Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Veterán fórum a Facebook-on

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Veterán fórum a Facebook-on

    Kezdem kapizsgálni, hogy mire is lehetne használni a Facebook-ot. Így hát elkészítettem a Veterán fórum rajongói oldalát. Ha nincs Facebook hozzáférésed és nem is szeretnél a jövőben sem, akkor nem kell tovább olvasnod, fontos dolgokról nem maradsz le. De ha egyike vagy a hárommillió(?) magyar felhasználónak, akkor kérlek kövesd az oldalt ezen a címen: Veterán fórum Facebook oldala

    A teendőd annyi, hogy a linkre kattintás után, a fejlécben található „Tetszik” gombra kattintasz egyet.

    Click image for larger version

Name:	fb.jpg
Views:	1
Size:	164.6 KB
ID:	153526


    Miért jó a Facebook-on követni a fórumot?

    Ha csatlakozol az oldalhoz, akkor napi egy-egy postban megjelenik valami érdekesség az üzenőfaladon a Veterán fórummal kapcsolatban. Egy programajánló a hétvégi rendezvényekről, új blog bejegyzés, vagy éppen egy jelzés, hogy melyik fórum téma „izzott” fel igazán az elmúlt napokban. Ilyesmik. Tehát ha gyakrabban nézegeted a Facebook-ot, mint a Veterán fórumot (ez helytelen persze), akkor ezen a csatornán értesülhetsz a fontosabb dolgokról. Természetesen Te is megoszthatsz érdekességet a Veterán fórum üzenőfalán, vagy olvashatod mások megosztásait.

    Miért jó a Veterán fórumnak, ha követed a Facebook-on?

    Ha csak olvasgatsz, az nem nagy szám a fórum számára. De ha még egy kattintás energiát ránk szánsz, akkor népszerűsítheted a Veterán fórumot, aminek személy szerint nagyon örülnék. Ha egy bejegyzés tartalma tetszik neked, akkor kérlek, kattints a „tetszik” feliratú gombra. Ha még jobban tetszik és szívesen megosztanád az ismerőseiddel, akkor pedig a „megosztás” gombra kell kattintanod. Nem nagy dolog.

    És ezen kívül mire jó még?

    Na, ez majd közben alakul, mivel még csak most ismerkedek ezzel az egész dologgal. Van még pár ötletem, majd attól függően mennyien használjátok, bővítgetem a funkciókat. Profibbak pedig örülnék ha segítenének tanácsokkal, tippekkel mit hogy kellene csinálgatni.

    Ami nagyon fontos: jó lenne minél gyorsabban elérni a 25 támogatót, ezért kattintgassatok és erre kérjétek meg a veterán érdeklődésű barátaitokat is!

    Használjátok egészséggel!
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

    #2
    TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kezdem kapizsgálni, hogy mire is lehetne használni a Facebook-ot.
    Lassan webkettő guru leszel. Jöhet a Twitter.
    Everything is better when you decide you don't care.

    Komment


      #3
      UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Lassan webkettő guru leszel. Jöhet a Twitter.
      Honnan tudtad?

      Igen, nem sokára az is jön, csak nem akartam túl sok mindennel elő rukkolni az első hozzászólásban. Pont ezt hagytam tulajdonképpen homályban: a Twitter miatt nem fog senki lemaradni semmiről Facebook nélkül sem. (Bonyolódik...)

      Azt eszeltem ki, hogy a Facebook üzenőfalát összedrótoztam egy Twitter profillal. Így ott az is megjelenik, amit automatikusan küldözget ki a fórum a Facebookra és az is, amit a Facebook felhasználók osztanak meg egymással. A Twitter-t pedig itt a fórum felületén is meg lehet tekinteni, egy elég szolid, de kényelmes megoldással.

      De csak kapizsgálom ezeket a cuccokat, gőzöm sincs, hogy igazából van-e a fentieken kívül több értelmük. Azt számolgattam, hogy lényegesen többen Facebook-oznak, mint ahányan aktívan használják a Veterán fórumot. Szerintem nincs ez így jól, valamit lépnem kellett.
      apacsavo kedvelte ezt.
      Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

      Komment


        #4
        TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azt számolgattam, hogy lényegesen többen Facebook-oznak, mint ahányan aktívan használják a Veterán fórumot.
        Majd ha megfordul ez az arány!...
        apacsavo, OdinHEM és motorkami kedvelte ezt.
        Everything is better when you decide you don't care.

        Komment


          #5
          Sajnos kiderült, hogy abszolute nem vagyok web kettő guru, maximum másfél...

          Az történt, hogy egy-két alapvető dolgot nem lehet beállítani a Veterán fórum FB oldalán. Ahogy nyomozgattam, valamit az elején kellett volna másként csinálni, már nem tudok javítani rajta. Ezért sajnos az egyetlen megoldás az, hogy törlöm az oldalt és újat hozok létre. Vagyis a maroknyi csapatunknak költöznie kell.

          Az új cím: >> ITT << (de javítottam fent is)

          Az új oldalon már elég egyértelmű nyitó üzenet fogadja a látogatót a teendőről:

          Click image for larger version

Name:	vf-fb.jpg
Views:	1
Size:	152.3 KB
ID:	129093


          Nézzétek el, hogy ilyen döcögősen indul a dolog, de most ismerkedem még csak ezzel a nyavalyással.
          Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

          Komment


            #6
            Örömmel látom, hogy egyre többen csatlakoztatok a Veterán fórum facebook oldalához!
            (facebook.com/veteran.forum)

            Ahogy észrevettétek az oldal fejlécében is megjelent a csatlakozáshoz használható „tetszik” gomb és a tagokat számláló buborék:

            Click image for larger version

Name:	VFFB.jpg
Views:	1
Size:	21.1 KB
ID:	129688


            Viszont észrevettem egy érdekes dolgot az adminisztrátornak szóló statisztikában. Az oldal bejegyzéseit átlagosan 15-20 ember látja csak, miközben több mint 100 tagról van szó. Kicsit utána olvastam ezért, hogyan is működik a Facebook üzenőfala.

            Készítettek az „intelligens” algoritmust, ami megpróbálja kiszűrni a rengeteg információból azokat, amik valójában érdekelhetik az adott felhasználót. Tehát hiába csatlakoztál több tucat közösséghez, hiába van sok száz ismerősöd, az üzenőfaladon nem jelenik meg minden üzenet, a „feleslegeseket” eltüntetik a számodra, hogy jobban észrevedd azokat, amik valóban érdekelnek. Ez tulajdonképpen nem is rossz szolgáltatás, a kérdés csak az, hogyan működik, honnan tudja mi az, ami érdekel minket?

            Nem tud mást figyelembe venni, mint az interakcióinkat. Ha egy adott oldal üzeneteit rendszeresen „lájkoljuk”, gyakran hozzászólunk, akkor nyilvánvalóan úgy ítéli meg az FB, hogy érdekel minket az adott oldal, tehát minden frissülésről értesülni fogunk. Ha sosem teszünk így, akkor viszont nem terhel minket az adott oldal üzeneteivel.

            Figyelembe veszi természetesen azt is, hogy mások (tehát ismerőseink, vagy ismerőseink ismerősei) milyen aktívak egy adott oldalon, ezzel próbálja meg kitalálni egy adott üzenet várható népszerűségét (a számodra). (érdemes elgondolkodni ennek fényében, hogy miért van annyi vicc és bárgyú videó a Facebookon? Nyilván azért, mert azokat „lájkolgatják” legtöbben)

            Ezért arra kérlek Titeket, ha értékesnek találjátok Veterán fórum facebook oldalának az üzeneteit, akkor ne legyetek szégyenlősek, valami módon jelezzétek ezt: kattintsatok a „tetszik” gombra, ha valóban tetszik az adott üzenet!
            soveny kedvelte ezt.
            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

            Komment


              #7
              Titus, soveny és Gabó_Racing kedvelte ezt.

              Komment


                #8
                ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                TZ,
                Ez bizonyára Frajdi elütés volt, kihagytad az "I" betűt !
                Szerintem nem hagyta ki. FB = Felügyelő Bizottság.
                soveny és kedvelte ezt.
                Everything is better when you decide you don't care.

                Komment


                  #9
                  ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Viccet félre, érdekes a jelenség, amit leírtál. Ne bántódjék meg senki, de ismét egy jó példája, hogyan befolyásolnak tömegeket bizonyos csoportok...
                  Nem akarok nagyon vitatkozni, mert tiszteletben tartom a véleményed, lehet benne valami.

                  Viszont most pont arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy a facebook tartalmának minőségét mi magunk befolyásoljuk. Ha idiótaságokat ajánlunk rajta megtekintésre érdemesnek, akkor valóban idiótaságok fognak rajta szerepelni. Ehhez nem kell összeesküvés, rajtunk múlik, mire használjuk. Ha most bárgyú, akkor ez elsősorban a felhasználók szegénységi bizonyítványa.

                  Az FBI miatt pedig ne aggódjatok, már pontosan tudják, hogy szeretitek a veterán járműveket, nem árultok el ezzel nagy titkot magatokról.
                  soveny és kedvelte ezt.
                  Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                  Komment


                    #10

                    Komment


                      #11
                      Az összeesküvéses részhez nem tudok mit hozzá tenni(és nem is akarok), de az FB-ről meg a többi ilyen oldalról csak annyit hogy ha valaki valós adatokat ad meg akkor meg is érdemli...

                      Komment


                        #12
                        Srácok!

                        Az aktív tagok között van olyan aki gyakran használja a Facebook-ot? Sajnos automatikusan nem tudom megoldani, hogy postok jelenjenek meg a fórum FB oldalán (az eseményeken kívül), pedig jó lenne, ha ott is tudnánk reklámozni kicsit magunkat. Lenne kedve valakinek segíteni ebben? Heti negyedóra elfoglaltság kb.

                        Az aláírás gyűjtő kampányról jutott eszembe, itt is több embert tudnánk elérni, ha aktívabb lenne az FB oldalunk.
                        Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                        Komment


                          #13
                          Facebook és a Veterán Fórum

                          Mielőtt a cím alapján valaki valami rosszra gondolna, s megint az jutna eszünkbe, hogy újabb céltáblája lettünk bárkinek is, az most hesegesse el homloka körül ezeket a baljós fekete felhőket, s élvezze a napsütés derűjét.
                          Miről is van szó? Van a facebookon egy oldalunk, ahova kevésszer és kevesen látogatunk el. Pedig szinte mindenki - vállalom privát véleményem általánosító jellegét - és mindanyiunk ellátogat, vannak ott ismerősei, barátai, azokkal megosztásai, feltöltései.
                          Van ott egy közösségi oldalunk! Tán nem is meglepő a neve, mert így neveztetik: Veterán Fórum.
                          Ide is tudnán feltölteni mendefél dolgot, aminek tartalma érdemes a megosztásra. Könnyen, gyorsan, röviden.
                          Kérdezhetnétek: - Mi értelme ennek?
                          Épp a könnyedség, gyorsaság, rövidség. S tán még egymást is bejelölhetnénk ezen az oldalon, így bárki egy-egy konkrét valóban személyre szól üzenetet küldhet a másiknak, de ezt nem hiszem hogy hosszan kell taglalnom, mert ismerjük és használjuk az oldalt.
                          A facebook a fórumunk előszobája lehetne - ha ez a lehetőség igazán élne - ahol mindenki körülnézhet, bekukucskálhat, s ha tetszik akkor fórumozhat, már sokkal komolyabb és elméjültebb témákról.
                          Tehát keressük ezt oldalunkat a facebookkon, s osszuk meg, töltsük fel rövid véleményünket, a ránk jellemző kultúrált modorban, akár képben, akár moziban!
                          Nosza nek!

                          Komment


                            #14
                            Tehát itt:

                            https://www.facebook.com/veteran.forum
                            Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                            Komment

                            Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X