
                        Extol is árul 2000 környékén, azt azért már megpróbálnám, valahogy bízok a márkában.
                        Nekem a Mastech MY-64 jött be, ez kb. 7-8 ezer forint.
                        Amire nagyon kell figyelni, ha valaki multiméterre költ: Az energiaspórolás a hülyeség határát átugrotta. Szinte mindegyik multiméterben van automata kikapcsoló.
                        Több típusnál ez a bekapcsolástól elkezd számolni és x idő múlva lelövi, függetlenül attól, hogy mérsz éppen, vagy nem.
                        Automata kikapcsolás után ha épp tekerőgombos a multiméter, akkor vissza kell tekerni OFF állásba, onnan lehet újra bekapcsolni. Felemelő, amikor épp benne vagy egy mérésben, a készülékek meg kilövik magukat. A fent említett típus nyomógombos ki-be kapcsolós, így csak két gyors nyomás és újra megy.

Akksitöltők gyakran kapcsolóüzeműek, vagy épp van bennük valami szabályzó elektronika, így gyakran üresjáratban vagy feszültségmentes, vagy nem a töltőfesz van rajta. Kicsit meg kell terhelni.

A multimétereknél gyakran megesik, hogy árammérésben marad átdugva, majd gyorsan az ember feszt akar mérni, így párszor megmértem már akkumulátorok max áramát. A jobbak pár másodpercig bírják, a rosszabbakban kifüstöl a fólia a belsejében, ugyanis a 10A DC árammérő állás általában nem biztosított.
                        dongos78, Che és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Milyen műszert vettél (?)...ha kérhetnélek, magyarázatot is hozzá...
                          Nálatok nincsenek utcai árusok? felénk,a kínai fazekaktól a bugyiig mindent árulnak a házalók!
                          Helósoknak hívjuk őket mert így kiabálnak az udvarokra.
                          szép sárga gagyi-digitális műszert vettem...nekem feszmérésre kellett volna.
                          Fergusson és zahi kedvelte ezt.

Komment

Üdv!

Felejtsd el a "hellós" műszert , én is befürödtem vele .... Vagy egy komolyabb márkájú digitálisat (Metex , LG ...), vagy akár egy hagyományos orosz analógot szerezz be (legstabilabb , megbízható !), azzal mérd meg ! Szénkefe , fesszab ??? Ha a töltés valóban 10 V körüli , az igen karcsú! A te gépeden már az alapjárat környékén min 13 V -nak kellene lennie (max 14.5 V ) . Egyébként , nálunk nincsenek utcai árusok , vagy csak elvétve jelenik meg egy-egy "mosdatlan " ,edényeket ... stb ajánlva !(évente talán 1 X ) .
                            Ha a töltés OK . , az akksival lesz a bibi . Az akksi belső cellazárlata is lerendezheti a töltést . Azt az elektrolit piros (ólomoxid) szinéből látod , vagy a töltés közbeni hirtelen pezsgés az adott cellánál is figyelmeztethet rá . Ha az akku zárt gondozásmentes , abból következtethetsz a problémára , ha a lekötött akksit töltés végezte után kb 10 percel megméred , majd ismét két óra mulva, és lényeges esést tapasztalsz , sajnos akkor hibás ...
                            Más hiba, szerintem nem okoz ilyen jellegű gondot .

Komment

Nálatok nincsenek utcai árusok?
                              Üdv, mateapu!

Nálunk sincsenek, azonban a hét három napján van piac Ott aztán szintén tömeges a selejt kategória Nem igazán szoktam az ilyen jellegű műszaki dolgokat ott vásárolni, szerintem is jobban megéri egy márkásabb/drágább cucc.
                              Most is azt mondom, ha az akksid tavaly decemberi, hogy a töltésed nem jó... Egy olyan vasnál,ami szintén nem mai csibe, előfordul az ilyesmi...
                              zahi kedvelte ezt.

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                abból következtethetsz a problémára , ha a lekötött akksit töltés végezte után kb 10 percel megméred
                                Ajánlatos terheléssel mérni. terheletlenül elálldogál egy ideig (reggelig), azonban terhelve azonnal lezuhan a feszültség rossz akksinál.
                                Titus, sepy és zahi kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X