Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Ma részt vettünk az Zalai76ME által rendezett KRESZ tájékoztatón Tormaföldén. Nagyon sok hasznos információ hangzott el.
    Jó csapat jött össze,remek volt a hangulat, finom volt az étel.
    A pince és a környéke kitűnő, mindenkinek ajánljuk, jó minőségű aszfaltos úton közelíthető meg Tormafölde buszmegállótól, a kilátás remek innen.

Köszönjük a szervezőknek ezt a remek napot!

Hárman 2 motorral érkeztünk, a többiek autósra vették a figurát

Click image for larger version

Name:	BIG_0012576783.jpg
Views:	1
Size:	52.5 KB
ID:	143077

Komment

Persze a Fatert előre ülteted szélfogónak!?.Látom a 350-es aktív résztvevő!

Komment

Én megelőlegezem...mos indulok a Benelli gentlemannal. Csak azért mert jólesik.

Komment

Sajnálom a mai napot, lehet hogy tavaszig nem is lesz ilyen száraz, napos idő...de nem volt lehetőségem motorozni...
          Addig kesergek.

Komment

Name:	103AZalai76MEjbortkpnDr.HorvthSzomliLacivrgySchumiTrkZsoltBarthMikiUralkodKsiFeriDr.SzakonyiSzab.jpg
Size:	44.9 KB
ID:	143083 A szombati KRESZ továbbképzés résztvevői.
            Téli elfoglaltságnak más csapatoknak is ajánljuk: keressétek Rendőrség a Balesetmegelőzési Bizottságának titákárát, nagyon hasznos egy ilyen "tréning"!

Komment

Kedves Mindannyiótok! Ezt a rovatunkat egyre szomorúbban nézem mert milyen soká mondhatjuk igazán fagyoskodás nélkül.

Komment

En mindennap motorral jarok dolgozni de ma volt egy kis felvonulas elmentunk San Nicolo-ert a rossz ido ellenere voltunk egy paranClick image for larger version

Name:	DSC_0285.jpg
Size:	203.4 KB
ID:	143147Click image for larger version

Name:	DSC_0285.jpg
Size:	203.4 KB
ID:	143147Click image for larger version

Name:	DSC_0283.jpg
Size:	199.8 KB
ID:	143148Click image for larger version

Name:	DSC_0284.jpg
Size:	197.7 KB
ID:	143149es meg ez az elso gyulekezo hely

Komment

Ma szerelés helyett 72 km-t motoroztunk.
                  A T5/H odavágott a P12-nek!

Name:	BIG_0012635347.jpg
Size:	47.3 KB
ID:	143266 A leggyengébb láncszem a DragStar volt

Komment

A hetekben én is megjárattam a Danuviát, egyenesen fel Bánkútra, 900 m-es magasságba!

Name:	BIG_0012603878.jpg
Size:	40.4 KB
ID:	143302Click image for larger version

Name:	BIG_0012603880.jpg
Size:	48.9 KB
ID:	143303Click image for larger version

Name:	BIG_0012603881.jpg
Size:	73.5 KB
ID:	143304Click image for larger version

Name:	BIG_0012603882.jpg
Size:	87.7 KB
ID:	143305

Komment

Gyönyörű környék (nagy kedvencem az a vidék), klassz motor. De ilyen úton nekem bizony ott lenne a zabszem

Komment

Tegnap volt nálunk a tesóm, úgyhogy természetesen volt motorozás is bőven
                        5-5 liter benzin a szimóinkba, aztán usgyi! Nagyon jó motorozás volt, vagy két óra alatt bejártuk egész Zsámbékot, és még szerencsére rendőrrel sem találkoztunk.
                        aztán végül sötétben hazaértünk, betoltuk a szimókat a garázsba.
                        Megkérdezte a testvérem, hogy mi van az oldalkocsissal?
                        Mondom, ismét hátsókerék defekt.
                        De már a tömlőt megfódottam, csak a köpenyt kelletett visszahúzni.
                        Közben megérkeztek mutteromék is, és ki kelletett cserélni az Ignisükben a kerékcsapágyat.
                        Sebaj, ott volt fater, ő megcsiálta.
                        Ez alatt összeszereltük a panncsit, és ahogy anyámék elmentek, ki a motor, és már indultunk is. Én vezettem, tesó az OK-ban.
                        Nagy izgalom, első hosszabb próbaút!
                        Szépen lassan mentünk, természetesen világítás nélkül. Forgalom semmi.
                        Mekkora élmény volt! 250-es motort vezetni!
                        Szép csönd, csak a mély motorzúgást hallani a téli estében...
                        "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

Az egész így kezdődött:

Name:	IMG_20141225_132516.jpg
Size:	193.7 KB
ID:	143416
                          De azért mentem ma egy kis 18km-es kört. Ami alatt megtapasztaltam hogy bizony 90-es tempónál az olcsó motoros ruha(hiába a sok aláöltözék meg thermobélés) semmit nem ér De legalább a motor szereti ezt a hőmérsékletet
                          (A 15°C-ról sajnos idő hiányában lemaradtam. Most meg csak 5°C volt itt)

Name:	IMG_20141226_144016.jpg
Size:	186.1 KB
ID:	143417
                          A 90-es tempót GPS-el mértem. De nem a képen látható útszakaszon

Komment

Mindenki előtt le a kalappal aki motorozik ilyenkor!!!Nem emelek ki senkit név szerint hiszen nem a hírnév,hanem a motor és a motorozás istene előtt áldoznak azok akik most is nyeregbe pattannak!Eszembe jutnak a régi idők(Olyan régen volt hogy talán igaz sem volt!)amikor muszályból nyergeltük vasparipáinkat télvíz idején!Speciel én mint buszvezető őrjöngő hófúvásban 125-ös Trophy-val a Nyíregyházi Volán-hoz!Töretlen hóban hajnal fél3.kor!No de elég a fiatalkori szép emlékekből!!!!Büszke vagyok rátok hogy egy Fórumon oszthatom az észt veletek!Csak így tovább hiszen minden megtett kilóméter a jövő tapasztalatait növeli!(no meg a reumatikus fájdalmakhoz vezető utat kövezi ki néhány elfagyott izületünk sajgásával!)...........semmi vész!!Mint az ÉN példám is mutatja remek protkókat lehet kapni a SOTE Karolina úti klinikájának bő választékában!...............Kellemes Ünnepeket,Bohókás Szilvesztert és Boldog Új Évet!!!!!

- - - Updated - - -

Ricsi95D!,,Az élet megállhat de a Csepel soha!"
                            Apró szösszenet ehez!Réges-régen még hallottam az öreg sofőröktől!
                            ,,Az Isten nem ver bottal!!!
                            Csak Csepellel és Puch-al!"

- - - Updated - - -

Elnézést a bohókás hozzászólásaimért!Féktelen a jókedvem minden év vége felé!!!Mily átható,fékezhetetlen örömmel tölt el hogy újra öregebb lettem egy évvel,újra meg élhetem a következő évet ami szintén a féktelen jókedv jegyében indul!Hiszen ki ne újjongana örömében az elkövetkező boldog időknek!Semmi gondunk sem lesz!Pártunk és kormányunk gondoskodik rólunk,valamint arról nehogy bele izzadjatok abba hogy a padláson forgatni keljen a sok,,Mátyást" nehogy meg dohosodjon!
                            De semmi baj!Volt már rosszabb is!!!...........................és még lesz is!???????????

Komment

Tegnapelőtt kivittem az "új" gépet,a nejem kitalált egy utat:nem mennél el helyettem keresztkérdéssel?(szerintem unta a berregést az udvaron)én pedig feláldoztam magam...A beöltözés tovább tartott mint az út viszont az útviszonyokra hivatkozva nem álltam meg hazafelé,hanem a szomszédos faluban körbementem,visszafelé már csodálóm is volt(ki lehet az a féleszű).
                              Lényeg az,hogy apacsávóra és a hülö térdeimre tekintettel hazaberregtem,de egyenlőre nagy élmény volt,rosszul esett a kitörni készülő lovakat megfékezni.
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Úgy is mondhatnám: De jót motoroztam ma!

Igen. Ma!
                                2015. Január 29-én.

Már alig vártam ezt az időt (nálunk eddig nem volt hó).
                                Dél közben elkezdett kissé havazni errefelé, majd egyre jobban belekezdett. Vártam-vártam, de csak nem akart elállni, és estére kb. 6 óra körül már volt vagy 2-3cm a hó vastagsága. Ennyi nekem elég is volt, irány a jó öreg P10 oldalkocsisom.
                                Egy rúgás a berúgókarra, és azonnal jelezte Ő: "készen állok édes gazdám, mi a feladat?"
                                Mondom neki: Irány a hó!

Kis melegítés után, irány a szűz hóval borított út. Ilyenkor mindig úgy érzem, jóval erősebb a gép, mint amilyen valójában.
                                Megvallom őszintén rég mentem már igazi hóban, amolyan teligázas, testtel kormányzós, keresztbe-hosszába, de szerencsére nem volt probléma.
                                Mivel már erősen sötét volt, így alkalmam nyílt sötétben is letesztelni az új 12V-os rendszert. Gyönyörű látvány amikor egy Pannónia a szűz hóban beborítja fénnyel a tájat.

Régebben dolgozni jártam a mocival, hóban-sárban-fagyban. Ma már nem tennék ilyet. A nulla fok közeli hőmérséklet már nem az én ízületeimnek van kitalálva.
                                De az érzés...
                                "...első fék elfelejt, teli gáz, kiülés, motor hátulja elindul balra, kormány jobbra ütközésig, gáz elvesz, kormány balra ütközésig, hátsó fék, majd ismét teli gáz...ésígytovább...ésígytovább..."

Hideg volt, átfagytam, de megérte!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information