Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Keresem! Csepel 250

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Keresem! Csepel 250

  Tudom, hogy nem sok esélye van de egy próbát megér. A forgalmiban szereplő motor régen a család tulajdonában volt, szeretném felkutatni, hátha megvan még valahol..Ha valaki tud tanácsot adni, hogy merre lenne érdemes elindulni, azt szívesen fogadnám

  #2
  Szia!

  Elsőként egy kis helyzet tisztázást írnék. A motor amit keresel a forgalmiban szereplőtől eltérően egy 1960-as Pannónia TLF augusztus hónapból, mégpedig a 414. legyártott darab. Azért írták Csepelnek, mivel a Csepel Művekben gyártották, a típusa az lenne a Pannónia TLF, de ilyen aprólékosan nem foglalkoztak vele akkoriban.
  Ilyen volt, ez egy nagyjából autentikus restaurálás https://www.hasznaltauto.hu/motor/pa...a_tlf-16942550
  100 százalékos gyári állapotba nem lehet hozni már egy ilyen régi motort, de az OT rendszámot azért megérdemli.
  Első körben én a hirdetések folyamatos radarozását javaslom, másodsorban egy nagyobb adatbázissal bíró szervezet, pl a Pannónia MGTSZ felkeresését. Hátha van köztük valaki, aki mondjuk mániákusan gyűjti a TLF vázszámokat 20 éve, és talán a Ti motorotokkal is találkozott egyszer. http://www.pannoniamgtsz.hu/
  Vagy itt rákérdezni: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9049017
  Facebookos linkkel nem tudok segíteni, mivel azt nem használom, de ott is megér egy próbát.
  Nekem 1962 és '63-as Pannóniám van, így azokkal biztosan kívül esem a körből. Ez a klasszikus tű a szénakazalban esete, de azért sok sikert kívánok hozzá!
  zahi, sepy és 4 további látogató kedvelte ezt.

  Komment


   #3
   Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Elsőként egy kis helyzet tisztázást írnék.
   Kíváncsi lennék a miért-re,szerintem egy kicsit elmegy a kedv mivel ezután.........nem egy 250-es Csepelről van szó!
   Mogyis kedvelte ezt.
   "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

   Komment


    #4
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kíváncsi lennék a miért-re,szerintem egy kicsit elmegy a kedv mivel ezután.........nem egy 250-es Csepelről van szó!
    Pedig egy TLF-et olcsóbban meg lehet venni, nem olyan rossz az.
    És hogy miért nem lehet Csepel 250-es? Ezt a motort a forgalmiban szereplő vázszám alapján 1960 augusztusában gyártották. Az egy hengeres 250-est 1951-től 1954-ig gyártották ahogy a szakirodalomból tudom. 1954-ben már a sorról a lengővillás Pannónia TL-ek jöttek, a 125-ös Csepel gyártását meg átadták a Danuviának, hogy több kapacitásuk legyen a 250-es modellre. 1958 és 1961 között készültek a TLF-ek, nem teljesen egyforma kivitelben. Az időszak elején még pl nem zárható a szerszámos doboz, de 61-ben már biztosan az. Amit bemásoltam hirdetést azon a motoron is, de az átmenet az elég zavaros. A nagyon drágán árult pöcslámpák is ezen a típuson jelentek meg.
    Jankó51, Mogyis és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


     #5
     Ennyire részletesen nem tudom,de 54 körül már tudtommal Pannóniák voltak igaz csepel és .......néven.én arra gondoltam a kérdezőnk rájön,hogy nem többmilliós motort keres,így kicsit megváltozhat a kutatási kedve,egyébként sem ütögeti a "vasat"Az is lehet annyi helyen kutatja,hogy ritkán ér rá jelentkezni.
     Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2022 jan. 06, 12:16.
     Jankó51, Mogyis és kedvelte ezt.
     "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

     Komment


      #6
      Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
      Igazad lehet, közben én is utána jártam kicsit, sőt teljesen véletlenül a minap kezembe akadt egy tlf forgalmija (már az új formátumú.) Amiben szintén csepel gyártmányúként szerepelt. Ez később javításra is került Pannóniára. Na mindegy is attól még jó lenne fellelni valahol. A párom nagyapjáé volt, inkább ez az ami hajt, persze nyilván csak hab a tortán lett volna ha 250es csepel de lehetne egy Komár is akkor is meg akarnám találni. Persze ahogy időm engedi 12-14 órás munka mellett próbálom ütni azt a vasat Elméletileg kell lennie fényképeknek is az öregről és a vasról, hétvégén majd azt próbálom felkutatni.
      Köszönöm szépen a rengeteg infót, fogok írni az említett fórumokba is. Ez igy kezdetnek már elég sok segítség úgy gondolom.

      Komment


       #7
       Mogyis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Köszönöm szépen a hozzászólásokat!
       Igazán nincs mit!
       Mogyis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Elméletileg kell lennie fényképeknek is az öregről és a vasról,
       Ha előjönnek a képek tedd csak fel őket, hátha kiderül valami egyedi dolog is a motorral kapcsolatban. De ha a motor jönne elő hamarabb akkor az is jöhet

       Komment


        #8
        Mogyis eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        tlf forgalmija (már az új formátumú.)
        A jelenleg érvényes forgalmimban D1 (gyártmány): "Csepel", D2 (típus): "Pannóia de Luxe TLF" 1960-ban készült. Ne add fel, eredményes keresést!

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X